icon

Ako zmierniť bolesti bruška u 8-mesačného dieťaťa?

natuska553
24. aug 2024

Dobrý deň, prosím Vás niekoho o pomoc a rady. Mam 8 mesacneho synceka ktoreho stale boli brusko. Mali sme koliky do skoro 4teho mesiaca. Potom bol mesiac pokoj az kym som ho nezacala dokrmovat. Prve 2 tyzdne kym papal este len par lyziciek to bolo v poriadku. Od kedy som zacala davat plne porcie zase to zacalo. Brusko ho boli iba pocas spanku a budi sa na to stale. V noci to vyzera nasledovne: zobudi sa niekedy uz aj po pol hodine, hodine po zaspinkani a je ocividne ze ho boli brusko, zacne plakat, napinat sa, kopat s nozkami, pretacat sa na brusko ( zaspava sam v postielke) musim mu zakazdym pomasirovat brusko, dat teply obklad a prsnik. Niekedy poprdi a vacsinou sa ukludni a zaspinka. Boli uz aj take noci ze ho neprestavalo boliet a museli sme byt aj hodinu hore aby sa hybal a az potom znova zaspinkal. Niekedy ho prelozim naspat do postielky, niekedy si ho uz necham pri sebe. Scenar sa opakuje priblizne kazdu hodinu, Niekedy kazde dve hodiny. Nad ranom ho uz tak boli brucho ze uz nepomaha ani masaz ani obklad ani prsnik. Proste sa uz silou mocou napina, chce pretocit na brusko a potom je uz spokojny ale zase nevyspaty a sucha oci ani nie po hodine. Ked sa hra a hybe tak nevyzera aby ho nieco bolelo. Davam mu biogayu probiotika, sab simplex pred kazdym papanim. Nepapa uz nic co by ho mohlo nafukovat. Dr vravela ze to by malo prejst same vraj do roka. Ale citala som tu rozne prispevky ze to trvalo ovela dlhsie. Hladam niekoho s rovnakym problem kto si to uz prezil a vedel by mi poradit ako to aspon zlepsit a prezit. Schudla som uz 10 kg. Ked sa v noci nevyspi den je uplne zly. Vidno na nom ze je unaveny ale je problem ho uspat. Cez obedny spanok sa zase po hodine aj nieco zobudi kvoli brusku a dalej uz nevie zaspat. Treti spanok odmieta aj keby bol neviem ako unaveny tak ho uz len natahujem do vecera aby neplakal a ideme aspon na hodinku vonku ho kocikovat aby polezal a aspon trochu dobil energiu aj ked viem ze nezaspi. Sem tam ma dni kedy ho brusko neboli alebo ho boli menej a vtedy sa zobudi v noci iba 2-3 krat. Rano sa zobudi vyspinkany doobedu mu staci pol hodinka v kociku a poobede krasne pospi 2 a pol hod a mam doma stastne hrave dieta. Problem je ze takych dni je velmi malinko a kym ho stihnem nastavit na rezim tak zas pridu dni kedy je to katastrofalne. Prosim Vam uz som zufala a na pokraji zrutenia.
tak ho idem aspon kocikovat aby troschu oddychol a natahujem ho aslon do tej umeh.

zuzkaa1991
24. aug 2024

@natuska553 skuste davat sabsimplex alebo espumisan plus probiotika a ist na gastro ;)

natuska553
autor
24. aug 2024

@zuzkaa1991 davam sab simplex stale aj biogayu probiotika. Dr vravela ze este mu urobi nejake krvne vysetrenia az tak nas posle na gastro ale u nas gastro v Michalovciach nie je a v Kosiciach alebo Humennom sa caa 3 az 6 mesiacov

janica_
24. aug 2024

Mozete mu skusit pomoct pri vyprazdnovani tym ze ho budete drzat v polohe so skrcenymi nozickami ako pri bezplienkovej komunikacnej metode. Mam novorodeniatko a trapilo ju nafuknute brusko, ale rychlo pochopila ze ked ju tak chytim lepsie sa jej kaka a cika a vyprazdni sa mimo plienky.

natuska553
autor
24. aug 2024

@janica_ tak ho tiez niekedy davam tak si poprdi ale nie vzdy

janica_
24. aug 2024

@natuska553 musi to byt velmi narocne, vidiet ze pre neho robite co sa da, dufam ze sa to naozaj zlepsi casom a zelam Vam aby ste mali dostatok sil. Este mi napadlo ci ste skusili aj zmenit probiotika, lebo kazde maju iny kmen. Ja uz mam 3,5 rocneho, ale maval dlho hnacky, nakoniec mu sadli az take co cmulaju, ale tiez som skusala co mali v lekarni rad radom. Drzim palce, aby sa niekto ozval s dobrou radou.

natuska553
autor
24. aug 2024

@janica_ dakujem velmi pekne, ved to ze neviem do kedy to este takto zvladnem. Aj to ma napadlo ze skusim zmenit, vsetci hovoria ze tie biogaya su najlepsie ale jemu by mozno ine robili lepsie. Aj sabsimplex chcem vyskusat vymenit za babycalm. Tie som este neskusala. No citim sa bezmocne a nevidim svetlo na konci tunela.