icon

Agresívne správanie mačky voči tínedžerke. Rady a tipy?

7. apr 2026

Dobrý deň, v novembri sme si z útulku zobrali mačiatko, teraz už má 6 mesiacov. Mačička je zdravá, hravá a všetko je v podstate v poriadku až na to, že často útočí na našu 15 ročnú dcéru. Dcéra jej nerobí zle, videla som to už na vlastné oči ako si robila veci na počítači a mačička prišla, skočila jej na ruku a začala ju hrýzť a kopať zadnými nohami. Dcéra je celá doškriabaná a dohryzaná, niekedy jej z toho až tečie krv. Toto naozaj robí len dcére, mne ani manželovi to ešte nikdy predtým nespravila, ani návšteve. Spomínala som to aj veterinárke ktorá len povedala že asi sa mačka nudí a tak sa s ňou máme viac hrať (už sa s ňou hráme 3 krát denne asi 30 minút zakaždým) a že keď začne útočiť, dcéra si ju nemá všímať a má odísť z miestnosti, čo už skúšala viac krát a jediné čo tým dosiahne je to, že mačka uteká za ňou a skáče jej na nohy a hryzie ich.. Vykastrovaná ešte nie je, na kastráciu pôjde tento piatok. Máte niekto s týmto skúsenosti? Prečo toto môže robiť? Je možné že sa to po kastrácií prestane? Mačička je hluchá takže podmienkou útulku bolo ju mať len vnútri, pobyt vonku neprichádza do úvahy. 😕

anjelicek26
7. apr 2026

Normalne striekat vodou, rozprasovac v ruke a zacne sa jasit a hryzt a skriabat a postriekat vodou, rychlo ju to prejde... nuda jej je urcite, ale toto robit nemoze...

vlasta1818
7. apr 2026

Mne to pride, ze sa chce hrat, nechce robit zle, kastracia istotne pomoze, a chce to len trpezlivost. Istotne ju to prejde.

kacena4
7. apr 2026

aj nasa to robi, chce sa hrat ak skriabe strihanjte nechty nebude škrabať ak kuse nech netrha rukou je to asi hra ak ucukne spôsobí si sama zranenie. nasa miluje pc polozte jej vedla krabicku, kusok latky, deky .. moze si k nej lahnut a sledovat ju. a hrat sa s mackou 3x 30 min.... no ... hram sa s nou ked ona chce.... e to este mlada macka chce viac pozornosti drzim palceky

anonym_c4488d
7. apr 2026

je to ešte mača a dcéra je tiež mláďa. takto sa chce hrať. mačatá sa tak hrajú. bijú sa.

anonym_60c529
7. apr 2026

My sme to mali s priateľom takto. Mačka jeho milovala a na mňa skákala, hrýzla ma, škrabala, strašne peklo mi robila. Dáva dcéra mačke žrať? Lebo ona neútočí na toho, kto ju kŕmi... vraj...

vladdinka
7. apr 2026

kastracia moze pomoct, ale nemusi. poznam pripady, kedy sa to zhorsilo este viac, no zvieratko si nechali aj tak, ved dat ho prec urcite nie je riesenie. 🙈 musi si proste zvyknut, treba len urcit hranice.

anonym_70d283
7. apr 2026

Potrebuje parťáka vo svojom veku, aby sa s ním mlatila. Alebo musíte počkať ešte pol roka, kým z toho vyrastie.

zuzka55555
7. apr 2026

My sme mali mladého kocúra. Tiež sme sa mu venovali ale ,,utocil" na mna stylom že sa skryl za stol a keď som isla tak mi išiel po nohách a pod. Nebolo to ale každý deň. On sa chcel len hrať. Akonahle dostal kamosku - macku už na mňa neutoci. Sú spolu v domácnosti 3 roky a odvtedy ani raz po mne nevystartoval, hrajú sa spolu.

anonym_84a0dd
Odpoveď bola odstránená
anonym_0b48c2
7. apr 2026
@anonym_60c529

My sme to mali s priateľom takto. Mačka jeho milovala a na mňa skákala, hrýzla ma, škrabala, strašne peklo mi robila. Dáva dcéra mačke žrať? Lebo ona neútočí na toho, kto ju kŕmi... vraj...

@anonym_60c529 neplati to. Na mna nasa macka utocila, aj ked som jej davala zrat. V podstate som bola jedina z rodiny, kto sa o nu aktivne staral - daval jej zrat, cistil jej zachod, snazil sa s nou hrat a pod. Macka chodila potajomky za mnou a zo zadu na mna skakala na chrbat a chcela ma uhryznut. Alebo hocikedy ma uhryzla do nohy a utiekla. Pripadne na mna sycala, len som na nu pozrela. Museli sme ju dat prec, darovali sme ju znamym. U nich v pohode, neutoci na nikoho. Ale zas, z nudy to asi nebolo, lebo u nich sa nudi nasobne viac. Mozno ta nasa sa chcela praveze nudit a ja som bola na nu moc aktivna. Ktovie. Ale vydychli sme si vsetci, ked sla prec z domu, bohuzial.

oslo1
7. apr 2026

Spoluziacka zo strednej mala presne to iste. U nich kocur na nu utocil, Len ked Bola sama, nikto jej neveril z rodinu, ze my nic nerobi. Ona iba sedela a on prisiel a chnapol ju.
Potom to uz robil aj pred rodinou.
Kocura Dali vykastrovat a odvtedy bol klud.

january13
7. apr 2026

Hlavne nestriekat vodou ani nic podobne, ako pise vyssie 🙄 6-mesacna macka je taka pubertiacka, chce sa vela hrat, ma vela energie. Vyrastie z toho a kastracia tiez urcite pomoze. Moj kocur bol do 1 roka totalny divocak a po kastracii je to o 90% lepsie. Treba byt len trpezlivý, venovat sa jej, zlepsi sa to.

anonym_6fd461
7. apr 2026

Je vysoka pravdepodobnost ze tvoja dcera uz je nakazena toxoplazmozou. Macky su velmi spolahlive prenasace.
Dcera nech skusi na macku paprikovy sprej, macka by si mala zvyknut prakticky okamzite ze sa na dceru skakat uz nikdy nebude.

anonym_07fdca
7. apr 2026
@anonym_6fd461

Je vysoka pravdepodobnost ze tvoja dcera uz je nakazena toxoplazmozou. Macky su velmi spolahlive prenasace.
Dcera nech skusi na macku paprikovy sprej, macka by si mala zvyknut prakticky okamzite ze sa na dceru skakat uz nikdy nebude.

@anonym_6fd461 tebe dobre kuruje, na teba treba nastriekat paprikovy sprej, nech sa uvedomis

anonym_6fd461
7. apr 2026
@anonym_07fdca

@anonym_6fd461 tebe dobre kuruje, na teba treba nastriekat paprikovy sprej, nech sa uvedomis

@anonym_07fdca tebe tiez nastriekat a dvojitu davku.