icon

Ako znížiť vysokú horúčku u detí?

jaruska18
Včera o 19:36

Ahojte, staršia dcérka takmer 10r má veľmi vysoké teploty cez 39-39,5, nejdú dole. Dostala ATB dnes večer. No ak by bolo treba zábal alebo sprchu tak ako? Ja som to nikdy nerobila.
Mladšia mala takto teploty v nedeľu, a vraj hnisava angína. Ďakujem

anonym_50ac20
Včera o 19:37

Vo vlažnej vode umyť tvar, nie v úplne studenej, ale takej vlažnej.
Potom osušiť a dať sprchu, pomaly od nôh hore, tiež vlaznu nie úplne studenú vodu

A dávať veľa piť s znižovať teplotu aj napr paralelnom či panadolom

anonym_d04ce4
Včera o 19:40

@jaruska18 okolo zápästia a členkov zábaly. Sprcha od nôh hore. Postupne a musí byť vlažná voda aby tvoja dcérka nedostala šok. Ale pri takejto teplote pozor. Je to blízko 40. Keď je 40 tak volať sanitku.

magdalienka11
Včera o 19:42

@jaruska18 odkrojeny zemiak daj na chodidlo zospodu a ponožky.

pinkgirl

Podľa jej váhy jej striedaj antipyrotiká - a sprchuje sa teplou vodou 37stC. Sprcha má byť krátka cca 5min, nemusíš jej namočiť vlasy. Začni pri nohách a postupne smerom ku krku ju osprchuj.

anonym_d04ce4
@anonym_50ac20

Vo vlažnej vode umyť tvar, nie v úplne studenej, ale takej vlažnej.
Potom osušiť a dať sprchu, pomaly od nôh hore, tiež vlaznu nie úplne studenú vodu

A dávať veľa piť s znižovať teplotu aj napr paralelnom či panadolom

@anonym_50ac20 presne veľa vody. Môžeš skúsiť aj Novalgin. Ale len 1 typ lieku. Nesmie sa kombinovať, vtedy hrozí predávkovanie.

anonym_c0cebe
Včera o 19:44

- dávať správnu dávku liekov podľa hmotnosti, ak je nutné striedať po 4 hodinách účinné látky
- veľa tekutín, citrónová voda je super
- uložiť do vetranej miesrnosti, nezakrývať, ľahké oblečenie
ak nemá studené končatiny môžeš ochladiť sprchou, začať od nôh vodou teplou aká je jej príjemná a postupne ochladzovať

anonym_50ac20
Včera o 19:44
@magdalienka11

@jaruska18 odkrojeny zemiak daj na chodidlo zospodu a ponožky.

@magdalienka11 takéto pokusy pri takto vysokej teplote by som neodporúčala

anonym_c9cb13
Včera o 19:49

Mojim deťom pomáhalo telo na telo. Vedela som takto stiahnuť teplotu aj na 38 pri horúčka 39,5. A úplne do nahá po vyzliekať. Držím palce

anonym_d04ce4
Včera o 19:51
@anonym_50ac20

@magdalienka11 takéto pokusy pri takto vysokej teplote by som neodporúčala

@anonym_50ac20 merať teplotu tak každú hodinu, polhodinu. Ak zábaly a lieky nepomôžu tak je to na záchranku. Pri teplote 40 hrozia krče z teploty.

a0
Včera o 19:54

Hlavne nie vlažnú vodu, normálne cca 35-36 stupňovú, teplú vodu, keď má telo 40st, bude to úplne stačiť.

anonym_50ac20
Včera o 19:57
@anonym_d04ce4

@anonym_50ac20 merať teplotu tak každú hodinu, polhodinu. Ak zábaly a lieky nepomôžu tak je to na záchranku. Pri teplote 40 hrozia krče z teploty.

@anonym_d04ce4 to mi načo píšeš? To pošli zakladatelke témy

anonym_d04ce4
Včera o 20:01

@jaruska18 odborné poradenstvo 116117. Tam zavolaj zdravotníci ti poradia čo máš robiť. Chvíľu sa čaká, ale zodvihnú ti.

ivicatolic
Včera o 20:02

@jaruska18 zábaly a zábaly.. normálne namočíš uteráky do vody, nie veľmi studenej, dáš jej na hrudník a stehná,. nohy, zakryješ suchým uterákom alebo plachtou, prikryješ ju paplónom.... necháš napr.pol hodinu a potom znovu, a znovu.... až dokedy nepôjde dolu

euka210
Včera o 20:12

@jaruska18 po 4h mozes striedat nurofen a panadol (ibuprofen a paracetamol). Sprcha je lepsia ako zabal, sprchuj prijemnou len mierne chladivou vodou hlavne trup. Kludne 5-10min.sprchuj, kym sa nebude citit lepsie.
Moji take horucku 39-40C mali tusim pri herprsovej angine. Kym atb zaberu, tak 2-3d musis takto bojovat. Vela vela tekutin musi pit.

gabriellka
Včera o 20:21

Hlavne mojim deckám vôbec nezabral paralen. Nurofen som dala potom a ten im pekne zrazil

dzulli1980
Včera o 20:27

Moja dcéra máva bežne pri chorobe teploty cez 40 st. ... ja už som vycvičená neskutočne ... lieky od teploty Paralen/Nurofen striedať každé 4 hodiny pokiaľ by teplota nešla pod 39 st. ... veľa piť ... z overených babských rád natierať chodidlá, lýtka rozkrojeným citrónom, na stopy dať rozkrojený zemiak - mám to overené, funguje to ... do tých 39 st. to nie je tak strašná teplota, organizmus sa teplotou bráni, netreba ho brzdiť ... u nás už aj 41,7 st. bolo, vtedy sme už ale bežali do nemocnice, nevedela som nijako zraziť ...

anonym_c0cebe
Včera o 20:27
@anonym_d04ce4

@anonym_d04ce4 Riziko febrilných kŕčov je u 10 ročného dieťaťa minimálne.
Pokiaľ má dostatok tekutín, nestráca vedomie, komuikuje na záchranku to nie je

biba_18
Dnes o 05:31

môjmu pomáhali iba zábaly… žiadne sprchovanie (to plakal že ho to pichá na koži), žiadne obklady na členky, tie nemali žiaden efekt - iba zábaly…

szam
Dnes o 06:41

40 stupnova horucka je na nemocnicu? to by moje deti museli velmi velakrat lezat v nemocnici. Mne poradila doktorka jednoduche zabaly, namocit uterak do vlaznej vody , omotat okolo hrudiku a striedat kazde 3 minutky. Ziadne handry na celo. A samozrejme spravne davkovanie liekov - dokonca pri paralene sirupe kludne o 1 ml viac. Ked som ležala s malou v nemocnici, sestricky tam lietali okolo jedneho chlapca v horuckach a nic svetobornejsie ako nurofen/paralen a zabaly nevymysleli.

anonym_3ee9e4
Dnes o 11:12
@szam

40 stupnova horucka je na nemocnicu? to by moje deti museli velmi velakrat lezat v nemocnici. Mne poradila doktorka jednoduche zabaly, namocit uterak do vlaznej vody , omotat okolo hrudiku a striedat kazde 3 minutky. Ziadne handry na celo. A samozrejme spravne davkovanie liekov - dokonca pri paralene sirupe kludne o 1 ml viac. Ked som ležala s malou v nemocnici, sestricky tam lietali okolo jedneho chlapca v horuckach a nic svetobornejsie ako nurofen/paralen a zabaly nevymysleli.

@szam tak v nemocnici majú aj ine postupy, to zase nie je pravda že len nurofen/paralen a zábaly. Ja som minulý rok ležala s dcérou čo mala horúčky čo neklesali po liekoch, tak jej dávali ľadom chladené infúzie ale ani to nezaberalo a zrazil jej to až kortikoid do žily.
To len pre upresnenie

szam
Dnes o 11:46
@anonym_3ee9e4

@szam tak v nemocnici majú aj ine postupy, to zase nie je pravda že len nurofen/paralen a zábaly. Ja som minulý rok ležala s dcérou čo mala horúčky čo neklesali po liekoch, tak jej dávali ľadom chladené infúzie ale ani to nezaberalo a zrazil jej to až kortikoid do žily.
To len pre upresnenie

@anonym_3ee9e4 to je v poriadku. ved chvalabohu, ze toto maju. Ja som iba opisala,co robili s tym chlapcom. Tam bol evidentne probelm mamicky s kortikoidmi lebo ludia sa ich boja ako cert kriza

anonym_8711b2
Dnes o 12:35

Daj ju do vane, do teplej vody (tak aby to bolo prijemne, nie horucej) a dopustaj studenu vodu aby sa voda postupne ochladila. Nerob jej sokove chladenie sprchou, to vydrzi len kratku dobu a neschladis ju realne