Ako vysvetliť 3,5-ročnému dieťaťu operáciu mandlí?
Ahojte,
Prosím o radu...
o týždeň mame ist na vyber nosnej mandle a asi aj uska.
Ako by ste 3 ročnému chlapcovi vysvetlili nejako ,,kreatívne,, aby nemal z toho strach...
Rano prídeme, mame sa prezliecť aj do pyžamka a cele sa to začne...
Niečo mu musim povedat🙈 hotel to teda nebude.
Mame za sebou veľmi negatívnu skúsenosť s odbormi krvi...tak lekárov nechce ani len vidiet 🙈
Nemozem mu povedat, idu ti operovať uska. To ho ani z domu nedostanem.
Aj keď som mu už aj hovorila, keď sa sťažoval ze ho bolia uska, ze pôjdeme k ujovi dr a vylieči nám uska a bude dobre, tak povedal, že už ho nebolia.
Ďakujem vopred.❤️
@kamkalu primerane veku vysvetliť čo sa bude diať, aj prečo. Kľudne celý postup. Chápu viac než si myslíme a keď nebude niečomu rozumieť opýta sa. Ja som tak vysvetľovala 2,5r synovi operáciu pruhu 🙂 keď som povedala niečo odbornejšie preňho, tak sa opýtal a vysvetlila som
Neviem, ako sa to da kreativne urobit. Ja som mala 5 rokov, ked mi vyberali mandle a rodicia mi povedali, ze proste mandle musia ist von, lebo inak by som bola stale chora a teda pojdeme do nemocnice. Ja som povedala, ze to vydrzim, ale chcem babiku s cumlikom (to bolo v 70-tych rokoch, vtedy boli take babiky in), tak sme kupili babiku a sli do nemocnice a v podstate sme boli vsetci spokojni.
Ja som našej povedala až v ten den ráno že ideme skúšať novú posteľ. Preto ju tam prezlečieme do pyzamka. Zbytočne stresovat vopred… dostala sirup a sup na salu zobudila sa v posteli pri mne
@kamkalu namotaj ho na tony zmrzliny ako odmenu za statocnost... specialne ho nepripravuj, dostane v nemocnici oblbovak a ani sa nenazdas a bude mat po... male deti to celkovo znasaju lepsie ako dospelí
@kamkalu nijak, sú prípady, kedy lepšie nehovoriť nič a len tam prísť. Mne sa to osvedčilo, lepšie, ako tri dni doma plakať, že on nikde nejde a bude sa báť vyjsť aj na dvor, lebo ho idem odniest na operáciu. Proste prídeme k lekárovi a tam už pokričí pár minút a prestane.

@kamkalu normálne ideme opraviť usko nostek (nasej som dala ked mala 5r) ze si pozrie rozpravky ak maju tv daju sirupcek a potom si nepamätá.nic....este mozete povedat.ze.trosku si pospinka potom sa opat pohra a idete domov 😇 bala.som sa toho velmi ale dali sme.to ok....