Koliky u 1,5 mesačného syna

latusa4
17. máj 2022

ahojte, mam 1,5 mesačného syna a posledné dni si nevieme dať rady s kŕcami. Nevieme cez deň poriadne spinkať stále sa na tie kŕče budí a nič nám nato nezaberá.Mam jeden plný košík kvapiek ktoré nezabrali 🙈 cvičíme,masírujeme a stále to neprestáva. je možnosť tomu ešte nejak pomôcť alebo naozaj len čakať ? v noci spinkame pekne ale vstávame s plačom alebo sa pučí a tie zvuky čo vydáva sú strašidelne a je mi ho strašne ľúto.

july0
17. máj 2022

Z toho len vyrásť 🤷🏻‍♀️ Prve 4 mes. sú najhoršie.

july0
17. máj 2022

Skúšali ste babycalm ?

uriva
17. máj 2022

Nám pomohlo: 1. nasadiť D vit. od Jamiesonu, lebo ten od doktorky úplne toto robil od začiatku, 2. keď som dojčila, tak som si dávala pozor na to, čo zjem, 3. keď som dodojčila, tak zmeniť UM - dokonca aj večerné kaše len od jednej značky mohli byť, 4. keď už bolo zle, tak krém Pupík z lekárne, 5. uspávanie v manduce - ale to už mal viac mesiacov. Ale aj tak sa občas čosi objavilo - u chlapcov že to býva často, dcéra nemala nič.

latusa4
autor
17. máj 2022

@july0 áno skúšala som už všetky kvapky na koliky

latusa4
autor
17. máj 2022

@uriva myslite že by mohol škodiť aj Devit ?

maj_mik
17. máj 2022

@latusa4 u nás pomohlo vysadiť všetky “kvapky na koliky”, masírovať bruško pri každom prebaľovaní a vydržať… Prvé 4 mesiace som si odrevala s ním celé večerné 4 hodiny, nosila ho v nosiči, davala nahrevny vankúšik na bruško a fakt to proste potom z ničoho nič skončilo

mimi2120
17. máj 2022

Keď kojis tak nám pomohlo vysadiť bielkovinu kravského mlieka. Ale koliky úplne prešli až po 4 mesiacoch. Viem že je to ťažké, ale naozaj asi iba vydržať. Hoci keď ja som to riešila a v diskusii som našla radu že treba iba vydržať, tak som si hovorila že to je riadne na h*vno rada😄. Držím prsty.

ivangeline
17. máj 2022

U nas pomohlo vyrast. Este 6/7m mala problem a poton sa rozpapkala a netrebalo tolko spat,tak aj menej nervozna.. 🙂

july0
17. máj 2022

@latusa4 Devit móže skodiť nie kazde dcko babatku sadne skuste vymenit

uriva
17. máj 2022

@latusa4 Mne sa to tak pri prvom naozaj stalo, pri druhom som už išla rovno na ten Jamieson. Sestra to mala rovnako, niektorým kamoškám tiež to deti nedokázali zniesť. Takže, áno, môže a je tých detí tak viac ako 50% čo poznám, že to nedávali s tým déčkom.

mno
17. máj 2022

Ak dávaš vit D tak skús vysadiť. Moj syn nezniesol vigantol. Po kratkej prestavke sme vyskusali vit D od jutavit stal okolo 3e a uplne v pohode. A teraz je vonku pekne slnecno v lete nedavam Dcko.
Ak kojíš skus ty nepit kravske mlieko, papriku,kapustu....
Ak ani toto nepomože.v lekarni maju rektalnu trubičku taka makka oranzova. Nezabudni poriadne naolejovat. Synovi sa hned uvolnilo a prestal akokeby zazrakom plakat. Ale casto to nerobit aby si nezvykol.