icon

Ako zraziť vysokú horúčku u 13 ročnej?

9. jan 2022

Ahojte. Prosím vás. Mám sestru v opatere, lebo nás vychovávala babka a dedko. Lenže tí už zomreli, tak som si ju zobral ja. Mám 23 rokov. A študujem na vysokej škole. Ona má 13. A ona včera za mnou prišla, že sa necíti dobre. Ja som si myslel, že prídu dievčenské problémy... Predsa je už v tom veku... No lenže dnes poobede jej stúpla teplota na 38°C a začala zvracať. Takže akékoľvek lieky jej dám, všetko vyzvracia. Zajtra s ňou idem okamžite k lekárke, lenže teraz má teplotu 39 a bojím sa, aby nedostala väčšiu. Neviem ako jej ju zraziť. Nemám deti a niesom na také veci prípravený.
Vopred ďakujem za akékoľvek rady.🙂

mirkava
9. jan 2022

Zábal na telo, ale pozor nie moc studený, skôr vlažný. Namoč plachtu potom na vrch suchý uterák. Nohy a ruky nezabalovat, len telo. Na zápästie a čelo môžeš dat tiež. Ak zváracia + teplota asi by som volala na pohotovosť o radu. Pozor aby viac nestupla teplota

janinah
9. jan 2022

Musíš jej dať zábaly.ak nemá ako ľad studené ruky a chodidlá.Tenky uterák namoc do vlažnej vody.dobre vyžmýkame.obaľ jej telo od pazuch po zadok.na to dobre hrubý froté uterák...na čelo mokrú vreckovku.na to suchú utierku...dáva dá aj vlažná sprcha.ale radšej ju netahaj do kúpeľne.aby ti dakde neodpadla.

janinah
9. jan 2022

Tiež jej skús dať vlažný čaj alebo vodu po lyžičkách...a myslí aj na covid.nema doma testy zo školy?
A zábal daj 3 x po 15 minút a potom zas zmerať horúčku.

autor
9. jan 2022

Ďakujem vám za rady. Covid sme mali v novembri, takže teoreticky by sme nemali opäť dostať. Ja som očkovaný 3 dávkami... Ale určite s ňou pôjdem na testy pre istotu. A našiel som doma Paralen čipky 500mg. Môžem jej dať? Alebo jej nejako ublížia? Či potrebuje detské nejaké? Ja sa naozaj v Tom nevyznám, lebo keď mám ja teplotu vezmem penicilín a ležím. Lenže ona nemá ani 15...
Ďakujem

mirkava
9. jan 2022

Paralel čipky sú fajn. Myslím že môžeš dať a nezatazia trávenie. Detské nepotrebuje ma už 13 rokov. 500vka paralel je OK.

ankare
9. jan 2022

Skoré uzdravenie sestre!

dorothy13
9. jan 2022

Sprav to,že zavolaj normálne na pohotovosť a povedz im to tak ako si to tu napísal a oni ti pekne vysvetlia čo a ako robiť. Určite lepšie než hľadať na modrom koňovi. Držím palce a skore uzdravenie 🙏