Ako zničiť vši?
Ahojte prosím o radu mala mi dostala vši a neda sa mi ich zbaviť som stoho nestastna ☹
ziadne sampony ich dnes uz nevyhubia uplne, zial. jedine,co na ne funguje vzdy a vsade je petrolejovy zabal... miestami to ide aj s kozou,ale ked sa inak neda... zazila som si svoje v detskych taboroch.
Pozor vsak, ked ste tehotna,asi by som to touto cestou neriesila.... :( Na hnidy je vyborny kondicioner -akykolvek. Doslova sa zosmykaju v vlasov pri beznom umyti kondicionerom.
Ja som dcére hnidy žehlila. Vysoká teplota ich zničí.
baby,zehlenie nestaci...u nas pomohol jedine PARANIT spray olej a sampon. naniest olej,zabalit do igelitky na par hodin a potom zmyt. je navyse k tomu aj taky kovovy vycesavac,ktorym potom vycesete hnidy,ci su mrtve,alebo nie.ale jedine toto nici aj hnidy!!!!! my sme sa trapili niekolko dni,kym mi poradila kamoska toto a hned bol pokoj.dcera.mala vlasy po pas.....
ese dodam,ze kedze je to prirodny ci aky olej,nevytvoria si tie mrchy na to imunitu,takze ucinok je zaruceny. netreba petrolej,toto ich zlilviduje.
@korytnacka7
@laurikagh
@korytnacka7
Dakujem za radu a ocot ih nezabije?
sa vam baby divim ked je ten hreben nitty gritty taky ucinny ze sa vam chce zaoberat barsjakym sajrajtom neucinym palit vlasy detom a davat im petrolej no uff to ja by som asi nikdy nedala a radsej by som si zvolila učinejsiu a rychlejsiu cestu
Vraj zabera listerin...a moj osvedceny recept pol na pol olej alpa,vcesat do vlasov po pramenoch,igelit ,dve hodiny posobit ,umyt a poriadne vycesat a vybrat hnidy
@sisiv Ja samozrejme tiez podporujem najskor miernejsie alternativy, ale ako je zrejme zo skusenosti vyssie, kazdemu zaberie nieco ine. Petrolejovy zabal je posledna stanica, ked nepompze nic ine predtym...
@sisiv Máte s ním skúsenosť? Moja dcéra má veľmi husté vlasy. Keď doniesla zo školy vši, doniesla aj kiahne, takže vši som pracne vyťahovala a keď som videla hnidy, tak som jej ten vlas rovno vytrhla. Potom som kúpila žehličku na vlasy, vyžehlila a tak pekne hnidy vyťahovala a splachovala. Za tie dva týždne, čo bola doma, sme sa ich pekne zbavili. Už keď vidím v slovníku poznámku: "Pozerajte deťom vlasy" tak ma zamrazí.
@lucia2358. Sprai na psikov. Zabije vsetko na hlavke a decku fakt neublizi. A pekne voni.
Vyskúšaj Liberella šampón, nám pomohol, kúpila som ho v lekárni. Umývam s ním deťom vlásky aj prevenčne, raz za mesiac.
Co zabije hnydi ja som uz nadne prosim o radu
Moj maly je prvacik od začiatku skolkeho roku nám tiez uz 2 krat písali do slocnicks pozriet vlásky nikdy som sa s tym nestretla ani neviem ako to vizera.chalani majú kratke vlasy a riedke ale aj tak som bola proste z toho tak zhrozens ze ťažko by som to niesla keby mi malý co si take doniesol.
@laurikagh ahoj chcem ti poradit vyzehli si vlasy a potom takym uplne hustym hrebenom ich vycesavaj alebo nech ti ich niekto vycese hned sa ich nezbavis ale tam kde nezabral nahodou sampon tak zehlicka ich spali ked ich vyzehlis ....a hedrin roztok so samponom je dobry ...robim v skole pri romskych deckach tak toho mame sem tam dost
Maas uz len zive hnydi aj mrtve skusim alpu olej neviem ci pomoze
@laurikagh jedine co nam naozaj zabralo na hnidy bol hreben Nitty Gritty...a vycesavat niekolko krat denne...ale zarucene sa ich zbavis...predava ho aj tu jedna mamina...kupovala som od nej..
https://www.modrykonik.sk/market/ine-detske/p4r...
@laurikagh aj toto je dobre najskor sa dava sprej necha sa posobit asi 30min a potom sa to zmyje samponom co je k tomu a tento ani tak nesmrdi opakuje sa kazdy den cca 3 - 5dni ...popritom ta zehlicka a na tie hnidy nic ine len vela casu dobru kamaratku a nech vycesava 🙂 vela stastia ale ako vravim hnidy len vyzehlit vycesat hlavne tie sa vedia drzat dlhu dobu ..

Ahoj prosim vas zeni poradte mi som tehotna a chodim na poradnu tam som zahitla vsi ale vsi som sa uuz zbavila no hnidy vajicka mam stale plno neviem sa ih zbavit porate mi