icon

Ako zistím načo má alergiu 14 mesačný synček?

liviafazekasova
11. feb 2021

Ahojte maminky potrebujem radu, už od 3 mesiacov trpíme atopickým ekzémom. Malý kvôli tomu pil aj Nutrilon HA prosyneo keďže som nemala mliečko.
Doktorka stále tvrdí že to má z alergie na nejakú potravinu že si to mám odsledovať. Skúšala som už všetko sledovať dáva to isté opakovane a raz to má lepšie inokedy hlavne po kúpaní sa mu to zhorší.
Boli sme aj na alergológii keď mal 10 mesiacov zobrali mu krv a doktorka to uzavrela tým že zrejme bude mať na dačo alergiu.
Už som zúfalá. Vám sa ako podarilo zistiť na čo je dieťa alergické???????
Uz

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@zuzzinkaa toto by som aj ja rada vedela či my vedia zistiť či ma alergiu a načo, zaplatila by som kolko len chcú.
A noci sú aké? Často sa budí? Alebo sa škriabe? Lebo my v noci je to v pohode spinká pekne od malička zobudí sa papať a hneď aj zaspí.

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@bibiqa a prosím vás môžem sa spýtať aka bola ta reakcia s ktorou ste skončili v nemocnici. Ja sa stále toho bojím že ak aj je na niečo alergický a spapa z toho viac že sa mu niečo stane.

zuzzinkaa
11. feb 2021

@liviafazekasova ja už o tom veľmi rozmýšľam že pôjdeme na platené testy. Lebo tento pokus/omyl ktorý mám praktizovať mi už žerie nervy. Noci sú priserne, včera som už od zúfalstva o jednej v noci dala 1/4 zodacu. Fenistil nula bodov. Príde mi že robím všetko zle ...

petulda333
11. feb 2021

@liviafazekasova kedy ste boli na odbery? Kebo za vysledkom sa caka cca mesiac. Dcerka bola minuly rok a cakali sme skoro 2m.

lucia147852
11. feb 2021

A aký má ekzem? Červený alebo suchý? Ak je červený treba susit, napr zinkovou masťou, čiernym čajom, keď koža ostane sucha a supinata až potom premastovat. Excipial neni tak isto moc dobrý na červený ekzem aj keď na oko pomôže. Prach hypoalergenny. Vždy po kúpaní poriadne premastovat a nekupat každý deň. Mozes skúsiť na kúpanie vodu prevariť. Moja dcéra má alergiu na vajcia a pšenicu. Zistili jej to na alergo keď mala 4 mes. A keď som si to spätne spojila veru, vždy keď som zjedla vajce a kojila bolo to dosť horsie. Teraz má 4 a na 99% je od polroka bez príznakov. A to bola na tom veľmi zle. Pokožka ne však atopicka. Niekedy sa jej urobí ložisko. V lete jej to potenie zhoršuje. Vtedy zas naopak kupeme častejšie. Musíte si najist režim ktorý bude vyhovovať a určite zistit tie alergie

kozova87
11. feb 2021

@liviafazekasova presne aj my v lete najhoršie a zistila som, že maly vyjeda zo zahrady tie male rajčiaky a alergolog nam inak zakázal tmave farby oblečenia nosiť, tak možno aj to skúsiť

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@zuzzinkaa ja som doteraz o tom ani nevedela že sa dajú zaplatiť testy nám to pediatrička ani nespomínala. Často sa zobúdza váše dieťatko?

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@petulda333 nám zobrala krv pediatrička a že vysledky pošlú alergologicke vtedy mal náš malý 10 mesiacov, potom prešlo dosť veľa kým sme išli ku alergologicke už presne koľko si nepamätám, a ona nám dokopy nič nepovedala toľko že zrejme bude mať nejakú alergiu, mam dávať fenistil, vtedy som si aj myslela že v pohode viacere maminky my hovorili že sa nemam báť to vyrasie aj malého krstná keď bola mala vyrastla ked mala 1 rok, takže som si myslela že nezaberajú sa s tým tak veľmi keďže je malý, ale teraz už ma to štve lebo ya nič nezmenilo.

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@lucia147852 no má to červené aj suché napriklad po kúpaní to má veľmi červené už hneď na druhý deň ráno. Takže neviem

petulda333
11. feb 2021

@liviafazekasova tak mojim detom brala krv rovno alergologicka. A s takou odpovedou by som spokojna nebola. Ved z vysledkov vidiet ci ma ci nie. A nieze mozno bude mat. Hned by som menila dr

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova aj nám dali kortikoidy veľmi radi to Dr predpisujú atopikom a ďalej najradšej nič neriešia. My sme mali ozaj zlý ekzém malý bol vyzraty až do živého... Robili nám testy na bielkovinu kravského mlieka vyšli mu extrémne hodnoty až tak ze nám hneď volala Dr z nemocnice kde nás testovali aby sme za ňou okamžite prišli. Malý ma ozaj prísnu diétu strava nesmie obsahovať jedinú molekulu mlieka vravela ze malé deti majú veľkú šancu sa z toho dostať v prípade že ozaj dodržia diet bez podvádzania... Synovi sa úplne super vyčistila pokožka po ekzéme ani náznak len pozor aj na skryté mlieko dokonca mu robila problém aj masová aróma so smetolu v kolaci... Kortikoidy sme nepoužili ani raz keďže toto som od začiatku rázne odmietla...

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@kozova87 rajčiny som mu ani nedala ešte, to že sa bojím aj dávať nové potraviny aj takto dávam to isté čo už papal skúšam odsledovať ale neviem prísť nato z čoho to je. Áno to tmave oblečenie som už počula ale ešte som to neskúšala, nám tiež pediatrička radila ze bavlnené a vzdušne obliekať, to leto bolo hrozné nemohla som ho nechať ani len tak v plienkach doma lebo si stále škrabal bruško aj nohy si zvykne škrabať

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@petulda333 veď to že vtedy som ani nevedela čo mam očakávať ja som asi príliš dúfala že z toho vyrastie 😔😔😔 určite skúsim inú alergologicku už sa nenechám

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@kulumulu123 nám locoid kožná začala vypisovať, aj dala namiešať krémik ale to vobec nepomahalo, občas keď to ma už veľmi cervene aj sa skrabe tak ho jemne natriem ale už aj ja odmietam používať už som z toho na nervy a keď som sa pýtala či nemôže mať z toho problémy tak že sa nemám báť

petulda333
11. feb 2021

@liviafazekasova skus vysadit mliecne, citrusy a cokoladu. To by mohlo pomoct a sleduj po com sa mu to zhorsi. Ja mam muza aj syna atopikov, plus syn mal abkm ale to uz zmizlo. Drzim palce

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@petulda333 citrusy nepapa absolutne to nám hned ešte kožná zakazala, cokoladu tiež nie aj ked mama napr. Jogurt čokoládový ani nechce, ani iné sladkosti mu nedávam čo by obsahovali čokoládu, a to mlieko od malička pije Hypoalergenne mliecko mam skúsiť bezlaktozove???

ivanka0603
11. feb 2021

@liviafazekasova my sa tiež trápime s atopickým ekzémom. Syn mal teraz 2 roky a asi pred pol rokom to začalo. Zatiaľ som nezistila aké jedlo mu robí zle. Krv na alergie mu brali tento týždeň, tak som zvedavá. Kožná nám tiež dala Locoid a premastovať sme mali s Lipobase, ale odkedy sme kúpili Biodermu pre atopikov sprchový gél aj telové mlieko, tak sa to zlepšilo. Locoid už nepoužívame a keď sa moc škriabe, tak dám sirup Aerius. Ten tiež predpísala kožná. Fenistil nám nepomáhal vôbec. Nášho malého svrbieva aj vo vlasoch, používame šampón Linolu, trošku pomohla, ale ešte asi pohladam niečo lepšie.

ladyvi
11. feb 2021

Poznam niekolko deti atopikov. Vsetci mlieko(bkm), pripadne navyse este soja, vajce, ale bkm kazdy, koho poznam. Nevravim, ze je to u kazdeho atopika recept na vyliecenie, ale je tam vysoka pravdepodobnost, ze ak sa poctivo vysadi mlieko ( v kazdej zlozke jedla), tak to moze pomoct. Nemusi, ale treba skusit.

bibiqa
11. feb 2021

@liviafazekasova určite vedia mne tvrdili najprv ze až po troch rokoch ale potom nakoniec to išlo zrazu... samozrejme testuju na veci ktoré malý uz jedol atd.
Ale pozor kožná nerobí testy uplne na vsetko len na to co si vyberiete, maju obmedzený vyber, nam stačil ale ak chcete ísť hlbšie tak alergolog alebo gastro

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@bibiqa to aj mne tvrdili že po 3 rokoch, gastro nechcem určite skusim inu alergologicku

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova prepáč mala to byť maslová aróma ale vážne trvaj na tom aby mu urobili testy a bielkovinu kravského mlieka veľa detí s tým má problém dokonca ju obsahujú aj niektore lieky... Dá sa to aj vysledovať tak ze vylúčis čokoľvek co obsahuje iba náznak mlieka my nejdeme ani chlieb pečivo nič kde sa kvasnice rozrabaju s mliekom trvalo nám cca 6-7tyz kým sa to zlepšilo... Resp môže mať alergiu na čokoľvek iné ak by si na to mala ísť vylucovacou metódou tak budeš hádať do maturity.... Trvaj na alergických testoch budeš mat výsledky o pár dní nie rokov. Držím palce.

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@kulumulu123 ďakujem krásne za radu určite budem na tom trvať 🙂 a prosím ťa prezradila by si mi ako vyzerá váš jedálniček??? A dieťa ešte kojíš
?

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova kortikoidy sú vlastne hormonálne prípravky takže som rázne odmietla to takto riešiť... Ak je to potravinová alergia v rannom detstve je veľká šanca ze sa z toho dostane ak to zanedbate tak je šanca ze mu tento suvenír ostane navždy. Držím palce ✊✊✊

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@kulumulu123 áno viem že sú to hormonálne preto ani ja už nepouzivam jedine ak velmi da mu niekde objavi tak na tom mestečku lebo zatial som ine nenašla co by nam pomohlo 😞😞

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova ešte kojím to znamená ze tiež som musela prejsť na uple bez mliečnu stravu lebo bkm prechádza aj do materského mlieka.... Jedálniček v pohode mlieko som nahradila mandľovým nesladenym z kauflandu, tiež tam kupujem vegansky syr, vegansky jogurty a kyslá smotana sa dá kúpiť v lidli, chlieb kupujem v dm taky krajany balený... Inak sa stravujeme normálne iba na všetkom čítam etikety... Dokonca som našla sušené mlieko ci syrovatku aj v niektorých pastikach tak dávam na vsetko bacha.... Jeme hlavne veľa ovocia a zeleniny ak mám chuť na sladké tak urobím nejaký vegansky koláčik na nete je plno receptov.... Malý zje všetko čo mu dám tak som rada ze nevyberá....

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova jedine co ti pomôže je zbaviť sa príčiny problémov veľmi ✊✊✊

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@kulumulu123 ďakujem ti krásne za radu určite idem vyhľadať nejaku doktorku 😊😊😊

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova v pohode keby si niečo potrebovala daj vedieť 🙂

kulumulu123
11. feb 2021

@liviafazekasova hypoalerfenne mlieko ti pomôže iba ak neobsahuje bkm nám ho dali na gastre na predpis ale ma dosť hnusnu chuť tak preto používam mandľové nesladene varím z neho ako z bežného mlieka...

liviafazekasova
autor
11. feb 2021

@kulumulu123 ďakujeme ti tak určite skusim mu vysadiť zatiaľ to mlieko kým mu nespravia vyšetrenia u alergoligicky🙂