Ako zistím či moje skoro trojročné dieťa dobre vidí?
Ahoj, chcem sa spýtať, ako sa zisťuje zrak u takých malých detí? Písmenká čítať všetky nevie, vľavo vpravo si mýli ešte....je nejaký spôsob ako sa to dá?
@mamjka
@alexandra1104
Alebo k ocnemu, existuju aj pediatri, oftalmologovia, psychologovia, gynekologovia...nie vsetko su lekarky-zeny, ako je v 99% prezentovane na tomto fore
@fidka79
@sissy27 kedze aktivne soferujem uz 15 rokov - tak strany vlavo a vpravo uz ako tak ovladam... za tie roky totiz viem, ze pri odbocovani DOLAVA sa dava prednost vsetkym protiiducim vozidlam a elektrickam v obidvoch smeroch... inak - s tym mam vecny problem.... aj pri jazdach v autoskole a skuskach na soferak mi instruktor nehovoril doprava ci dolava, ale hore a dole 😀 (mesto kde som robila soferak je akoby na jednej strane kopca, takze sa to dalo aplikovat).
hold, nemozem vediet vsetko 😀 😀 😀
@mamjka ocarka ma tabulu s pismenom E - malemu vysvetlila, ze su to hrablicky, a mal rukou ukazovat, kam hrablicky smeruju - ci tam, alebo tam, alebo hore ci dolu -- a toto naozaj zvladne aj dieta mladsie ako 3 roky uplne v pohode 🙂
@kaktusik007 v autoškole "za Kuvajtu napadení" - mi inštruktor na križovatke (klasika, všetkými smermi) hovorí - odbočte doprava a pôjdeme tam a tam... odbočím, celá pyšná, že predpisovo, bez zaváhania, hladko, nádhera, akurát teda nejako mi nesedelo to, čo malo byť podľa neho ďalej, ale čo tam po detailoch - a on že "hmmm do tej druhej pravej strany som myslel" 😀 😀 😀 tak odvtedy ozaj viem, kde je vpravo a kde vľavo 😀
@fidka79 Nechcela som sa pochváliť len som chcela upozorniť na to, že nie každé dieťa je rovnaké. 😉 A netreba si s toho robiť srandu. Minule som tu videla diskusiu o sudoku, čudovala som, že sa mamička sťažuje, že jej dieťa nevie lúštiť v 3 rokoch či v koľkých. Stiahla som si sudoku do mobilu a predstav si, že deti to celkom aj ovládajú, len im to treba vysvetliť, každé dieťa má na to hlavičku len ide o to, či to dieťa tá hra baví 🙂
K detskemu ocnemu boli sme tak s malou v 1.5 roku...nepotrebovala ani citat ani hrablickmi ukazovat
ženy preboha-.....nebolo to myslené že nevie čítať 😕 ja len poznám tie tabule s pismenkami a s tym Ečkom poohynanym hore dole do stran....preto ma zaujimalo ako ju budu vysetrovat aby som jej to mohla vysvetlit aby nepanikarila 🙄
@fidka79 @evina57 @kaktusik007 ďakujem za odpovede žienky 😉 skúsim zavolať môjmu očnému ja mám okuliare dlho predlho.,....
a áno roznáva viac než polovicu pismenok z abecedy (ma od babky ten maly tescovsky počitačik a tam sa to naučila)

Ist ku ocnej