Ako zraziť teplotu v tomto horúcom počasí?
uz sme sprchovali vlaznou vodou, dostal aj panadol. kleslo z 39 na 38,4. bud sa to tam drzi, alebo zasa mierne stupa. rano sme boli u dr. dostal erdomed. teraz sa mu ale vlhky kasel meni na larygialny.
nemam z toho teraz dobry pocit. co sa da este spravit?
@pink_lady no naozaj asi nerozumiem, co utlmuje? bolesti? dithiaden znizuje-tlmi ucinok histaminu pri alergiach (nie bolest), pri nadche, pri ustipnuti hmyzom, kozne ochorenia (zihlavka, svrbenie..) ved to to zlozenia a indikacia nepusti predsa. A 3 mesiace???? 😲 to je dobre tak akurat na poruchy psychiky a hrozia aj ine nez. ucinky.
Ano, Voltaren JE ale indikovany na bolest, patri do skupiny protizapalovej a od bolesti.
@hajanka aj na znizenie horucky je voltaren😉 ...staci pozriet do letacika 😉 ale nebudem sa hadat ani o predpisovani AD ci dithiadenu pripadne na bolest chrbta....pri chronickej bolesti sa casto davaju taketo lieky 😉 mozno do toho vidim trosku viac, nie cisto laicky takze preto sa nebudem hadat... 😉
@pink_lady ved to je jasne, aj Nurofen je od bolesti a horucky 🙂 ci treba prekopirovat cely letacik? nie, ani ja sa nepotrebujem hadat 🙂 mam na to svoj nazor, jeden (dvaja, traja..) dr. maju iny nazor na vsetko, takze sa nebudem nimi riadit a slepo im doverovat, uz som neraz na to neraz doplatila 😠 takze som sa poucila, nejaky dr. si nemoze len tak vymyslat nove indikacie, mozno do toho vidim len cisto laicky, ale radej sa budem riadit tymto a lieky nebrat zbytocne a "preventivne" ked ich vobec nieje treba, nez sa plne odovzdat do ruk jedneho lekara, kt. na mne mozno ani vobec nezalezi a predpisuje nieco od buka do buka len aby si nachytal co najviac bodov, alebo coho..

@hajanka no dithiaden sa moze predpisat pri bolesti chbrta, kedze utlmuje...aj antidepresiva sa davaju na bolesti rozneho povodu, ak pacienta bolest budi 😉 a pritom vobec nemusi ist o psychicku poruchu...a inak, nie len antipyretika su od teploty, rovnajo napr. aj voltaren acti go co je NSAD - je to antiflogistikum, antireumatikum, antiuretikum - a tiez znizuje aj horučku 😉