Ako zmierniť bolesti bruška a problémy s kakaním u dojčiat?
Ahojte, uz som jednu temu zalozila kde som sa pytala na kakanie u plne dojcenych babatiek, s tym ze moj kaka tak raz za tyzden a vraj je to teda v poriadku kedze materske mlieko je stravitelne takmer bezo zvysku, ale, vsimla som si na nom, ze sa castejsie zacal pucit, pnut, a aj ked je este malinky (3 tyzdne) a ja som prvorodicka, vidim mu na vyraze tvarick ze ho to brusko proste boli, cvicim mu s nozickamk ked to pride, davam ho aj na brusko, prdka si celkom dost pocas dna aj pocas spanku, akurat vzdy pridu take dni, zhruba 2-3 pred tym ako sa vykaka, ze sa kruti, je velmi placlivy, a podla mna ma bolesti… mame biogayu aj espumisan, z espumisanu mi asi vracia lebk ked som mu to dala, tak grcol hadam aj 5x v priebehu par hodin, mate nejake rady/tipy ako tie bolesti bruska prekonat, resp, zlepsit to kakanie, rektalnu rurku moc nechcem lebo vraj je to posledna vhodna moznosf…
U nas pomahalo nosenie "na tigrika", inak nic, len preckat. Dcerke to preslo niekedy pred 2. mesiacom, potom hned prisli separacna uzkost, vecerne witching hour a plakalo sa dalej, ale aspon ju neboli brusko 😀.
Preco je rektalna rurka posledna vhodna moznost? Mojim detom nic ine nepomohlo. Pouzivali sme Windi od Fridababy a to uvolnenie, ktore pocitili oni aj ja. Pred spanim najlepsia vec.
Aj ja si myslím, že to môže byt v tvojej strave

@olinka1502 ahoj, my sme tiez s malym mali toto bruskove peklo a nepomohlo nic len cakat. Musi sa vyvinut cela traviaca sustava. Skusali sme vsetky mozne probiotika a kvapky ale to bolo len horsie. Kludne daj rurku alebo klasicky teplomer ked mu to ma pomoct. Ked som zacala davat prikrmy a mal tuhsiu stolicu tak ju sam vobec nevedel vytlacit. Vtedy sme davali teplomer kazdy druhy den asi pol roka. Vsetci ma strasili ze sa potom sam nebude vediet vykakat ale stacilo ze sa zacal hybat a vsetko uz slo samo. Teraz ma 1.5 roka a pyta sa pekne na zachod