Ako zistím načo má alergiu 14 mesačný synček?
Ahojte maminky potrebujem radu, už od 3 mesiacov trpíme atopickým ekzémom. Malý kvôli tomu pil aj Nutrilon HA prosyneo keďže som nemala mliečko.
Doktorka stále tvrdí že to má z alergie na nejakú potravinu že si to mám odsledovať. Skúšala som už všetko sledovať dáva to isté opakovane a raz to má lepšie inokedy hlavne po kúpaní sa mu to zhorší.
Boli sme aj na alergológii keď mal 10 mesiacov zobrali mu krv a doktorka to uzavrela tým že zrejme bude mať na dačo alergiu.
Už som zúfalá. Vám sa ako podarilo zistiť na čo je dieťa alergické???????
Uz
@liviafazekasova nie. Malému to začalo v troch mesiacoch, teraz už to má veľmi pekné (má 3 roky) ale ekzém sa stále občas z ničoho nič zhorší a niekedy zas naopak z ničoho nič zlepší. Skúšala som aj antihistamínovú diétu keď bol ešte plne na mlieku a nepomohlo to. Takisto to dr. uzavreli s tým, že sa to časom môže zmeniť na nejakú alergiu. Toto leto sme si prvý krát všimli výraznú reakciu na jahody a kakaový prášok. Takže tieto dve veci vôbec neje. Napriek tomu si ten ekzém občas žije svojím životom. Ale už to nie je také hrozné ako keď bol bábätko. Vtedy to mal takmer na celom tele, bol nepokojný, stále si to rozškrabal do krvi atď. Kožná ma vtedy upokojovala že okolo dvoch rokov sa to väčšinou ukľudní (alebo zmení na alergiu) a tak aj bolo. Odvtedy ekzém je len pod kolenami, na palci jednej ruke a na malíčku druhej a aj to síce si škrabe ale už nie do krvi(väčšinou). Držím palce. Aha a ozaj ešte ma napadlo, kamoškin malý bol alergický takto na mrkvu... Ale zistili to hneď, nakoľko sa mu ekzém spravil hneď po prvom príkrme - mrkve 🙂. Teraz už mrkvu v pohode je a nič mu nie je (už má 9 rokov 🙂).
@kulumulu123 aha ďakujem dobre určite sa poradím s lekarom predtym 🙂
@liviafazekasova A žehlis to oblečenie? U nás to pomohlo. Takisto mojej vadí, keď je príliš dlho vo vani a hrá sa
@basska_b áno žehlím mu stále vecičky a kupujeme len 100% Bavlnené, no nemôže da dlho kúpať aj takto po kúpaní ma stále už som rozmýšlala že by som aj vodu prevarila
@liviafazekasova skusila by som bez laktozy alebo nutrilon alergy care
@liviafazekasova mal najprv také ako stipance od komara, so sekundy na sekundu viac a viac a vytváralo to obrovské červené opuchnuté fľaky po tele, rozširovalo sa mu to tak sme utekali, vždy dostal dexametazón, mo prvý krát ani ten nezaberal tak si nás chceli nechať na oddelení
@liviafazekasova skus alebo prinajhoršom naozaj skus kožnu, nam tie testy urobila
@liviafazekasova dobrý večer, môžem sa opýtať ako ste na tom s ekzémom po čase? Podarilo sa vám ho skrotiť? Potvrdili sa vám nejaké alergie? Prípadne z toho synček "vyrástol"? Riešime podobny problém s ekzémom 😞
@1maminkaaa dobrý deň tak sme momentálne že synček má už 4 roky ale už vyrástol z toho 😊😊 akoze sem tam ešte zbadám na ňom maličké hlavne keď sa u mami kúpe majú tam inú vodu asi a veľmo ho vysúša ale premažem ho detským olejom a je dobre 🙂
@liviafazekasova super to sa veľmi teším 🙏🏻🍀 všetci doktori mi vravia presne toto, že vekom z toho vyrastie. Ani si neviete predstaviť ako ste ma potešili. Lebo jedna vec je počuť to od lekára, ktorý chce ukľudniť matku, a druhá od niekoho kto si tým reálne prešiel. Ešte ak sa smiem opýtať, ako u vás prebiehalo očkovanie? Nemali ste po očkovaní zhoršeny stav? Čaká nás teraz MMR ockovanie (v 18.mesiacoch) a pravdupovediac sa toho dosť obávam.
@1maminkaaa nie nevšimla som si že by sa to zhoršilo kvôli očkovaniu 🙂🙂 zhoršovalo sa to keď som ho kúpala často, kožná mi odporučila aby som ho kupala 2x max 3x tyzdenne a ani to nie dlhsie ako 10min tak sme začali so sprchovaním a oveľa lepšie bolo a nemal ich toľko. Ja som tiež z toho bola už v koncoch ale chvála bohu vekom sa to čoraz viac a viac zlepšovalo a teraz je to už super naozaj sem tam nejake maličke najdem na ruke ale to hlavne kvoli tej vode čo som spomínala 🙂🙂🙂

@liviafazekasova ak je to bkm tak pred testami musí byť v kontakte s alergénom TJ kravské mlieko v nejakej forme ak to úplne vysadis a na testy pôjdete o niekoľko týždňov môžu mu vyjsť falošné negatívne výsledky... Porad sa s Dr ako na to...