icon

Ako zvládnuť detskú teplotu pred dovolenkou?

ivakat248
13. júl 2025

Ahojte,dcerke vybehla teraz teplota na 38,3. Zatial len pije vodu,nezrazame. Ma 6rokov. V utrorok vecer mame letiet do Talianska na tyzden. Co mam robit? Chytil ma strasny stres....

mdse
13. júl 2025

@ivakat248 poradila by som sa s lekárkou zajtra

janinah
13. júl 2025

Do utorka vecera sa to nejako vyvinie a podla toho sa zariadite.

januska12323
13. júl 2025

Nestresuj a rob ako pri inej teplote. Nejako sa to vyvinie a podľa toho sa zariadite.

ivakat248
autor
13. júl 2025
@janinah

Do utorka vecera sa to nejako vyvinie a podla toho sa zariadite.

@janinah mam ist k elkarke uz zajtra? zatial jej noc ine nie je. alebo az v utorok rano,este by som aj v utorok rano stihala.

ivakat248
autor
13. júl 2025
@januska12323

Nestresuj a rob ako pri inej teplote. Nejako sa to vyvinie a podľa toho sa zariadite.

@mdse
mam ist k elkarke uz zajtra? zatial jej noc ine nie je. alebo az v utorok rano,este by som aj v utorok rano stihala.
@januska12323

ivakat248
autor
13. júl 2025
@januska12323

mam ist k elkarke uz zajtra? zatial jej noc ine nie je. alebo az v utorok rano,este by som aj v utorok rano stihala.
@januska12323

januska12323
13. júl 2025

Podľa stavu predsa.

mdse
13. júl 2025
@ivakat248

@mdse
@januska12323

@ivakat248 zavolala by som jej ráno a dohodla by som sa s ňou. Nešla by som osobne, až ako mi povie.

janinah
13. júl 2025
@ivakat248

@janinah mam ist k elkarke uz zajtra? zatial jej noc ine nie je. alebo az v utorok rano,este by som aj v utorok rano stihala.

@ivakat248 zajtra a aj s dietatom

dagas
13. júl 2025

Tak v utorok ráno ku doktorke a večer letieť? Veď jej hneď ráno zavolaj a uvidíš čo ti povie..

dzulli1980
13. júl 2025

To čo sú za rady? Čo jej asi tak Dr. povie, keď dieťa začalo teplotovať teraz? ... veď za pár hodín ani CRP neukáže, či ide o vírus/baktériu ...

tahomi
13. júl 2025

Doktorka ti na teplotu, tak kratko trvajucu nic specialne neda/nepovie. Hlavna otazka je, ci mate poistenie.

bolarazjedna
13. júl 2025

Ked ma iba teplotu, k Dr. by som ju nevlacila. Teplotu zvládneš aj doma, a v čakárni ešte sa stretne s ďalšími bacilmi, vírusmi, ktoré môžu nasadat a narobiť viac škody. Urob si zásoby voľnopredajných liekov na kašeľ, teplotu, nádchu, vitamíny, rehydratacny roztok, niečo proti hnačke. Utorok ráno zavolaj Dr, podla stavu, sú crp testy aspoň orientačné v lekárni, v utorok už by mohli aj niečo ukázať, alebo sa dohodneš s Dr. A vyšetrí a v utorok. Ak bude potrebné, tak predpise atb. A možno zajtra sa už bude mať lepšie. Uvidíš. Držím palce.

tracka
14. júl 2025

@ivakat248 takto sme šli aj my pred 2 týždňami..večer pred odletom teplota cez 38.5...hned ráno sme šli k dr.povedela že crp nizke ,že asi prehriata.ze mame normalne ist
..tak sme leteli..teploty neprešli ani na 5 deň.. známa mala antibiotika tak sme jej nasadili lebo nakoniec hnisavé aj hrdlo..po 3 dávke teploty presli...mrzí ma len ..a preto to aj píšem, ..že som si hneď nedala napísať tie antibiotiká "pre istotu "...nemusela som riesit lokálneho dr. za100 e ktorý mi dal nejaké tie ich antibiotika

tracka
14. júl 2025
@tracka

@ivakat248 takto sme šli aj my pred 2 týždňami..večer pred odletom teplota cez 38.5...hned ráno sme šli k dr.povedela že crp nizke ,že asi prehriata.ze mame normalne ist
..tak sme leteli..teploty neprešli ani na 5 deň.. známa mala antibiotika tak sme jej nasadili lebo nakoniec hnisavé aj hrdlo..po 3 dávke teploty presli...mrzí ma len ..a preto to aj píšem, ..že som si hneď nedala napísať tie antibiotiká "pre istotu "...nemusela som riesit lokálneho dr. za100 e ktorý mi dal nejaké tie ich antibiotika

@tracka ktoré som jej teda nakoniec nedala a dala tie od znamej

ankare
14. júl 2025

@ivakat248 do kelu... Je dosť možné, že choroba sa ešte rozvinie. Skoré uzdravenie!

marca12
14. júl 2025

@ivakat248 Ako ste nakoniec dopadli?

ivakat248
autor
15. júl 2025
@marca12

@ivakat248 Ako ste nakoniec dopadli?

@marca12 mala iba v nedelu vecer teplotu a potom uz nic. ani vcera cely den ani dnes...nechapem....