Ako znížiť teplotu 37,3°C?
Dcéra začala chodiť na strednú a zrazu teplota. Nechce vymeškávať veľa hneď zo začiatku a viem, že to nie je vysoká teplota, ale takto ju do školy nepustia. Nejaké rady?
Pit vela tekutin, vitaminy C, B
nejako, nechat ju oddychnut, nech si telo vyriesi co potrebuje... (tekutiny samozrejme podavat) ale urcite by som pri takejto teplote nedavala paralen alebo ine lieky...
@zuzicka474 moja telesná teplota je v rozmedzí 37,2 až 37,4.Tiez s tým mám teraz problémy a ťažko sa to vysvetľuje 🤷♀️
@zuzicka474 ...paralen kazdych 6 hodin caj a vypotit sa 2dni v posteli (alebo po skole sup do postele, ak ju nemozete nechat doma)...
@zuzicka474 navar silny vyvar,par dni oddychu,dopuj vitaminmi v prirodnej forme,tekutiny. Lieky by som nedavala,nech si imunita poradi.
@zuzicka474 preco si si 100% ista, ze nema covid?
Pri 37.3 lieky žiadne. Ľahnúť a potiť, nejaký zázvorom čaj s medom. Telo potrebuje naštartovať boj s chorobou. Lieky dávať az nad 38. A teraz v čase covidu sa neoplatí ju poslať s teplotou do skoly...
ako sa ona cíti? podľa toho sa treba riadiť,nie podla teplomerov,z ktorých niektoré majú prípustnú odchýlku merania až 0,4 st.....
veľa piť.... necíti sa slabá?
Zvýšená teplota je to, že sa telo voči niečomu bráni. Neblokuj jej túto obrannú funkciu liekmi.
Neblbni. Čo zameska, tak sa naučí.
Ale nevieš čo jej je.
Nechaj ju doma.
Teplota do 38 sa ani deťom neznižuje, nie to veľkej babe.
moj má vyššiu teplotu zo stresu
37,3 sa nezraza
takuto teplotu nezrazat, posilnit imunitu vitaminom, mozno to bude len kratkodobe... casto som mavala len tak jednorazovo zvysenu teplotu, najma v tomto obdobi, rano ked idem z domu mi je zima jak slak, poobede sa spotim... vykyvy sa mi takto prejavuju obcas. toboz stredoskolaci, hole chrbaty, hole clenky...
Tu je vídno akí sú ľudia nezodpovední. Príkazy sú jasne. Nikto z nich neskace 2m ale treba ich dodržiavať. Nechaj ju 2-3 dni doma s uvidis ako sa to vyvinie. Ospravedlniť mozes aj ty. Nemusí k dr. Ako vies že nemôže mat covid? Vezmeš si na zodpovednosť že nakazí učiteľku, možno aj starsiu, alebo spolužiaka čo má možno choré srdce alebo diabetes a môže to pre neho skončiť fatálne? Kým ľudia nezačnú myslieť na iných a nie len na seba potom sú nám nariadenia zbytočne. Choré dieťa nemá čo v škole robiť a nie len teraz. Pre niekoho soplik a teplotka pre iného dlhodobá PN alebo nemocnica. Ale to už nevadi. Hlavne že nevymeska 2 dni zo školy
@zuzicka474 viraminy, caj, oddych. Do 38° urcite ziadne lieky.
@zuzicka474 Ja by som ju radsej nechala doma, aj keby nebola korona, moze potiahnut este dva tri dni v skole s mierne zvysenou teplotou a potom o to viac choroba vypukne a o to dlhsie bude meskat a tazsie sa davat dokopy. Ked ostane doma a vylezi, moze sa stat, ze za par dni bude fit a choroba nestihne ani prepuknut. Alebo bude doma aspon kratsie, lebo telo uz teraz zacne bojovat. Pamatam, ze sme mali na skole takych, co hrdinsky chodili do skoly s teplotami, lebo nechceli meskat, az ich tie prechodene choroby zlozili tak, ze nakoniec nemeskali tyzden, ale rovno cely mesiac. To za to nestoji.
@zuzicka474 vyliečiť a v žiadnom prípade nech nechodí do kolektívu. Škola neutečie, doberie si, má na to ešte 4 roky do maturity. A som učiteľka, len nie premotivovana, čo naháňa deti aj s teplotou do školy, lebo dochádzka...
@zuzicka474 nechať ju doma? Úlohy si vie snáď zohnať cez spolužiakov..Teplota pod 38 sa nezraza..
@zuzicka474 ak sa cíti fit tak ráno jeden Ibalgin. Ak sa cíti unavená a má iné problémy....tak ju v žiadnom prípade netráp!!
@jankapepe to je bežne, že nám žiaci povedia po 3. hodine, že im bolo už ráno zle, ale mama im dala Ibalgin a poslala do školy. A my potom mame problémy s nimi.
Ale teraz idu do izolacky a rodič musí bezodkladne prísť. Kým nepríde, decko je tam zatvorené. Každý si už rozmysli...,
prirodzena reakcia organizmu na zataz, virus, stres, nieco..nezrazat, je len zvysena, posilnit imunitu a oddych..
@zuzicka474 podľa mňa 37,3 ešte nie je teplota, paralen by som podávala až nad 37,6 ale chápem, že je to k tomu už blízko a v škole by mohol byť problém alebo by mohla do rána byt nameraná aj vyššia. Tak skúste čaj, možno nejaký paralengripp, hlavne veľa oddychovať, možno je len unavená a toto je reakcia tela.
@angelsue712 inak keď radis gripko.... a co je vlastne ten paralen grip? Predsa paralen 🤦♀️ a teplota sa nezraza do 38, niekde až do 38,5 liekmi vôbec aj u menších deti ... Je to obrana organizmu. Kľudne môže ísť o dehydratáciu, stres, námahu... 37,3 je nič. Nie je ani blízko... To ako. Keb, som povedala ze s 36,6 nepôjdem nikam, lebo to už mám blízko 37...

Paralen,mig, acylpirin...ja by som ju nechala doma pre svoju a jej bezpečnosť a sledovala ju.Ine ťažkosti nemá?