icon

Ako zistím či moje skoro trojročné dieťa dobre vidí?

mamjka
6. máj 2015

Ahoj, chcem sa spýtať, ako sa zisťuje zrak u takých malých detí? Písmenká čítať všetky nevie, vľavo vpravo si mýli ešte....je nejaký spôsob ako sa to dá?

Strana
z2
alexandra1104
6. máj 2015

Ist ku ocnej

neviemako
6. máj 2015

@mamjka preventivna prehliadky v 3r ma obsahovat aj kontrolne ocne vysetrenie, necitaju sa pismena ale obrazky, ak dieta nevie a je tazko povedat ci nevidi alebo nespolupracuje, poslu ho na odborne vysetrenie k ocnej

tenerifka
6. máj 2015

@mamjka
@alexandra1104
Alebo k ocnemu, existuju aj pediatri, oftalmologovia, psychologovia, gynekologovia...nie vsetko su lekarky-zeny, ako je v 99% prezentovane na tomto fore

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sissy27
6. máj 2015

@mamjka tak ja by som sa skôr čudovala, keby trojročné dieťa vedelo čítať písmenká a ešte aj všetky a bez problémov rozoznávalo vpravo / vľavo... ale teda inak u očného...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
kaktusik007
6. máj 2015

@fidka79
@sissy27 kedze aktivne soferujem uz 15 rokov - tak strany vlavo a vpravo uz ako tak ovladam... za tie roky totiz viem, ze pri odbocovani DOLAVA sa dava prednost vsetkym protiiducim vozidlam a elektrickam v obidvoch smeroch... inak - s tym mam vecny problem.... aj pri jazdach v autoskole a skuskach na soferak mi instruktor nehovoril doprava ci dolava, ale hore a dole 😀 (mesto kde som robila soferak je akoby na jednej strane kopca, takze sa to dalo aplikovat).

hold, nemozem vediet vsetko 😀 😀 😀

@mamjka ocarka ma tabulu s pismenom E - malemu vysvetlila, ze su to hrablicky, a mal rukou ukazovat, kam hrablicky smeruju - ci tam, alebo tam, alebo hore ci dolu -- a toto naozaj zvladne aj dieta mladsie ako 3 roky uplne v pohode 🙂

sissy27
6. máj 2015

@kaktusik007 v autoškole "za Kuvajtu napadení" - mi inštruktor na križovatke (klasika, všetkými smermi) hovorí - odbočte doprava a pôjdeme tam a tam... odbočím, celá pyšná, že predpisovo, bez zaváhania, hladko, nádhera, akurát teda nejako mi nesedelo to, čo malo byť podľa neho ďalej, ale čo tam po detailoch - a on že "hmmm do tej druhej pravej strany som myslel" 😀 😀 😀 tak odvtedy ozaj viem, kde je vpravo a kde vľavo 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
henikav
6. máj 2015

@mamjka to bol vtip, vsak??? Takmer 3 rocna a nevie este ani citat? 😀 😀 😀 A co ma spolocne dobre videnie s vpravo a vlavo? Este tolko, ak mas dojem ze zle vidi, mozete ist k detskemu ocnemu

zuzik307
6. máj 2015

@mamjka moja 2,5 rocna na moje pocudovanie spolupracovala pri vysetreni refrakcie pristrojom /tam sa zistia aj pripadne dioptrie/,obrazky odignorovala ☺

evina57
6. máj 2015

@sissy27 Môj syn na 3 ročnej prehliadke očí nehovoril aké obrázky vidí ale rovno hovoril čísla 😉 Každé dieťa je iné, to si treba uvedomiť.. Bude mať 4 a vie aj niektoré písmenká. To je ako u dospelých, ak vás niečo baví, naučíte sa to rýchlo.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
patamato
6. máj 2015

Moj syn ma 7 rokov a stale ukazuje E Aj ked uz pozna vsetky pismenka.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
henikav
6. máj 2015

@fidka79 dakujem za vysvetlenie, nie nepochopila som, prislo mi to cudne chciet od 3 rocneho dietata, aby vedelo citat

evina57
6. máj 2015

@fidka79 Nechcela som sa pochváliť len som chcela upozorniť na to, že nie každé dieťa je rovnaké. 😉 A netreba si s toho robiť srandu. Minule som tu videla diskusiu o sudoku, čudovala som, že sa mamička sťažuje, že jej dieťa nevie lúštiť v 3 rokoch či v koľkých. Stiahla som si sudoku do mobilu a predstav si, že deti to celkom aj ovládajú, len im to treba vysvetliť, každé dieťa má na to hlavičku len ide o to, či to dieťa tá hra baví 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
henikav
6. máj 2015

@fidka79 aj my mame okuliare a sosovky, moja dcerka ma 2 roky, ale u nas vysetrenie neprebiehalo citanim, kedze este ani poriadne nerozprava, len jej nejako ocka premerali...preto ma to ani nenapadlo

sense
6. máj 2015

K detskemu ocnemu boli sme tak s malou v 1.5 roku...nepotrebovala ani citat ani hrablickmi ukazovat

kaktusik007
6. máj 2015

@henikav 🙂 tak uz si mudrejsia... 🙂

mamjka
autor
6. máj 2015

ženy preboha-.....nebolo to myslené že nevie čítať 😕 ja len poznám tie tabule s pismenkami a s tym Ečkom poohynanym hore dole do stran....preto ma zaujimalo ako ju budu vysetrovat aby som jej to mohla vysvetlit aby nepanikarila 🙄

mamjka
autor
6. máj 2015

@fidka79 @evina57 @kaktusik007 ďakujem za odpovede žienky 😉 skúsim zavolať môjmu očnému ja mám okuliare dlho predlho.,....
a áno roznáva viac než polovicu pismenok z abecedy (ma od babky ten maly tescovsky počitačik a tam sa to naučila)

sense
6. máj 2015

@mamjka nasej rozkvapkala oci a sli sme na chvilu do cakarne. a potom pozerala pristrojom ziadne ukazovanie nicoho... do desiatich minut bolo po vysetreni

mamjka
autor
6. máj 2015

@sense môjho je taky pristroj s tym balonikom čo tam treba čumieť...ale neviem či bude spolupracovať....

sense
6. máj 2015

@mamjka tak zaruka nie je ale viem ze moju bavila sestricka nejakym pajacom a slo to

kristinkahugo
6. máj 2015

@alexandra1104 tiez som to chcela napisat😊

evabb35
6. máj 2015

@mamjka také hrablicky a detičky ručičky ukazujú či smerujú hrablicky dole,hore...či rybičky idú do vodičky...

evabb35
6. máj 2015

@mamjka napíš na papierik to E A nauč ju ukazovať rucickou kývať,to treba nacvicit pred vyšetrením aby vedelo spolupracovať.

mamjka
autor
6. máj 2015

@evabb35 ďakujem za tip

Strana
z2