Ako zraziť teplotu v tomto horúcom počasí?
uz sme sprchovali vlaznou vodou, dostal aj panadol. kleslo z 39 na 38,4. bud sa to tam drzi, alebo zasa mierne stupa. rano sme boli u dr. dostal erdomed. teraz sa mu ale vlhky kasel meni na larygialny.
nemam z toho teraz dobry pocit. co sa da este spravit?
@koldun1 veru,nikdy nehovor nikdy. ja som liecila aj stafyloka bez atb a podania akehokolvek alopatickeho lieku. horucku mi ani nenapadne zrazat,nedrzime ani lieky na zrazaie doma. ale stava sa,ze musis dat aj lieky,aj atb. nie vzdy sa da bez nich. s tym bohuzial treba ratat. lebo ked 5 dnove dieta dostane vysoke horucky,z ktorych mu odchadza srdce,tak ti ani nepadne,ze zabal a vlazna voda 😔 tomu ver.
ak by hrozila hocikedy sepsa(ine vazne veci) a stav sa nezlepsoval,dala by som svojmu dietatu atb,hoc nerada. ale ked som videla,ze stav sa zlepsuje aj napriek bakterialnej infekcii vdaka alternativnej medicine,tak som nedala lieky.
a to ja som skutocne v tomto velmi alternativna 😉
@strapco13 na teba som nenarazala ....len som ta tam hodila z toho titulu nakolko som vlastne chcela napisat to co ty....akurat ze sa tu niekomu nepacil moj "hruby" prejav...ani ja tu niesom kvoli tomu aby som sa s ludmi hadala...som tu preto aby som obcas pomohla ako viem...alebo si sem chodim po rady ja sama....mrzi ma že ma niektore ženy pochopili tak ako nemali... 😖
@koldun1 tak sorry..ale hodila si vsetkych do jedneho vreca..cize nakolko neváiem citat myslienky tak fakt netusim co si myslis 😀
na internetovych diskusiach je jedna velka chyba..chyba neverbalny prejav a preto si treba velmi dpobre rozmysliet ako napises svoju myslienku, lebo tym , ze nevidime, ci sa pri tom usmievas /smailik za vetou nestaci/ tak nevieme co myslis vazne, co ironicky
mi sme mali 40 minulý týžden dala som mu nurofen sirup 2,5 ml a polovicku diazepanu kvoli tomu že to sa detom dava aby nemali krče ked maju viac ako 38,5 a poviem kleslo to fajn a davala som zabali ked mal 40 tak voda mala 35 stupnou ked je zimna voda z toho ma laringitidu naozaj vravim z vlastných skúsenosti
@kiwi82 hej hodky ..ani jeden z nich nie je cukrik, aby sa daval len tak a naraz
@moni ano ked je velmi zly stav je ina vec..ale aj prilisne narazove znizenie teploty moze vyvolat febrilne krce
@e.s.l.vo diazepam podany preventivne nema ziaden ucinok na febrilne krce a ani neznizuje teplotu..jedine co robi, je ze otapi dioeta a potom nevies ci je tak ospale z choroby /co moze byt velmi zly znak/ alebo z diazepami
diazepam sa podava preventivne jedine u deti, ktore febrilne krce uz v minulosti mali, tam sa aj teplota znizuje liekmy skor ako u deti ktore krce este nemali
diazepam tlmi dychove centra, cize toto by som dietatu dala fakt iba pri zachvate a to vtedy je rektalny ktory ucinkuje ihned
suhlas so @strapco13 ohladom diazapamu, preventivne nema ziaden ucinok, akurat ze posobi (ukludnuje) na nerv. sustavu, tlmi jej cinnost, otapi organizmus, je to liek podavany len v akutnych stavoch (alebo u deti kt. v min. prekonali feb. krce). Krce nastavaju pri rychlo zvysujucej sa teplote (niekedy ani v takom pripade nenastavaju), nie od teploty ako takej.
@kiwi82 minimalne 4 hodky 😉
@moni v pripadoch ze nezabera panadol, alebo nurofen pri velmi zavaznych stavoch sa ambulantne picha hydrokortizon - to je ten vynimocny pripad, v pripade ak horucka nereaguje na antipyreticku liecbu, ale nie naraz panadol a nurofen 😕
toto je postoj k horucke a febrilnym krcom od MUDr Elekovej-
křeče nekorelují s výškou teploty, děti je mají často při nízké teplotě. Nastávají vždy jen při prvním vzestupu teploty, tj,. další dny se jich obávat nemusíte.
Ke křečím mají náchylnost děti s nízkými hladinami neutoprotektivních látek, tj,. vitamínu C, D, mastných kyselin, magnésia a zinku. Dále aktuálně nízká hladina sodíku v krvi způsobuje křeče -dítě se potí, pije jen sladké a nedoplňuje sůl.
Za riziko považuji podání paralenu (absolutně nedávat, poškozuje energetický metabolismus mozku) nebo ibuprofenu kvůli potlačení imunitní reakce a prodloužení a zhoršení nemoci.
Nedávala bych preventivně ani diazepam. Dítě bych vydatně zavodňovala, dávala mu sůl ve formě polévek, běžného soleného lehčího jídla (zeleninové rizoto např.), dala bych mu magnésiovou minerálku naředěnou s vodou. Dala bych mu vyšší dávku vitamínu C a rybí tuk nebo omega 3 mastné kyseliny -stačí půl kapsle. Sledovala bych celkový stav, Pokud dítě i při vysoké teplotě pobíhá, hraje si, vyžaduje jídlo nebo dokonce zlobí - tak mu fakt nic moc není. Větší starost bych si dělal o dítě s teplotou 37,2, které by leželo jak mrtvola a nemělo o nic
tato pani Dr nepodava ani svojim detom ziadne lieky na znizovanie horucky.Horucku povazuje za pozitivny symptom,skor jej chybanie pri chorobe je znak, ze daco je chybne.
ja som malému dávala obklady na nohy - od členkov som zabalila do plienky - tvaroch, trošku ocku a mätu, ak nemáš mätu, daj aj obsah vrecúška mätového čaju.
Do lavora vlažnú vodu s troškou octu a špongou umývať, keď je vysoká teplota, tak sa to hneď aj odparuje.
Alebo sprchovať poprípade kúpeľ vo vlažnej vode a veľa tekutín.
@koldun1 tak studenou sprchou mozes akurat tak u dietata privolat febrilne krce z nahlej brutalnej zmeny teploty detske telo nie je schopne vyrovnat sa s takou nahlou zmenou teploty. Najlepsie je letny kupel ak ma dieta 39 st tak zacat na 38st teplote vody a nechat dieta aby sa ochladzovalo postupne s vodou najlepsie 20min teplota klesne pomalsie a setrnejsie voci dietatu hlavne u deti s rizikom febrilnych krcov je toto velmi dolezite nesposobit dietatu nahly pokles teploty lebo dieta ti skolabuje
@xlucia domaci prostriedok na znizenie teploty je spravit kasicku z tvarohu a octu (alebo ak mas citronovu stavu), do tvarohu prikvapkavas citron az kym je z toho kasovita konzistencia.
Das na vreckovku a prilozis na dlane a chodidla. Obviazes a das na to igelit, nech to nemas vsade.
Vymienat priblizne po 15 minutach.
Zrazi to aj styridsiatky a vyhodou je, ze sa nic neberie vnutorne, takze obklady nie su casovo limitovane a moze sa pouzit aj u novorodencov.
@pink_lady rectodelt nie je na teplotu, to je pravda, ale pri dlhotrvajucich vysokych horuckach ktore sa nedaju zrazit striedanim nurofenu, paralenu pripadne novalginu, sa dava na "resetnutie imunitneho systemu", ked uz fakt ziadna metoda nezabera...bohuzial niektori pediatri ho odporucaju davat uz pri 39 st., bez ohladu na to ci sa teplota da zrazit niecim inym.
My sme dávali nakrájané zemiaky na hlavu, ked bolo horúco v izbe aj v jeho telíčku, naozaj po polhodinke teplota zázračne klesla. V takej hroúčvane sa zábaly ani neodporúčajú, je to rýchla zmena teploty... ked tak, len vlažný kúpeľ.... je dobrý aj ten recept, čo písala briketa, ale nezabúdaj, že sa to nemá robiť, ak sú končatiny studené
@pink_lady ja budem radsej verit tomu letaku nez nejakemu doktorovi, ked uz kazdy jeden povie nieco ine 😉 😉 tak kde je potom pravda????
mne staci ak si precitam skupinu, zlozenie, indikaciu, neziaduce ucinky... a ak tam je raz udane ze je to kortikoid a ma antialergicke a proti zapalove ucinky, tak mi moze aj 100 lekarov povedat ze je od teploty a aj tak im verit nebudem, pretoze viem, ze vdaka svojmu zlozeniu su od teploty antipyretika.
Rovnako ako ked si pozriem pribalovu info k Diazepamu ktory sa pouziva v akutnych stavoch a ma vplyv nervovy system, tak ho nebudem davat predsa preventivne, lebo to jeden dr. povie.
@pink_lady to mi pripomenulo jedneho znameno (podla mna nie je uplne normalny), ktory sa mi silou mocou snazit nahovorit, ze Dithiaden ktory berie uz 3 mesiace! 😲 😲 😲 berie od bolesti chrba 😉
🤐 🤐 🤐
alebo babicku, ktora tu pisala o dovolenke s vnucatom a takmer mu na noc tiez naordinovala Dithiaden, lebo ten je predsa na spanie 😉
🤐 🤐 🤐
uuuuplne od buka do buka 😉

@hajanka @kiwi82 ano treba zvysit prijem tekutin celkovo..ale ibuprofen /ucinna latka/ je drazdiva na zaludok, tak preto este viac tekutin