icon

Ako zvládnuť chrípku so štyridsiatkami u detí?

Včera o 07:53

Syn ma druhy den 39,6. Dostal to odomna. Chripka. Ja som mala 1den 39,2, bolesti svalov, klbov. Vyspala som to. Jeho to kvari 2.den. Ako mu pomoct? Lezi, spi, pije, zrazame, sprchujeme, vitaminy mu davam, pokasliava-inhaluje. Co este pridat? Robit? On nebyva chory, tak ma taka horucka zaskocila.😩😞

anjelicek26
Včera o 07:55

Taka vysoka horucka je "normalna" u virusovych ochoreni, deti ju zvladaju po vacsiine dobre. Robis co mozete, treba vydrzat, telo bojuje. Keby bol apaticky, nepil poriadne, chodte radsej do nemocnice, u nas je detske oddelenie plne deti s chripkou momentalne 🤐

monro
Včera o 08:46
@anjelicek26

Taka vysoka horucka je "normalna" u virusovych ochoreni, deti ju zvladaju po vacsiine dobre. Robis co mozete, treba vydrzat, telo bojuje. Keby bol apaticky, nepil poriadne, chodte radsej do nemocnice, u nas je detske oddelenie plne deti s chripkou momentalne 🤐

@anjelicek26 je normálna, nie "normálna"...slovo napísané v úvodzovkách sa vysvetľuje ako opak.

anonym_ca7a0c
Včera o 08:47

Ak sa ju darí zrážať, tak len čakaj-organizmus potrebuje čas. Moje deti bežne horúčkuju pri cHripke 6-7 dni a ak sa mi to už nezdá ( zhoršuje sa kasel, teploty nemajú klesajúcu tendenciu ) navštívim dr., aby vylúčila možnosť pridruženej baktérie. Keby dieťa nepije ( čo nie je vás prípad), tak treba ísť k dr. Hneď, nech zváži hospitalizáciu.

zuzinka888
Včera o 08:56

Robis vsetko co mas a co sa da. Chce to len oddych, pohodu,spanok, vitaminy a cas. Takato choroba vycerpava deti aj rodicov- casto aj vic- lebo su vycerpani fyzicky aj psychicky. Drzte sa.

anjelicek26
Včera o 08:59
@monro

@anjelicek26 je normálna, nie "normálna"...slovo napísané v úvodzovkách sa vysvetľuje ako opak.

@monro asi ano 😅 Myslela som tym, ze pri chripke je to bezne, aj ked to nema kazdy.

majlo1234
Včera o 09:47

Davat lieky na zrazanie teploty podla vahy, nie podla udajov na lieku, a v pripade potreby kazde styri hodiny striedat ucinne latky. To je jedine, co sme robili my

autor
Včera o 11:59
@zuzinka888

Robis vsetko co mas a co sa da. Chce to len oddych, pohodu,spanok, vitaminy a cas. Takato choroba vycerpava deti aj rodicov- casto aj vic- lebo su vycerpani fyzicky aj psychicky. Drzte sa.

@zuzinka888 dakujem moc.taketo povzbudenie pohladi dusu.💚

autor
Včera o 11:59
@majlo1234

Davat lieky na zrazanie teploty podla vahy, nie podla udajov na lieku, a v pripade potreby kazde styri hodiny striedat ucinne latky. To je jedine, co sme robili my

@majlo1234 dakujem.kolko to trvalo?

3petka
Včera o 12:04

@anonym_autor no musíš len vydržať. Ak ti lieky a kúpele pomáhajú pri zrážaní asi ani nič viac nevieš urobiť. Len to nejak prežiť.

maryetta
Včera o 12:21

U nas 2-rocna mala 39,2 a vyssie 2dni.
Rovnako starsia 8-rocna mala 40-tky 2dni. Potom to kleslo.

majlo1234
Včera o 12:25
@anonym_autor

@majlo1234 dakujem.kolko to trvalo?

@anonym_autor deti 4 dni mali

autor
Včera o 12:46
@3petka

@anonym_autor no musíš len vydržať. Ak ti lieky a kúpele pomáhajú pri zrážaní asi ani nič viac nevieš urobiť. Len to nejak prežiť.

@3petka dakujem

autor
@maryetta

U nas 2-rocna mala 39,2 a vyssie 2dni.
Rovnako starsia 8-rocna mala 40-tky 2dni. Potom to kleslo.

@maryetta dakujem.dnes je 2.den

autor
@majlo1234

@anonym_autor deti 4 dni mali

@majlo1234 4dni vysoke horucky?

majlo1234
Včera o 20:02
@anonym_autor

@majlo1234 4dni vysoke horucky?

@anonym_autor ano, do 40,5 cca u mensej. Ale vmpohode reagovali na panadol a nurofen/mig, ja sa tym nestresujem teda 🤗
A este si zvyknem robit taku tabulku po 4 hodinach ze premeriavam, aby som videla ci celkovo klesaju aspon po stupni

ivanztt
Dnes o 10:30

Neviem ci sprchovanie je dobre. Mozno by som skusil dat ho do vane s prijemnou vodou, aj trochu teplou a dopustal studenu. vydrzi tak dlhsie a dokaze sa telo lepsie ochladit ako pri sprche, ked to je v podstate iba na povrch tela a neprijemne ked voda je chladnejsia