icon

Ako zvládnuť opakujúci sa streptokok u 8-ročného?

15. jan 2024

Ahojte mamičky. Ja som už zúfalá. Môj 8 ročný syn, čo mal vždy ukážkovú imunitu, maximálne kašeľ a sopel čo sme vždy doma poriesili. Ako nastúpil do školy je vkuse chory, vkuse. Jedine september vydržal zdravý. A potom kolotoč .. streptokoka mal už 2x.. antibiotika za 2 mesiace vybral asi 4 balenie už. A teraz bol týždeň v škole a horúčky a zase má biely jazyk a boli ho hrdlo, zase mám podozrenie buď angína zase alebo streptokok.. ja už mám chuť tu školu nahlásiť na hygienu. Veď to nie je normálne už.

Strana
z2
margaretka
11. okt 2024

Kapucínska je len pre dospelých , podľa dávkovania na obale .....

barbie1981
11. okt 2024

@margaretka ja dávam deťom 5 a 8 ročným kapucínsku

margaretka
11. okt 2024

@barbie1981 ktorú konkrétne máte ? Ja som kúpila dve a obe sú len pre dospelých

mima172
12. okt 2024

@margaretka Kapucínky sa netreba báť. Dávam dcére od 2r pri začínajúcom infekte. U Dr max kúpiš kapucínku bez alkoholu, ak sa obávaš alkoholu v tinktúre. Ja osobne sa snažím lekarnam co najviac vyhýbať a kupujem od Serafinu a kvapkam ju do horúceho čaju. Koľko kg toľko kv/deň delím zo zvyčajne do dvoch dávok.
PS: veľa prípravkov ma na obale info, že nie sú vhodné pre deti. Reálne vhodné a účinné sú, no testovanie preparátov pre deti je oveľa nákladnejšie ako pre dospievajúcich a dospelých.

barbie1981
13. okt 2024

@margaretka ja dávam normálne kapucínsku v alkohole, dám do teplejšieho čaju a počkám pár minút nech sa alkohol trocha vypari

julca1112
13. okt 2024

Dobrali sme 4 antibiotika/ xorimax/ ktore nam vobec nezabrali asi sme uz rezistantny. Este neviem ci niekto skusal to mi odporucil doktor na orl v Trnave ak doberiete ATB treba obnovit v ustnej dotine dobre bakterie z kmena streptoc. ktore chrania mandle produkujúcu antimikrobiálne peptidy. a vyzenu streptoc. pygenau aby sa vam uz nevratil odporucil my BAC-ANTOS osvedcilo sa to aj pri zapaloch uši co som citala recenzie tak to chcem vyskusat.Je aj drahsia verzia BACTORAL.

julca1112
13. okt 2024

Prípravok Bac-entos je unikátne orálne probiotikum. Baktérie rodu Streptococcus salivarius SAL21 nielen „vytesňujú“ nebezpečné baktérie, ale navyše produkujú látky (salivaricíny), ktoré sú schopné tieto patogénne baktérie inhibovat a likvidovať. Ľudia, ktorých ústna dutina je osídlená touto unikátnou baktériou, sú veľmi odolní voči infekciám ORL charakteru, ako sú napríklad faryngitída, angína, zápal stredného ucha a sekundárne prejavy ako sú: afty, mykózy, stomatitídy a gingivitída.

lulula1990
18. nov 2025

@anonym_autor dobrý deň prosím Vas podarilo sa Vám nejako zbaviť tohoto streptokoka ? Syn od škôlky opakovane nález, teraz je prvák a je samozrejme problém, ked casto chýba.

autor
18. nov 2025
@lulula1990

@anonym_autor dobrý deň prosím Vas podarilo sa Vám nejako zbaviť tohoto streptokoka ? Syn od škôlky opakovane nález, teraz je prvák a je samozrejme problém, ked casto chýba.

@lulula1990 no žiaľ, musel vybrať za sebou 4 balení antibiotík (Paralen), to bolo minulý rok v takomto čase. Od vtedy sa nevrátil streptokok. Držím palce ✊

lulula1990
18. nov 2025
@anonym_autor

@lulula1990 no žiaľ, musel vybrať za sebou 4 balení antibiotík (Paralen), to bolo minulý rok v takomto čase. Od vtedy sa nevrátil streptokok. Držím palce ✊

@anonym_autor no my sme mali cca pred rokom, ale kazdy rok tak 2x má. Skúšame teraz tie orálne probiotiká, uvidíme. A chodil do skoly ked užíval atb ? Naša dr ze aby zostal doma, ale je to strasne veľa pre prváka, ked bol v škôlke sa to este dalo. Vždy využíval 10 dní ATB, kontrolný výter bol vždy ok a aj tak sa mu to vracia.

autor
18. nov 2025
@lulula1990

@anonym_autor no my sme mali cca pred rokom, ale kazdy rok tak 2x má. Skúšame teraz tie orálne probiotiká, uvidíme. A chodil do skoly ked užíval atb ? Naša dr ze aby zostal doma, ale je to strasne veľa pre prváka, ked bol v škôlke sa to este dalo. Vždy využíval 10 dní ATB, kontrolný výter bol vždy ok a aj tak sa mu to vracia.

@lulula1990 aj nám sa to stále vracalo, preto mu musela dať tých antibiotík viac za sebou. Potom sa už nevrátilo. A áno, chodil do školy.

Strana
z2