Ako zistím, či 1,5-ročného syna bolí brucho?

11. jan 2023

Ahojte,ako vlastne zistim, ci 1,5r. synovi boli brusko?V noci je dost placlivy,ked zacne byt nekludny,tak pocujem take bublinky v brusku,neviem to ani opisat ake…ako keby ja sa najem a potom moje brucho vydava take divne zvuky..
Niekedy sa mu podari prdkat,potom sa trosku ukludni…podla Vas bude to bolest bruska?Alebo je iba nekludny kvoli zubkom?Ja uz fakt neviem,niekedy mam pocit ze brucho,inokedy zas ze zuby🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

werony_n
11. jan 2023

Ťažko u detičiek takto zistiť, skôr si to musíš odsledovat, kedy je taky, po akom jedle. My mame podobný problém, viem, že ak sa mala nevyprazdni dva dni, tak bude plač a bude nervózna. Ak mu idú zúbky existujú masticky na ďasná, aby stiahli bolesť.

endzi83
11. jan 2023

Niekedy je ťažké určiť či zúbky či bruško, mňa môj krstný (chirurg) učil kontrolovať brucho stlačením a púšťaním ruky na jednom mieste. Stačím pustím a či bolí a postupne prejdem pomaličky celé bruško a keď bolí to vidno aj počuť. Niekedy stačí pomaly premasirovat brucho v smere hodinových ručičiek, uvoľnia sa prdiky alebo sa pohne stolica a dieťatko sa vyprazdni.