icon

Ako zvládajú deti hospitalizáciu bez rodiča?

3. mar 2024

Ženy ako zvládali Vaše deti hospitalizáciu bez rodica? Mala ma 7 rokov nikdy bezomna nebola dlhšie nikde. Dôvodom hospi. sú vysoké horucky a bronchitída-ze ambulantná liecba nezaberá. Nechcú ma s nou hospitalizovat ze nemajú miesto a maju zákaz návštev čiže ma k nej ani nepustia.

Strana
z4
gelifil
3. mar 2024

v ziadnom pripade!!!neodidem odtial ani nahodou
rovno volam media, aj ministerstvo

nika11103
3. mar 2024

Moja mala zvládala byt bezo mna aj ako mesačná, aj ako ročná. Ale osobne si myslím, že toto ti moc nepomôže každé dieťa je iné. Jedno je totálne naviazané na mamu a nepusti ju samé ani na záchod, druhé je “samostatná jednotka” od narodenia. Ty si svoje dieťa poznáš 7 rokov síce už nie je úplne babo ale aj tak. Držím palce

gelifil
3. mar 2024

@nika11103 a ty ako vies, ze to zvladala, ked si tam nebola?..vies, ake stresy a uzkost musela prezivat?

kaktusik007
3. mar 2024

dieta ma pravo byt s rodicom. Dovi dopo. Ja se nemozes lebo mas dalsie deti a s nimi nema kto byt ---- ak je to tak, ze ta odmieta nemocnica --- nedaj sa.

nika11103
3. mar 2024

@gelifil nie , naozaj moja dcéra neprežíva úzkosť ani stresy , ver mi . Ona je šťastná v spoločnosti ľudí obľúbila si doktorky sestričky atd. Ale nehovorím že to nepríde . Ja vravím o mojej dcére . Autorku som podporila

liv1
3. mar 2024

@nika11103 mesacne dieta nevie ze matka pride, ked matka nie je pri nom, “mysli si” ze zomrela..

Autorka nehla by som sa z nemocnice, alebo isla do inej. Nenechavala by som tam dieta a este bez navstev? Su normalni?

gelifil
3. mar 2024

@liv1 vacsinou bezcitne stroje

gelifil
3. mar 2024

@liv1 zle mi je z toho!!§vsak co, nadopuju deti diazepamom a oddychuju

deedol
3. mar 2024

neodisla by som, aj keby som mala sediet na zemi. bola som ako 9-rocna tyzden s akutnym slepakom a nebolo to dobre. a to uz som chapala, co sa deje, a kazdy den za mnou chodili.

zitaje
3. mar 2024

Ja som bola s 8-ročným pred dvomi rokmi, čiže sme museli mať aj covid testy a tak. Najprv sa všetci tvárili, že nie je šanca, že je už veľký - bol to plánovaný zákrok. Nakoniec sa dalo, na nadštandardnej izbe, za ktorú sme platili nejakú smiešnu sumu, ja neviem, niečo na štýl 15eur na noc. Určite sa nedaj odbiť. Nenechala by som tam 7r dieťa len tak samé.

nikasmile
3. mar 2024

Nenechaj sa a zabojuj, že tam budeš s dcérou. Vždy sa dá.

tulipanicek
3. mar 2024

Nikdy by som dieťaťa nenechala v nemocnici samé. Dieťa má pravo na neustálu prítomnosť rodiča/zákonného zástupcu. Ak by mi povedali že nie je miesto tak by som povedala že mne miesto netreba, budem sedieť na zemi pri posteli a zoberiem si karimatku a spacak ale ld dieťaťa sa nepohnem. Alebo idem do inej nemocnice. Ale ja by som dieťa v nemocnici proste nenechala.
Bola som viac krát ako dieťa a celé zle.. a to za mnou každý deň chodili..

tulipanicek
Autor odpoveď zmazal
autor
3. mar 2024

Ze sa nedá lebo ma nemajú kde dat ani stolicka ku posteli nič.

deedol
3. mar 2024

vzdy sa da. vzdy vzdy. niekedy takto skusaju, ale dieta ma na to pravo, takze sa musi dat.

gelifil
3. mar 2024

@autorka sprostosti, vyhovorky, opytaj sa ich, ci potrebuju medializaciu, ci sa uz potom bude dat

anketkarka
3. mar 2024

Ja som bola aj menšia sama a pamätám si to do dnes. Čo Ťa nezabije, to Ťa posilní. Ale trvala by som na tom, že moje dieťa má právo na príromnosť zákonného zástupcu.

autor
3. mar 2024

@berenika39 to není právne záväzné a ma už nad 6 rokov. Ja by som celú tú chamrad z parlamentu do .... poslala. Teraz všetko študujem na internete a skutocne ma majú právo za ňou nepustit a nedovolit mi byť na izbe. Čítala som si aj ďalšie blízko nás nemocnice. Ma zajtra ..... neviem co budem robiť.

gelifil
3. mar 2024

@autorka prosim ta, nenechavaj ju tam samu!!!

anjelicek26
4. mar 2024

Keď nemajú miesto,tak nemajú miesto. Zober dcérku a smer iná nemocnica.

3petka
4. mar 2024

Autorka miesto ti musia nájsť ak keby nebolo na detskom tak na inom oddelení.

koniarova
4. mar 2024

Skús inú nemocnicu. Držím palce. Viem, ako sa cítiš. ❤️

letfenixa
4. mar 2024

@autorka prečítaj si tú chartu práv na spominamom linku až do konca.

nops
4. mar 2024

Mne dovolili stoličku pri posteľ.Stravila som tak 2 noci.Bez jedla,voda z umývadla,žiadna hygiena.Ale nenechala som ju samu.

letfenixa
4. mar 2024

@autorka na detskom lôžkovom oddeleni v našej nemocnici mi povedali - rodič nie je návšteva.

liz_lemon
4. mar 2024

@nika11103 nechcem ti brat iluzie, ale je som bola v nemocnici s dietatom, a boli tam aj deti bez rodica, a videla som, ako sa k nim personal spraval, hrozne, a to boli novorodenci!

terezka1947
4. mar 2024

Bola som v nemocnici a videla som ako sú na Tom detičky,kt.tam rodičov nemali.
Nie všetci z personálu sú neempatickí,ale bohužiaľ sú jedinci,čo by celkovo s chorými ľuďmi robiť nemali,kde ešte na detskom odd.
Druhá vec,oni ani čas na nejakú empatiu ani nemajú.

jana_eyre_2
4. mar 2024

Keby si skusila inú nemocnicu? Aj ďalej, obvolaj.. ale bohužiaľ niekedy s nimi nepohne nič (poznám prípad mladšieho dieťaťa ktoré bolo samé lebo kovid.. Dalo to, ale bolo to ťažké.. Držím ti palce veľmi, toto je niečo čoho sa veľmi bojím..

Moj syn bol sám keď mal 10 tiež kvôli miestu, ale to je iné lebo tri roky dieťaťa urobi mnoho... Báli sme sa, ale zvladol to a spomína na to v podstate v dobrom.. personál bol milý..

Ale naozaj nerozumiem ako sa toto môže v 21st diať.. rodič predsa vždy pomôže personálu, sestier je málo, nemajú čas na všetkých pacientov a keď sú tam rodičia o deti je postarané..

Strana
z4