Ako zvládnuť detskú teplotu pred dovolenkou?
Ahojte,dcerke vybehla teraz teplota na 38,3. Zatial len pije vodu,nezrazame. Ma 6rokov. V utrorok vecer mame letiet do Talianska na tyzden. Co mam robit? Chytil ma strasny stres....
Do utorka vecera sa to nejako vyvinie a podla toho sa zariadite.
Nestresuj a rob ako pri inej teplote. Nejako sa to vyvinie a podľa toho sa zariadite.
Nestresuj a rob ako pri inej teplote. Nejako sa to vyvinie a podľa toho sa zariadite.
@mdse
mam ist k elkarke uz zajtra? zatial jej noc ine nie je. alebo az v utorok rano,este by som aj v utorok rano stihala.
@januska12323
mam ist k elkarke uz zajtra? zatial jej noc ine nie je. alebo az v utorok rano,este by som aj v utorok rano stihala.
@januska12323
Podľa stavu predsa.
@mdse
@januska12323
@ivakat248 zavolala by som jej ráno a dohodla by som sa s ňou. Nešla by som osobne, až ako mi povie.
Tak v utorok ráno ku doktorke a večer letieť? Veď jej hneď ráno zavolaj a uvidíš čo ti povie..
To čo sú za rady? Čo jej asi tak Dr. povie, keď dieťa začalo teplotovať teraz? ... veď za pár hodín ani CRP neukáže, či ide o vírus/baktériu ...
Doktorka ti na teplotu, tak kratko trvajucu nic specialne neda/nepovie. Hlavna otazka je, ci mate poistenie.
Ked ma iba teplotu, k Dr. by som ju nevlacila. Teplotu zvládneš aj doma, a v čakárni ešte sa stretne s ďalšími bacilmi, vírusmi, ktoré môžu nasadat a narobiť viac škody. Urob si zásoby voľnopredajných liekov na kašeľ, teplotu, nádchu, vitamíny, rehydratacny roztok, niečo proti hnačke. Utorok ráno zavolaj Dr, podla stavu, sú crp testy aspoň orientačné v lekárni, v utorok už by mohli aj niečo ukázať, alebo sa dohodneš s Dr. A vyšetrí a v utorok. Ak bude potrebné, tak predpise atb. A možno zajtra sa už bude mať lepšie. Uvidíš. Držím palce.
@ivakat248 takto sme šli aj my pred 2 týždňami..večer pred odletom teplota cez 38.5...hned ráno sme šli k dr.povedela že crp nizke ,že asi prehriata.ze mame normalne ist
..tak sme leteli..teploty neprešli ani na 5 deň.. známa mala antibiotika tak sme jej nasadili lebo nakoniec hnisavé aj hrdlo..po 3 dávke teploty presli...mrzí ma len ..a preto to aj píšem, ..že som si hneď nedala napísať tie antibiotiká "pre istotu "...nemusela som riesit lokálneho dr. za100 e ktorý mi dal nejaké tie ich antibiotika
@ivakat248 takto sme šli aj my pred 2 týždňami..večer pred odletom teplota cez 38.5...hned ráno sme šli k dr.povedela že crp nizke ,že asi prehriata.ze mame normalne ist
..tak sme leteli..teploty neprešli ani na 5 deň.. známa mala antibiotika tak sme jej nasadili lebo nakoniec hnisavé aj hrdlo..po 3 dávke teploty presli...mrzí ma len ..a preto to aj píšem, ..že som si hneď nedala napísať tie antibiotiká "pre istotu "...nemusela som riesit lokálneho dr. za100 e ktorý mi dal nejaké tie ich antibiotika
@tracka ktoré som jej teda nakoniec nedala a dala tie od znamej

@ivakat248 poradila by som sa s lekárkou zajtra