Ako zabrániť šíreniu zápalu očných spojiviek u detí?
Ahojte.dnes ráno som sa zobudila zo zahnisanym okom.idla som na pohotovost a mam zspal očných sojiviek.Moja msms žije s nsmi.a ta ma chripku.obe keď sú pri nás členovia domácnosti nosíme ruska a vetrame miestnosti.no mam 2,5ocnu dcerku ktorá zatiaľ nemá žiadny prejav ani chripky ani zápalu.ociek.mali ste to aj vy.a chytili to vaše deti od vás zapal očných spojiviek?veľmi sa o ňu bojím lebo viem ze ons kvapky a masticky do oka to nedá.. ako to môže odomna chytit? Akú to ma inkubacnu dobu? Ďakujem.. a chripku mama ma od vcera rána.. tu by už mala ci ešte nie?ďakujem..
Moze, je to velmi nakazlive. Ale deti maju rovnaku liecbu, tie iste atb do oka ako dospeli
U nas mava casto syn zapal spojiviek a vzdy to chytim od neho aj ja. Chripka ma dlhsiu inkubacnu dobu, takze ak mama ochorela vcera, moze u vas prepuknut chripka neskor.
Ak sa nebude dotykat tvojej tvare, ty jej, nebudete pouzivat spolocny uterak, tak sa nenakazi, nejde o kvapockovu infekciu (na rozdiel od chripky). Takze prisny hygienicky rezim a casto si dezinfikovat ruky, nepusinkovat, nedotykat sa tvarami…
@diewcatqoo a do akej doby sa chytá zapal spojiviek?no nosí mama rusko a chodí preč od nás keď kašle a smeka..tak by nás to mohlo obísť.msma teploty nemá iba sople a boli ju hrdlo..
@juliana1203 extremne extremne nakazlive, vsetko dezinfikuj ale nikdy to nemas na 100%
To ziadne dieta nielen to tvoje, malym detom sa podavaju lieky nasilu 🤷🏻♀️ zase nezaobchadzajme s tymi detmi ako keby z porcelanu, co z nich vyrastie… 🤷🏻♀️
Mimochodom taky zapal spojiviek si clenovia rodiny vedia odovzdavat aj mesiac
ked som mala zapal spojiviek, nosila som so sebou papierovu vreckovku zlozenu na polovcu a utierala som si oko tou vnutornou castou. vzdy som ju opat zlozila rovnako a prastami som sa toho vobec nedotykala. uplne sa tomu vyhnut neda,a le teda snazila som sa takto a nastastie to nikto nechytil, dokonca 1x ked som to mala, malo to v praci kopec ludi a ja som mala zapalene len jedno oko. na druhe sa mi to naststie vobec nerozsirilo.
@juliana1203 Co ma chripka spolocne so zapalom spojiviek? Zapal moze byt virusoveho, bakterialneho, popripade alergickeho povodu. Takze ruskaVam vobec nepomozu,cakaj ze za 48 hodin to bude mat aj dcera.
@spongebob1 ale ruska na to ze ma chripku nie na očné spojivky.ma kasel mamina a sople.ale nemusí to mat ci? Dávam si veľký bacha aby mi nešla ku tvári.a netečie mi z oka vôbec počas dňa nič.ja som.sa ráno zobudila s takým okom.a od rána nič.ako mam ho červené a dávam si kvapky..
@majamat a chytili to od vás aj členovia domácnosti ci?
@juliana1203 pisala som, ze to nikto nechytil.

@juliana1203 dobrý deň áno môže aj mi sme tak boli