Ako zvládnuť 1. stupeň autizmu u detí?
Dobrý deň zistili nám 1 stupeň autizmu chcem sa informovať ako ste ďalej pokračovali predĺžia mi rodičovský... ako ste riešili škôlky poprípade či ste nastúpili do prace.... nás čaká logopédia. ešte.. ešte len všetko rozbieham.....
@deana100 autizmus nema ziadne stupne.
treba mat diagnozu potvrdenu psychiatrom, a potom sa da na upsvar poziadat o ztp, predlzeny rodicak a kompenzacie
@deana100 ano, pedopsychiater je detsky psychiater, pedo je predpona "detsky" (pediater, detsky lekar)
@deana100 tak ako pise @zuzuliennka1 autizmus nema stupne dg. je detsky autizmus, aspergerov syndrom, dezintegracna porucha, rettov syndrom.... to ze je "lahky" nie je nazov dg. len hlbka postihnutia
@deana100 Ja mám Aspergera stredného stupňa a je v klasickej MŠ, pracujem na plný úväzok, žiadne kompenzácie ani predĺžený RP nevybavujem.
@zuzanockamt nás odporučila ešte na jedno vyšetrenie. tak uvidíme čo bude ďalej.
@deana100 Áno, moje dieťa je verbálne, normálne funguje v kolektíve. Zatiaľ je všetko ok. Intelekt tiež v norme, všetko rozumie, oblecie sa, obuje, naje a napije sa sám. V sociálnej oblasti sú a budú problémy. Ale prognóza je veľmi dobrá, tak nevidím dôvod vybavovať si príspevky,keď ich nepotrebujem.
@zuzanockamt my máme problém chitit lizičku fľašku, musí mať zapnuté svetlo sam sa hrá. druhé deti nepotrebuje.
@deana100 U nás je tiež plno stereotypov (napr. aj to svetlo), ktoré vyžaduje, fóbie, záchvaty, atď. Ale tým, že intelekt je v poriadku, tak v kolektíve funguje a dúfam,že to takto vydrží.

co je to 1.stupen? taka dg. nie je. a pri autizme potvrdenim psuchiatrom mate narok na predlzeny rodicak ztp ci rozne kompenzacie. od hlbky postihnutia zalezi skolka i skola a tiez od pridruženia mantalneho postihnutia. ja mam 2 auti aspergerov chodili do skolky ja do prace