icon

Ako znížiť horúčku u dieťaťa, keď lieky nepomáhajú?

jerseytay
17. mar 2025

Potrebujem súrne pomoc..dcérka 2 roky, 40ky horucky, dnes sme boli už 2 x na pohotovosti, brali jej aj krv, crp výsledok 8, antibiotika nedali, ale horucky nám jednoducho nejdu dole, striedam nurofen panadol, pani doktorka povedala ze v takomto prípade aj každé 3 hodiny ale žiaľ nič, absolútne e nezaberá.. kupala som ju pred hodinou a postupne ochladzovala vodu a zas celá horí.. dnes druhy krat na pohotovosti povedali, že horucky musí mať až 2 3 dní a potom sa väčšinou chodí k lekarke, ale veľmi sa bojím.. ísť znova na pohotovosť, či stačí ráno?
Ako jej viem zraziť teplotu? Nurofen brala o 22:38, hodina prišla a ona celá horí, už som zúfalá.. ja som obklady nikdy nerobila ešte,je to moje prvé dieťatko.. predtým mala teplé len čelo a ruky a líčka a nohy chladnejšie, teraz horí úplne celá, neviem co robit..môže sa stať že nurofen ešte zaucinkuje? Ďakujem za pomoc, som zúfalá, neviem ci utekať na pohotovosť alebo co, lebo už som 2 krát bola a majú ma tam za debila, ale ak treba pôjdem aj 1pkrat

Strana
z3
deedol
17. mar 2025

kolko nurofenu si jej dala? na krabicke je strasne male davkovanie, tiez som nevedela, kym som si to negooglila, ze sa ma davat viac. on potom vobec nezabera. napis hmotnost malej.

juliacenc
17. mar 2025

Chladne obklady okolo zapestia clenkov a na celo. Popripade chladnejsia, letna, sprcha

pribinak
17. mar 2025

@jerseytay vlaznu sprchu jej daj, postupne jemne pridavaj studenú Veľa piť vlažného čaju či vody.

Môžeš jej keď bude ležať dať aj obklad na čelo.

A kľudne aj volaj na pohotovosť ak by to nešlo dole

jerseytay
autor
17. mar 2025

@deedol dala som jej 5 ml, má 13,14kg.
Tak mi povedala doktorka :/

jerseytay
autor
17. mar 2025

@juliacenc nemôže z toho dostať tie kŕče? To jej mam v postieľke urobiť alebo ju zobudiť a tak? Som ako blbá ale žiaľ sa nevyznám, doteraz sirupy vkuse zabrali

juliacenc
17. mar 2025

Ked nezabera nic a neklesa teplota tak chod na urgent

jerseytay
autor
17. mar 2025

@pribinak teraz spinka, ale horí.. tak zobudiť a znova sprcha? Alebo teraz na to celo obklad?

juliacenc
17. mar 2025

Teraz su chripkove virusy lepsie nech ju pozru. Urxite chod aj teraz ak sa ti fa

jerseytay
autor
17. mar 2025

@juliacenc asi teda pôjdem, volala som tam, povedali ze ak do hodinky aj pol nezaberie, máme prísť.. dúfam že ju to prejde, uz som na prášky ze neviem pomôcť

deedol
17. mar 2025

https://www.benulekaren.sk/detail-dotazu-poradn...

max by som dala 7 ml 3x denne (nie 4x!)

pribinak
17. mar 2025

@jerseytay určite jej aspoň daj obklad na čelo a poutieraj tvaricku

deedol
17. mar 2025

krce moze dostat, ak teplota rychlo stupa, ak stupa pomaly, tak by nemali byt, aj ked ide vysoko. nad 40 by som ale uz budila a ochladzovala fyzikalne (sprcha, pripadne obklady).

jerseytay
autor
17. mar 2025

@pribinak teraz som bola pri nej, začína sa mierne potiť na hlave a na krku, ale až teraz, po hodine od podania lieku, to je normálne? Nemalo by to účinkovať skorej?

deedol
17. mar 2025

este je otazka, kde (na akom mieste) merias a akym teplomerom.

deedol
17. mar 2025

@jerseytay to moze byt tou mensou davkou. ked sa poti, malo by to uz ist dolu. drzim palce.

pribinak
17. mar 2025

@jerseytay ak sa začína potiť tak by to malo klesať. Ak je toho schopná, že sa napije aj v polospanku tak jej daj piť niečo vlažne, nie studené

jerseytay
autor
17. mar 2025

@deedol o 22:38 sme mali v konečníku 39,8 , v podpazi 38,9 , teraz mi ukazuje v podpazi 38,7 a keď dám k hlave ten bezdotykovy, tak ten 37,7 .. takže ani sama neviem, len neviem ci ju zobudiť a znova jej merať v konečníku, lebo strašne bojuje s tým, place ako o život vtedy ..

jerseytay
autor
17. mar 2025

@pribinak
@deedol neskutocne vám ďakujem, nemám sa koho opytat, preto som písala sem, som veľmi vďačná.. ešte kúsok počkám, dúfam ze to klesne.. piť velmi nechce, podarilo sa mi len kúsok ..ale hodinku dozadu pila dosť veľa.. skúsim jej ešte dat

maminkadeticiek
17. mar 2025

1.Zabaly-latkovu plienku namoc do skor vlaznej vody,obmotaj jej ju OKOLO HRUDNIKA,okolo toho uterak,prikry dekou a opakuj kazdych 10 minut aj hodinu.Vie to zrazit trpezlivostou teplotu aj o cely stupen.Bude kricat,ale to nevadi.2.Keby bolo zle vana ale pozor nie studena.Do 37 st.vody,nie menej.Jej to bude aj tak pocitovobstudene,ale proste musis.3.Nikdy som to nerobila ale je tu strasne vela zien ktore nedaju dopustit na cibulu do ponozky a zhodne tvrdia ze to fakt nejako pomaha!Ja som to zatial nerobila,nenapadlo ma to ale najblizsie asi skusim.Tak pogoogli aj tu na konovi o cibuli v ponozkach.Nas je takyto horuckovy typ od malinka.Ak vystupi nad 40 a fakt nebude nic zaberat tak by som sla smer pohotovost.To je uz fakt zataz na srdce aj mozog.
ps:Zabaly a sprcha by sa mala robit iba ak dieta nema ladove ruky.

pribinak
17. mar 2025

@jerseytay nemusíš ju nalievať, stačí 1-2 glgy. Aby sa zas nepozvracala.

Tak držím palce

patka06
17. mar 2025

@jerseytay Je normálne, že liek začne účinkovať po hodine
Ak sa začala potiť teplota klesá
Ak spí nebuď ju, skontroluj aby nebola pozakrývaná
Keď sa preberie daj jej napiť
Tekutiny sú dôležité pri znižovaní teploty, bez nich antipyretiká menej zaberajú

maminkadeticiek
17. mar 2025

Btw verim ze vies,ze ked merias z konecnika musis odpocitat pol stupna!

pribinak
17. mar 2025

@patka06 dobrá pripomienka, nezakrývat perinou celé telo, stačí do pása, aby mala nohy v teple

deedol
17. mar 2025

nebud ju, pockaj este. ten bezdotykovy je orientacny, ale pazucha je aspon nejaky ukazovatel.

jerseytay
autor
17. mar 2025

@maminkadeticiek áno ano viem, ale aj tak mi to nesedí nikdy s tým bezdotykovym

jerseytay
autor
17. mar 2025

@maminkadeticiek ďakujem veľmi.pekne za vysvetlenie, rúčky ma veľmi teplé tiez

jerseytay
autor
17. mar 2025

@patka06 prikryta je len od pása na dol ako ste mi poradili, začína dá potiť.. len to tentokrát ide nejak pomalšie, inokedy do hodinky jej to krásne stiahlo, naozaj jej možno bolo 5 ml malo, snáď pomôže aj tak

maminkadeticiek
17. mar 2025

@deedol Teplota takato vysoka klesa aj hodinu,niekedy aj dlhsie.Ja neviem,kazdy si pozna dieta,len tvrsim,ze sa netreba plasit.Deti mavaju taketo vysoke horucky a tie z nas co maju horuckove typy deti a vedia ake nekonecne dlhe vedia byt 2-3 hodiny kym mozu opat podat liek a proste si musia poradit a improvizovat zabalmi uz si len povedia ze ok,horucka,to opat zvladneme.Uz si zvyknes 😏 Nad 40 by som riesila,pod 40 prvy den horucok nie.Zabalovat,sprchovat.

deedol
17. mar 2025

@maminkadeticiek ja mam presne take horuckove dieta, takze viem a uplne chapem autorku, ze ked sa jej to stalo prvykrat, panikari. tiez to mam za sebou a tiez som nevedela, co mam robit, ked mal syn 40,4 po podani lieku... a suhlasim, zrazat aj zabalmi a sprchami a cakat.

kiki68
17. mar 2025

Kludne ist, nech si tam dieta aj nechaju na tri dni. Nam poradil lekar davat zabaly okolo clenkov a zapasti, voda a ocot zmiesany, ze to pomaha. Sam ma tri deti, je velmi fajn a maleho nam par krat ratoval. Ale ked dieta nema pekne dychanie, mas z toho dojem, ze neni dobre tak ist do nemocky. To ja som uz tiez isla o polnoci smer pohotovost.

Strana
z3