Ako zistiť, či vaše dieťa má autizmus?
Dobrý deň chcela by som poradiť či má moja dcéra autizmus alebo to vyzerá na niečo iné (ano na vyšetrenie ideme neskôr)
Opíšem vám ako sa správa
Dcéra má 4 roky chodi do MŠ prvý rok škôlku má rada chodí zatiaľ len na 3 hodiny
Rozprava len 3 slovne vety niekedy sa podarí aj 4slovna veta
Ale dá sa snou dohodnúť rozumie co od nej chceme.
Keď niečo chce a nedostane to hneď kriči a plače potom jej začnem vysvetľovať že nemusí plakať treba chvíľku počkať alebo ze to nedostane vôbec a pochopí to ale je pred tým krič a plač
... v škôlke mi hovoria ze nevyzera byť zdravá...
Prvý týždeň sa s deťmi nehrala ten ďalší už áno hra sa... co sa týka jedla má len pár vybraných teda v škôlke neje ... podľa 3 učiteliek správanie mojej dceri nieje normálne lebo včera kričala ked nieco chcela ... doma je to snou v poriadku aj v obchodoch to isté aj vonku snou není problém.... poraďte prosím ci to vyzerá na autizmus ďakujem..

@anicka777777 podla mna 3 slovne vety su u 4 ročnej dost malo..takže vývoj reči rozhodne zaostáva, to býva ale pomerne častým javom u detí, ktoré su inak šikovné a zdravé..ak ale 3 ucitelky vyjadrili podozrenie, ze nieco nebude v poriadku s tvojou dcerou, tak to.významné je - sú to kompetentné pedagogičky, ktoré už majú skúsenosti s deťmi..samozrejme potrebujes absolvovat vysetrenie u detskeho psychologa, aby si dostala odpovede..niekedy je vyvin.u dietata komplikovanejsi, spomaleny v istom veku a potom to akoby vsetko " dobehne" a moze este rovesnikov aj predbehnut..tych okolnosti, ktore vyvin ovplyvnuju je velke mnozstvo..od genetiky cez vychovu po prostredie..neda sa to takto urcit..treba oslovit kompetentnu osobu..ja by som najprv s pediatrom prehovorila o tom..on ako prvy sleduje odlisnosti od " normy"