Ako vyriešiť zápchu u 6-mesačného dieťatka?
Ahojte dievčatá, mame 6mesiacov. Už mesiac prikrmujeme, zatiaľ len pre obedom. Ale mame problém s kakanim. Pred príkrmami nebol zaidny problém, kakali sme každý deň aj viac krát. Teraz však je stolica ako kameň. Dávam zatiaľ len zeleninu, pridávam aj olej, čaj iba feniklový a prevarenej vodu. Avšak neche piť čaj ani vodu. Keď je velmi zle po 4dnifh dávam capil glycerinovy no trošku zaberie ale zase ďalšie dni nič. Poraďte čo robiť .môžem dať aj iný čaj ?
Práveže sa snažím riedke príkrmy, mrkvu nedávam. Kamilkovy čaj môžem skúsiť?
Moje dieta malo tiez takto tvrdu stlicu a pediatricka odporucila zriedovat prikrmy a pomohlo to. Vmixuj tam riadne vela vody kludne nech to ma konzistenciu takej hustejsej polievky ked nechce pit a to pomoze
Sú vhodnejšie ako kamiónových čaj. Skôr by som skúsila ovocný
U nás výborne fungovalo že keď som uvarila masko tak som zeleninu vymixovala v tej vodičke kde sa to masko varilo
Davaj chcilu cuketu, hokkaido, to bola u nas zaruka. Mozes skusit dat mast namiesto oleja.
Brokolica je tiez super, ale k tej treba aj pit. Caje som vobec nedavala takto na zaciatku len vodu. Chvilu aj trva kym sa naucia pit, ak si len kojila
Ak dojcis tak si skus dat sušené slivky, prípadne kompót, slivkovu stavu - nieco prejde aj do mliecka...u nás to aspon celkom pomáhalo🙂
Práveže nekojim ako som nekojils sme na UM. Skúšam pravidelne tekvicu batat karfiol, žiaľ nič nezaberá . Len capik a to aj len trošičku pomôže ..

Akú zeleninu dávaš?
Určite vynechaj mrkvu, pridaj cuketu, červenú šošovicu, tekvicu, brokolicu a karfiol (len ruzicky, nie hlubiky)
Nerobíš to papapnie príliš husté?
Môžeš dávať hocijaký detsky ovocný čaj. Ale skúšaj aj vodu