Ako zvládnuť krvné odbery s trojročným dieťaťom?
Rano ideme na krvne odbery a vytery s 3r ohladom chlamydii,mykoplaziem a cierneho kasla.Bojim sa ci ho sestricka bude vediet naoichnut ked bude vystrajat ....
Ak niekomu vase dietatko vytrajalo ,zvladli mu odobrat krv?
@januska12323 lebo place este len vidi dr
Co sa bojis jedneho odberu prosim Ta
Aj mensie deti ,niektore velmi casto chodia a zvladli, musia
Ja chapem ,ze vsetky tu mate super deti,ze ziadne nikdy nevystrajalo,lebo nemohlo,ale otazka znela inak
Sestricka ti povie, ako ho držať, budeš ho mat na kolenach, zafixujete ruku, zvladnete to a samozrejme, treba mat pripravenú odmenu. Moje staršie dieťa toľkokrát muselo absolvovať predoperacne, lebo buď sa zrazila vzorka, alebo sa odlozila operacia pre chorobu, alebo raz stratili v laboratóriu vzorku, že už ani nezamrnci. Ale vie, že bude vzdy odmena
Vsak prave preto ze aj moje dieta vystrajalo a nepoznam dieta ktore nie, Ti to pisem..
Ty super dieta 😆
Proste ho budeš silno držať a tých pár sekúnd to vydrží aj keď bude vrieskať
Vysvetlovat preco je to dôležité a motivovať odmenou, hrat sa na doktora tiez velmi pomaha. Aj ked poplace, pripadne sa bude metat, dieta so sestrickou zafixujete. A potom chvalit ako to dobre zvladol
ja sama robím cirkus keď mi idú brať krv (mám 54+ haha) - teda s mojim dieťaťom na odbery chodili buď moja mama alebo muž ... ja som ostala v čakárni ...
Ja keď som išla s dcérou tiež som sa bála ze ako to zvladne. Ale prišla aj doktorka. Ukázala jej všetko čo budú robiť, zahrala sa snou ze toto je taky motylik ktorý ti sem dáme. Trosku to pichne ale dáme ti takúto krásnu nálepku. Šup šup ani nemrnkla
Moje deti teda vystrajali, ale vedu som z toho nerobila. Drzali sme ich ja plus manzel, celi spoteni sme boli, ale nedalo sa nic robit, len prezit tych par minut..
No nic ty budeš držať nohy, sestrička hlavu a doktorka berie krv
@ivik4 sú aj také deti, čo nevystrajaju vôbec, mala som jedno také z 3 kusov. To bola pohodička. Ďalší dvaja žiaľ vrieskali už keď zbadali nemocnicu. 😅
u nas to byval tiez masaker, teraz je to uz celkom fajn. no zvladli sme odbery a zvladnete aj vy. proste som ho drzala ako to len islo.
Rodičia to častokrát zvládajú horšie ako deti, častokrát tam viac vystrájajú.😁
Ja chodím aj 17 ročné sestry držať za ruku keď idú na odber 😂... Pri dieťati ti ukážu ako ho držať tak aby sa dal spraviť odber . Väčšinou na kolená a ruku znehybniť. Vždy sa podarilo na prvý krát.
Su na to take hmaty. Sestricka aj matka s dietatom sedia na stolicke oproti sebe. Mama chyti ruky, zakvaci nohy a sestricka mi svojimi nihami privrientie moje. Cize taka ludska kazajka. A napichne. Nas poplakal 2 minuty a dostal lizatko. Pamatam si aj ked mu napichovali kanylu v nemocnici a robili asi 5 odberov na supu za sebou nos, hrdlo…odsali mu hlien na rozbor. Ale revali tam aj 8-10 rocni. Takze zial…pre zdravie sa musi..prezijete.
Normalne budes drzat ty aj doktorka aj sestricka.jedna ruku jedna dieta dalsia nohy.deti revu vystrajaju zvladli ostatni zvladnete aj vy.my sme tak drzali dceru ked sme boli na pohotovosti s kamenon v nose aj na pcr teste.aj na vysetreni nosnej mandle.nikto sa nad tym nepozastavil ze vresti a brani sa.ved to je minuta. vysvetli upokojuj a potom len pevne nervy a nachystana odmena..
Mojej dcére brali krv už veľa x a vždy sme to s Dr a sestričkou zvládli. Ty si sa dnes, dieťa si posadíš na seba, nohy mu "cvakneš" medzi svoje nohy, jednu ruku zafixuješ pri tele, druhu pomôžeš držať na kvôli odberu. U nás pomáha fixovať ruku aj Dr a sestrička za pár sekúnd vezme krv. Chovámo obavy, no naozaj sa nemáš čoho báť. V ambulancii je to pre nich rutina a vedia "ako na deti".
Obe dcerky to zvladaju velmi tazko,hrdinky su v cakarni dokial nezbadaju lekarku.vtedy to jednoducho neriesim,lekarka povie kde mam dieta zalahnut aby sa nemetalo,sestricka podrzi ruku a lekarka odoberie🤷♀️
kup emla cream, je to lokalne anestetikum.
Natri mu to na ruke, na vrchu ruky, tam sa berie detom krv, a zakry to cling filmom. Asi tak 30 minut pred odberom.
Toto trosku zaberie na bolest.
Zober si syna na kolena, a povedz mu, ze ano, bude to boliet (toto mu neklam), ale VY DVAJA to predsa zvladnete.
@januska12323 súhlasím, zahrajte sa na doktora, po edz mu, čo ho čaká. Alebo, druha možnosť, dieťa u doktorky chytiš tak,že sa ani nepohne, aj to sa dá 😉 sestrička ti povie, ako ... Odbery sú dôležité, chvíľku plaču prežijete ..
Ja vzdy beriem dieta do narucia- sadnem si s nim a idberovu ruku dam za moj chrbat. Dieta sa diva na mna a nevidi - iba citi ze sa nieco deje. Krasne to zvladol. Ja som sa s nim rozpravala hladkala ho... samizrejme ze ked pichli- tak ho trochu zabolo ze zaplakal- no ziadne sceny akoby ho z koze drali.
Moja ma 4 a pol a vrieska pri odbere.
Sedí na mne, nohou jej prichytim jej nohy a jednu ruku a sestrička berie.
Vrieska, ale čím pevnejšie ju držím tým skor to bude.
Hlavne ráno vela vody aby vypil
Vdaka vsetkym
Vždy tu majú mamy také deti a pritom nemusia... Verím ti čo to je, ja mám takú dcéru, že da boji doktorov. U nás nič nepomáha ani vysvetľovať, ide to jediné tak že bohužiaľ sa musí nasilu držať ( držím ju ja a aj doktorka a sestrička berie krv no tak az yo dcéra nevidí 🤦😔) ..je mi to ľúto všetko ked vidím ako pri tom vystrája ale je to bohuzial pre jej dobro 🤷
@majka879742 presne. Môžem jej naslubovať, vysvetlovať proste su deti ktoré robia sceny
@majka879742 mne syncek uz dlhsie kasle tak dusivo a kedze ma dychanie ciste,aj crp je ok tak este ide spravit krvny obraz na vsetko mozne
@bellaa3007 no mám pocit, že moju je počuť az vo vedľajšom meste 😂 a to pravidelne chodíme k očnému, neurologiu, rehabilitácie.. super spolupracuje aj u detskej....pokial sa nejde brať krv, Potom sa az s nej stane aligátor 😂🤷
Toto som so synom zazila 3 týždne dozadu... dobral 2jo ATB a prd z toho.... Bolo ticho týždeň a už opäť kašle 🤦 ten keď vidí len sestricku v dverach tak uz place 🤦

Prečo by mal vystrájať? Doma sa zahrajte na doktora a povedz čo sa bude diať.