icon

Ako zvládali vaše malé deti Covid?

michela2
14. feb 2022

Chcela by som poznat nejake skusenosti ktorych si tym presli ako zvladali male deti priebeh tymto novym variantom?

Strana
z2
uhnakova
14. feb 2022

Moji maju 7 a 9 rokov. Mali lahky priebeh - sedemrocna bola trochu zachripnuta a jeden den trochu nadcha, devatrocny mal tri dni zvysenu teplotu, bolesti svalov (asi 2 dni), bolest hrdla (asi 3 dni), potom uz len unava, ktora sa postupne zmiernuje (uz je to 10. den od priznakov a je spat v skole, antigen mal vcera uz negativny, no stale bol mierne unaveny).

labocca
14. feb 2022

@michela2 syn 6 rokov...horucky,laryngitidovy kasel ,a silne bolesti hrdla. Velmi bol unaveny. Dva tyzdne sme boli doma....ale uz lepsie.

michela2
autor
14. feb 2022

Nemal byt ten omicron slabsi?Co pocuvam z okolia tak maju vacsina horsie priebehy a hlavne dlhsie ako 5dni, co je po novom karantena.

uhnakova
14. feb 2022

@michela2 tak ta karantena je skratena hlavne pre tych, co nemaju covid potvrdeny, len mali kontakt s nakazenym. Pri omikrone totiz nastupia priznaky rychlo, do troch dni po nakazeni.

tina5959
14. feb 2022

@michela2 Môj 9 ročný, mal cez Vianoce covid. Zvyšena teplota 2 dni, v prvy den bolest hlavy, sem tam zakašlal trochu nadcha- ale to prešlo. Akurat pocit upchateho nosa trval dlhšie. Ale celkovo v pohode. Všetko bolo take mierne, da sa povedať. Teraz má velke sople-kašle- zle dýcha.Covid to nie je. Ale je to horšie ako Covid- nejaka chripka.

tina5959
14. feb 2022

@michela2 A bol to cez Vianoce omicron. Bolo to potvrdene PCR.

uhnakova
14. feb 2022

@tina5959 my sme tak mali na jesen, totalne chori sme boli, najprv deti, potom my s muzom a covid to nebol (deti aj muz boli na PCR vtedy). Liecili sme sa vyse dvoch tyzdnov, nedalo sa toho kasla so soplami zbavit. Deti sa vydusili riadne niekolko noci v rade.

prihlassa
14. feb 2022

@michela2 moji 1,5 a 4 ročný dva dni teplota do 38 a štekavý kašeľ

dominika7990
14. feb 2022

Syn 2r9m dcérka 5r obaja ťažký priebeh. Horúčka, vracanie hlienov, hnačky, sople, kašeľ, sťažené dýchanie, unava. Ja nič iba 2 dni kašeľ a 5 dni migrény. Kašeľ pri námahe mali cca ešte 3 týždne po kovide a kovid im celkovo znížil imunitu čiže momentálne majú od imunologicky obaja lieky na astmu a dvojmesačnú kúru na posilnenie imunity.

tina5959
14. feb 2022

@michela2 Ešte dodam. Mali sme omicron cez tie Vianoce a Novy rok potom cela rodina. Všetci mierny priebeh. Lieky od lekara sme nemali. Len vit. C D zinok. Treba len pokojovy režim, tych 5 dni je malo. Pocit upchateho nosa trval aj 10dni. A pri namahe človek citil, že to nie je ešte ok. Ale potom to prešlo samo. Boli sme 2x zaockovani pred pol rokom. Syn 9 nebol zaočkovany.

michela2
autor
14. feb 2022

@tina5959 vam pri pcr teste aj dali ze to je omicron?

michela2
autor
14. feb 2022

@dominika7990 kolko dni im to trvalo?No pekne teda

tina5959
14. feb 2022

@michela2 Ano. Ale nie všetkym. Na niektorych bolo, že len pozit. Muž a syn mali podrobnejši rozbor. Aj virusova nalož uvedena, aj mutacia omicron. A to ani nežiadal- len o pcr test. Robia asi nahodne.

dominika7990
14. feb 2022

@michela2 nie nevieme ktorý to bol iba prišla SMS že sú pozitívny.

michela2
autor
14. feb 2022

@tina5959 kolko mali naloze nepamatas si?

dominika7990
14. feb 2022

@michela2 take to najhoršie cca 5dni. A ako píšem ,,dojazdy” že namahovy kašeľ aj 2-3 týždne. Možno by trvali dlhšie ale imuno im nasadila liečbu a to veľmi pomohlo.

michela2
autor
14. feb 2022

@dominika7990 a co uzivali?

3petka
14. feb 2022

@michela2 moj skoro 6. Kašeľ a sopel. inak nič

tina5959
14. feb 2022

@michela2 Syn strednú, muž vyššiu. Muž mal z nás aj najdlhšie pocit upchateho nosu. Aj najvyššiu teplotu 37.9 jeden den. Potom už len niečo cez 37.
Ale pri namahe pocit slabosti , krutenie hlavy. To trvalo aj po5 dnoch všetkym a to pri miernom priebehu.

dominika7990
14. feb 2022

@michela2 a ako úprimne nemať lieky pre nich doma tak asi by skončili v nemocnici. Len som uz ako tak vycvicena od malého keďže od narodenia mal zníženú bunkovú imunitu a bronchitialny astmatik a tým pádom aj potrebne lieky na respiračné ochorenia doma. Mali zvýšenú dávku vitamínov, isoprinosine sirup, na dýchanie ventolin a flixotide sprej (to iste davaju aj deťom v nemocnici na kovid) plus klasické sirupi na kašeľ podľa toho aký kašeľ mali za kovid som im dávala 2 druhy, a fenistil kvapky a prednisonove čípky pre istotu v chladničke keby bolo najhoršie. Momentálne po tom kovide sa malému astma zhoršila a staršia začala tiež brať lieky čo predtým bola úplne ok. Po prekonaní začal mávať pravidelný nočný a ranný kašeľ dusivy čo znamená že astma nebola pod kontrolou dostatočne a liečbu čo mal do vtedy už nebola postačujúca. majú už náhradu za ventolin ktorý bol predtým pre malého iba pri chorobe, a to montelukast na každú noc, keďže ventolin sa nesmie dlhšie ako týždeň používať. Ďalej majú Bronchovaxonovu kúru a dvojmesačnú imunor kúru obaja.

michela2
autor
14. feb 2022

@dominika7990 ty si hotova lekaren:D dobra mama

mirulka167
14. feb 2022

@dominika7990 Ahoj. Moja dcerka 5 mesacna, zrejme dostala covid od babky, ktora vysla pozitivna den po tom, co bola s malou v uzkom kontakte. Tiez sa od narodenia trapime s respiracnymi chorobami😵‍💫 Mala zacala mat teploty den po tom co bola s babkou a uz je aj zahlienena v hrdle a pokasliava. Uzivame inhalacne spreje flexitide 50 a Antrovent. Zabudla som sa lekarky spytat, ci jej mozem dat aj pripadne najke kvapky od kasla/na hlieny stoptusin,ci mucosolvan a vidim, ze ty mas s tym skusenost🙏🙂 Myslis, ze mozem? A este som sa ta chcela spytat na tie fenistil kvapky... na co su dobre v takychto pripadoch?🤔 mam aj tie doma, lebo mala ich nedavno uzivala. Ja viem, ze nie si lekar ale kazda rada dobra a ja uz som naozaj zufala😞 stale nieco...stale je mala chora a teraz este aj toto. Dakujem za odpoved♥️

tina5959
14. feb 2022

@dominika7990 Vela z tychto liekov poznám. Moji starši dvaja/ teraz už 20 a 18/ ich mali, ked boli malí. Aj v nemocnici sme boli.
Na alergologii sme boli ako doma. Potom dostali nejake kvapky, tušim Staloral, davalo sa to pod jazyk asi 3 roky to brali. A zrejme pomohlo. Alebo z toho vyrastli.

uhnakova
14. feb 2022

@michela2 u mojich deti viem naloze. Dcerka mala nizku virusovu naloz CT=37.08, syn mal vysoku virusovu naloz CT=24.67. On mal aj dlhsie priznaky, liecil sa asi 6-7 dni od prvych priznakov.

michela2
autor
14. feb 2022

@uhnakova a dcera s tou nizsou nalozou kolko? a ako to ze mali napriklad tak rozdielne naloze,cim to je?

tina5959
14. feb 2022

@michela2 Netušim čím to je. Ale niekde som čitala, že pri vyššej sa tvori viac protilatok.

pragmaticka
14. feb 2022

5rocna mala 2 dní 38,5 a asi 4 dní sa sťažovala ze ju boli hlava a bola ospala a unavená. Dávala som len nureflex. Na 5. den už vyšla negatívna. Inak nemala ani nádchu a ani kašeľ vôbec

uhnakova
14. feb 2022

@michela2 dcerka to dostala prva a asi mala stastie. Syn to nedostal od nej, ale az cca dva tyzdne po nej a v skole v triede to schytali naraz viaceri, mozno preto mal vyssiu naloz. Ale mozno to suvisi s aktualnym stavom imunity, niekto ma skratka stastie, iny nie.

pomantac
14. feb 2022

Môj skoro trojročný 2 dni vysoké teploty, zvracanie, hnačky a potom nič. Len ešte aj teraz po týždni veľa spí, stále je unavený.

tina5959
14. feb 2022

@dominika7990 Inak zvládať toto, tak klobuk dolu.

Strana
z2