Ako zvládnuť 1. stupeň autizmu u detí?
Dobrý deň zistili nám 1 stupeň autizmu chcem sa informovať ako ste ďalej pokračovali predĺžia mi rodičovský... ako ste riešili škôlky poprípade či ste nastúpili do prace.... nás čaká logopédia. ešte.. ešte len všetko rozbieham.....
@deana100 autizmus nema ziadne stupne.
treba mat diagnozu potvrdenu psychiatrom, a potom sa da na upsvar poziadat o ztp, predlzeny rodicak a kompenzacie
@zuzuliennka1 ďakujem to je pedopsichiatria.
@deana100 ano, pedopsychiater je detsky psychiater, pedo je predpona "detsky" (pediater, detsky lekar)
@deana100 tak ako pise @zuzuliennka1 autizmus nema stupne dg. je detsky autizmus, aspergerov syndrom, dezintegracna porucha, rettov syndrom.... to ze je "lahky" nie je nazov dg. len hlbka postihnutia
Autizmus nema stupne, je to spektrum.
@deana100 Ja mám Aspergera stredného stupňa a je v klasickej MŠ, pracujem na plný úväzok, žiadne kompenzácie ani predĺžený RP nevybavujem.
@zuzanockamt no mne povedala psychologická že musím.
@deana100 Nie, nič nemusíš. Všetko je na tvojom rozhodnutí.
@zuzanockamt nás odporučila ešte na jedno vyšetrenie. tak uvidíme čo bude ďalej.
@zuzanockamt tvoj vie výpravat myslím syn
@deana100 Áno, moje dieťa je verbálne, normálne funguje v kolektíve. Zatiaľ je všetko ok. Intelekt tiež v norme, všetko rozumie, oblecie sa, obuje, naje a napije sa sám. V sociálnej oblasti sú a budú problémy. Ale prognóza je veľmi dobrá, tak nevidím dôvod vybavovať si príspevky,keď ich nepotrebujem.
@zuzanockamt my máme problém chitit lizičku fľašku, musí mať zapnuté svetlo sam sa hrá. druhé deti nepotrebuje.
@deana100 U nás je tiež plno stereotypov (napr. aj to svetlo), ktoré vyžaduje, fóbie, záchvaty, atď. Ale tým, že intelekt je v poriadku, tak v kolektíve funguje a dúfam,že to takto vydrží.
@zuzanockamt to je dobré

co je to 1.stupen? taka dg. nie je. a pri autizme potvrdenim psuchiatrom mate narok na predlzeny rodicak ztp ci rozne kompenzacie. od hlbky postihnutia zalezi skolka i skola a tiez od pridruženia mantalneho postihnutia. ja mam 2 auti aspergerov chodili do skolky ja do prace