icon

Ako zabrániť dieťaťu dotýkať sa rán?

26. jan 2024

ahojte, potrebujem poradit. 2r dieta malo pri nose podla vsetkeho malu vyrazku, ale tym, ze si do toho stale prple prstami, zvacsilo sa to a nechce sa to zahojit - uz to ma niekolko tyzdnov. dokorka odporucila hemagel, co by pravdaze fungovalo, kebyze sa toho stale nedotyka. potrebovali by sme nieco ako malinku hojacu naplast, nieco ako je na herpesy compeed. lebo sa mu to nezahoji a obavam sa, ze si tam zanesie infekciu a skonci na antibiotikach. neviete o niecom takom? druhy problem je pravdaze, ze aj dat mu ten gel k nosu, je katastrofa, kedze on zasadne odmieta akekolvek lieky aj cokolvek co mu chceme aplikovat na tvar. ale nejak by sme to zvladli aj ked s pouzitim nasilia :(

lorin29
26. jan 2024

Treba dat keď bude spinkať
A nemá to impetigo?

simca06022011
26. jan 2024

ak sa da, nalepte na to "nalepku". A strazit nech si to neprple. Ja by som to normalne vydenzifikovala aj 2-3x denne a potom natrela ak sa to neda prelepit a proste ho mala na ociach a neustale upozornovala a ziadne skrabanie. A tiez ako sa tu pise, najma vecer to dat na spanie, ked zaspi, lebo moze si to aj pri zaspavani skrabat ...
Ano je to katastrofa s detmi, ked sa nechcu dat usetrit, ale ja som vzdy isla nekompromisne :D dcere som s kludom povedala vzdy, ak sa nepaci, mozem ju odniest do nemocnice :D Skrabanie takychto veci je casto "navykove"... ked zacne bude sa v tom rypat uz "automaticky"..

autor
26. jan 2024

@lorin29 asi nie, videla to aj doktorka, lebo sme boli na ockovani a nic nepovedala. Vtedy to mal ovela krajsie ako dnes, vyzeralo, ze sa to hoji.ale dnes si to ocividne rano v postielke "vydlabal" lebo aj plachta je od krvi.
Ano na noc mu to vzdy natieram, len by potreboval 2-3 dni sa toho cez den nedotykat, lebo co sa v noci zacne hojit, to on cez den zase rozprple.
Taka banalita a aky problem z toho :(.

lorin29
26. jan 2024

Ak sa ti da tak pridaj foto... Ja keď som bola malá tiež najskôr povedali ze to nie je nič také a nakoniec z toho bolo impetigo
A čo sa týka toho prekrytia mozes skúsiť natrieť masť a potom dat na to stripsy ale ci si to neodlepi 😕

autor
26. jan 2024
autor
26. jan 2024

Este vcera mu to vyzeralo ovela lepsie, ale ocividno rano sa v tom sprtal tak to ma krvave. Nasla som nejake male kruhove naplaste, tak skusim polku z nej mu tam nalepit, ale myslim si, ze si to odlepi

lorin29
26. jan 2024

Dezinfikuj mu to s betadine..
Ale je to zrovna také miesto ze si do toho pôjde asi aj keď mu to prelepis

mima172
26. jan 2024

Na podobné naša Dr dáva mastičku Bactroban. Dcére ju dala na veľmi škaredý, nehojaci sa kút na pere (lebo si do toho nonstop rýpala, tak si tam asi niečo zaniesla), krém krásne zabral. Je na predpis.

anavixy
26. jan 2024

Ja by som tu uz asi tiez sla do Bactrobanu alebo Franykoinu, ktory sa asi ale stale neda nikde zohnat, takze len ak mas doma zasoby.
No a k naplastiam, mozes mu tam kludne dat tu naplas compeed na opary, ona obsahuje len hydrocoloid, ziadne ine protiherpesove latky, takze to by bolo prsveze aj dobre. Potom existuju este podobne priesvitne naplaste na vyrazky, najdes v drogerii (tie neviem ci a cim su napustene) a aj obycajne leukoplastove nalepky v tvare kruhov, tiez najdes bezne v tych krabickach s mixom naplasti, ale teda to si tiez vie dat prstekom dole, ak je sikovny. No za skusku to urcite stoji, na den naplast, na noc mast. Osobne by som sla do kombinacie Compeed a Framykoin.

tinkavvv
26. jan 2024

Tie by som dala atb mast, to okolie uz je zacervenane.

autor
26. jan 2024

Dakujem vam velmi pekne za rady. Doktorka uz dnes bohuzial nerobi, tak az v pondelok jej zavolam kvoli masticke. Dnes skusim kupit tie malinke naplasti a budem dezinfikovat a natierat hemagelom.

stanulienkat
26. jan 2024

Ved tam daj dieťaťu klasicky leukoplast na rany.

autor
26. jan 2024

@stanulienkat potrebujem nieco s vankusikom, aby sa mu to tam neprilepilo a klasicky leukoplast ma ten vankusik velmi velky.ale tie kruhove by mohli byt dobre a take male si asi aj tazsie da dolu.ale dakujem za radu

stanulienkat
26. jan 2024

Daj na vankúšik leukoplastu tenkú vrstvu Rybilky, alebo Sudokrému, maju výborné hojivé účinky a neprilepí sa mu to.

autor
26. jan 2024

@stanulienkat dakujem

prvosienka7
26. jan 2024

U nás frčí stále Alfasilver. Používame to takmer na všetko, ako pri dcére, tak aj pri nás, dospelých.

zuzkazp
26. jan 2024

Na tvrdo prelepit. Malý si toto isté spravil vo vlasoch. Zaspaval a škrabkal si to. Nechcem Vás strašiť ale 1.5 roka (neprehanam)chodil s leukoplastom vo vlasoch všetci sa nás pýtali čo to ma. Asi nejaký zlozvyk alebo čo. Potom keď cítil že tam na ten leukoplast už dá do toho nestaral aktuálne mesiac sme bez leukoplastu 🤣🤣 pod tým leukoplastom som to ale "nedusila" žiadnymi mastami

zuzkazp
26. jan 2024

Čím skôr zalepite tým skôr si odvykne prplit do toho. Držím palce ❤️

autor
26. jan 2024

@zuzkazp zalepime, len uz teraz mi je zle z toho,aky boj to zase bude. Ja uz neviem, ci je to normalne, ze vsetky taketo ukony odmieta a hysaci.

zuzkazp
26. jan 2024

Je. Máme to isté preto Vás chápem. 😄

nikpa
26. jan 2024

Ja takéto veci dávam deťom keď spia, inak si tiež do všetkého rýpali a nebolo možné aby sa to potom zahojilo.

autor
26. jan 2024

@zuzkazp naozaj si ma potesila, ze je to normalne. aj ked tomu nerozumiem, preco mu vadi aj ked mu to len nakremovat chcem, ved to neboli. Cele leto som ho natierala spf a ani nemukol, este mi ruky nukal, kde mu mam natriet a teraz malinka vyrazka a musime ho dvaja drzat

autor
26. jan 2024

@nikpa teraz ked poobede zaspal som mu to nakremovala a na noc mu to aj prelepim