Ako zvládnuť agresívne správanie u autistického dieťaťa?
Dobrý večer mám 3 ročnú dcéru ktorej diagnostikovali autizmus (PAS) . O dcéru sa staráme s priateľom a mám dve staršie deti . Ta 3 ročná s autizmom som si všimla že ma začala bit , štípať , hrýzť ťahať za vlasy …. Idem na vás s prosbou , ako sa mám zachovať alebo čo to znamená ?
@nepoviemsvojemeno ono veľa závisí asi hlavne od toho, kde na spektre sa nachádza. Pomohlo by možno, ak by si o dcérke napísala viac info, či je verbálna, či rozumie a pod.
@nepoviemsvojemeno ono veľa závisí asi hlavne od toho, kde na spektre sa nachádza. Pomohlo by možno, ak by si o dcérke napísala viac info, či je verbálna, či rozumie a pod.
@ibamy2 dcéra keď chce jesť ukáže na chladničku je skôr taká neverbálna že to prejavu buď že to zoberie a prinesie alebo ukáže
@nepoviemsvojemeno Na toto sa opytaj psychologa ku ktoremu chodite na diagnostiku. Neviem o autizme vela, ale myslim ze u takych deti treba mat iny pristup ako u zdravych deti.
je tu aj skupina autizmus je tam vela podobných tem skuste sa aj tam opýtať
@nepoviemsvojemeno Tiapridal od psychiatričky zabral. Do týždňa to bolo iné dieťa. Pri záchvatoch hnevu poznám dva prístupy - 1. Povedať rázne NIE a zabrániť konaniu napr. držaním od tela na dlžku paže. 2. Zabrániť konaniu a ignorácia - robiť si ďalej svoje nevzrušene, nevšímať si, prípadne odísť od dieťaťa. Koľko útokov denne robí?

@nepoviemsvojemeno rozprávať, vysvetľovať, stále dokola...to budeš musieť asi stále...ale môjmu odmala keď mal nervy alebo reval alebo proste niečo takéto tak som ho silno objala aby sa nemohol tak trepať a s kľudom som mu rozprávala a to vždy pomohlo...po čase si zvykol a naučil sa čo ako riešiť a ja som sa tiež naučila ako s ním komunikovať... takže chce to čas a podrobné vysvetľovanie, držím palce 😉