icon

Ako zvládnuť brušnú virózu u dieťaťa?

4. júl 2025

Ahojte. Dcerka 4,5 rocna ma brusnu virozu. V stredu vecer vracala od 11 intenzivne este par krat aj vo stvrtkk zjedla suchar alebo palicky a islo to hned von takze nejedla nic. Noc uz bola kludna ale rano sa tak schuti napila a vyvratila to bolo to o 6 a az poobede som jej dala suchare male asi 2 ks kusocek bananu a teraz zjedla tri male lyzicky ryze a jednu suchu palicku. Uu spi. Kaudych 10 min jej davam vodu a rehydratacny roztok cika normalne len ma desi ze strasne vela spi skoro dva dni prespala sice kazdu chvilu ju budim kedze sa bojim aby nebola dehydrovana. Mali ste s takymto skusenost ze je az moc spava? Resp co je to moc? Prejde na wc, aj pozerala telku dnes ale hrat ani nic ine ju nebavi. Ako ju co najrychlejsie dostat do formy? Nema energiu ked nepapa. Snad uz vracat nebudem nechcem skoncit s nou na induziach

viestta
4. júl 2025

vsak ju nechaj vyspat, nema energiu na nic, vsak nic neje, bojuje s chorobou, telo sa potrebuje regenerovat. Nemusis ju budit na pitie, daj jej pit ked sa zobdi a pojde na zachod a nech odpociva

andrejka1974
4. júl 2025

Nechaj ju vyspať neboj sa pokiaľ pije tak je dobre že nič neje nevadí dobehne to potom držím päste a skóre uzdravenie

autor
4. júl 2025

Vdaka baby no uz mam z toho stres tieto virozy to je nocna mora kazdej mamy asi. Nalievam ju co to da aby nebola dehydrovana ale uu ked nevracala od rana tak snad sa to tam udrzi..

pokemonkaa
4. júl 2025

v nemocnici davali synovi aj lizatka, aby mal cukor.

mdse
4. júl 2025

Nechaj ju vyspať.

ankare
4. júl 2025

Fuj, toto je hnusná choroba. Zase je toho veľa naokolo. 😳 Ja som vždy počas tejto choroby strašne slaba a spavá, takže ju nechaj spať. Neboj, už bude len lepšie. Skoré uzdravenie!

13uzivatelka11
4. júl 2025

zo zvracania tak skoro dehydrovaná nebude, keď v bdelom stave pije normálne. Práveže pri zvracani sa má až po 2 hodinách od zvracania začať podávať voda...Pri hnačke je väčšie riziko

autor
4. júl 2025
@pokemonkaa

v nemocnici davali synovi aj lizatka, aby mal cukor.

@pokemonkaa nad tym som rozmyslala ze jej dam lizat nech ma energiu veru sak chudatko nema z coho mat.

sense
4. júl 2025

Ak zvracia nedávať hneď vôbec nič, až po takej hodine po lyžičke ak udrží trochu viac, ale tiež ju nemusíš nalievať. Jesť nemusí doženie neskôr keď jej bude lepšie. Dôležité sú tekutiny. A ak spí počas spánku ju nebuď, spánok lieči....

nevenka
4. júl 2025

Prekonavame to iste, dcerka aj ja, a ked som ju cakala, pred 3 rokmi, tak som bola KO uplne 3 dni, to som len spala a mala mdloby, to bolo strasne.
Inak teraz vazim 70 kg, a chcela som odvazit dcerku, aby som vedela, kolko nurofenu od teploty dat a slabe baterky boli, tak som skusala vahu, vymenit baterky a reku postavim sa prva ja na vahu a 2 kg dole, za 4 hodiny grcania a hnaciek. Cista voda zo mna leje, slaba som ako mucha.
Ak Ti pije, cika, vyzera to dobre. Zajtra uz bude aj nieco viac jest a aj pit, da sa do poriadku, neboj.
My sme uz so starsimi detmi mali na male, mala dcerka vysoke ketony v moci, ale bola celkom cula, doktorka nam dala pospednu sancu. Ona ale nezvracala uz vtedy, len hnacky, aj to uz mierne, ale pit nechcela. A figel bol v tom, ze mala krce, dali sme do nej nurofen a po hodine zacala pit, sice jablkovy dzus, ale pila a povedala som, radsej nech sa zos*rie aj za usami, ale vypila pekne postupne od poobede do vecera pol litra toho dzusu a uz bolo dobre potom. Ani ju neprehnalo uz. Vysledky rano mala uz o dost lepsie a tak sme sa vyhli nemocnici.

nikkix
4. júl 2025

Ahoj. My sme mali nejakú agresívnu virozu od pondelka....grcal od utorka nadranom, cely utorok, nič neudržal. Doktorka kázala ze 2 hodiny po grcani nesmie nič piť ani jest. A nechať ho späť. Stredu rano uz negrcal, ale začala hnačka..ale keďže bolo vonku 37 °C. A malý bol úplne mimo. Išli sme k dr na infuzku. Štvrtok uz lepsie. Ale stale hnačka, a dnes uz je vesely, papa diétne, pije, je spokojný. Veľa trpezlivosti

lucia147852
4. júl 2025

Z vracanie sa nedehydruje. Na to sú nebezpečne hnačky. Normálne nech sa napije a nechaj ju spať. Telo sa potrebuje regenerovať a to sa deje v spánku. Netlač do nej nasilu jedlo. My sme mali vracanie aj hnačky ešte v máji. Bola som KO 5 dni. Potrebovali sme všetci ten spánok. Vieš aké to musí byt nepríjemne keď ju stále budis? Mne keby to niekto robí ho prizabijen.

autor
4. júl 2025

Ja viem inokedy ked spi tak ju nechavam teraz ked spi tak akurat som do nej davala striekackou kulisek a vodu lebo bolo horko a aby mala vody dost ked neje. Uz ju v noci teda necham spinkat uvidim co bude ale teda svinska viroza jak ju to odpalilo chuda

autor
5. júl 2025
@13uzivatelka11

@13uzivatelka11 dakujeem za super video poucne a vtipne. Uz skusame pomaly jest ale teda spi a spi dobre ju to znicilo toto by male deticky nemali zazivat chudatka