Ako zvládnuť opakujúci sa streptokok u 8-ročného?
Ahojte mamičky. Ja som už zúfalá. Môj 8 ročný syn, čo mal vždy ukážkovú imunitu, maximálne kašeľ a sopel čo sme vždy doma poriesili. Ako nastúpil do školy je vkuse chory, vkuse. Jedine september vydržal zdravý. A potom kolotoč .. streptokoka mal už 2x.. antibiotika za 2 mesiace vybral asi 4 balenie už. A teraz bol týždeň v škole a horúčky a zase má biely jazyk a boli ho hrdlo, zase mám podozrenie buď angína zase alebo streptokok.. ja už mám chuť tu školu nahlásiť na hygienu. Veď to nie je normálne už.
@margaretka ja dávam deťom 5 a 8 ročným kapucínsku
@barbie1981 ktorú konkrétne máte ? Ja som kúpila dve a obe sú len pre dospelých
@margaretka Kapucínky sa netreba báť. Dávam dcére od 2r pri začínajúcom infekte. U Dr max kúpiš kapucínku bez alkoholu, ak sa obávaš alkoholu v tinktúre. Ja osobne sa snažím lekarnam co najviac vyhýbať a kupujem od Serafinu a kvapkam ju do horúceho čaju. Koľko kg toľko kv/deň delím zo zvyčajne do dvoch dávok.
PS: veľa prípravkov ma na obale info, že nie sú vhodné pre deti. Reálne vhodné a účinné sú, no testovanie preparátov pre deti je oveľa nákladnejšie ako pre dospievajúcich a dospelých.
@margaretka ja dávam normálne kapucínsku v alkohole, dám do teplejšieho čaju a počkám pár minút nech sa alkohol trocha vypari
Ja som toto kúpila https://etabletka.sk/obchod/edenpharma-kapucink...
Dobrali sme 4 antibiotika/ xorimax/ ktore nam vobec nezabrali asi sme uz rezistantny. Este neviem ci niekto skusal to mi odporucil doktor na orl v Trnave ak doberiete ATB treba obnovit v ustnej dotine dobre bakterie z kmena streptoc. ktore chrania mandle produkujúcu antimikrobiálne peptidy. a vyzenu streptoc. pygenau aby sa vam uz nevratil odporucil my BAC-ANTOS osvedcilo sa to aj pri zapaloch uši co som citala recenzie tak to chcem vyskusat.Je aj drahsia verzia BACTORAL.
Prípravok Bac-entos je unikátne orálne probiotikum. Baktérie rodu Streptococcus salivarius SAL21 nielen „vytesňujú“ nebezpečné baktérie, ale navyše produkujú látky (salivaricíny), ktoré sú schopné tieto patogénne baktérie inhibovat a likvidovať. Ľudia, ktorých ústna dutina je osídlená touto unikátnou baktériou, sú veľmi odolní voči infekciám ORL charakteru, ako sú napríklad faryngitída, angína, zápal stredného ucha a sekundárne prejavy ako sú: afty, mykózy, stomatitídy a gingivitída.
@anonym_autor dobrý deň prosím Vas podarilo sa Vám nejako zbaviť tohoto streptokoka ? Syn od škôlky opakovane nález, teraz je prvák a je samozrejme problém, ked casto chýba.
@anonym_autor dobrý deň prosím Vas podarilo sa Vám nejako zbaviť tohoto streptokoka ? Syn od škôlky opakovane nález, teraz je prvák a je samozrejme problém, ked casto chýba.
@lulula1990 no žiaľ, musel vybrať za sebou 4 balení antibiotík (Paralen), to bolo minulý rok v takomto čase. Od vtedy sa nevrátil streptokok. Držím palce ✊
@lulula1990 no žiaľ, musel vybrať za sebou 4 balení antibiotík (Paralen), to bolo minulý rok v takomto čase. Od vtedy sa nevrátil streptokok. Držím palce ✊
@anonym_autor no my sme mali cca pred rokom, ale kazdy rok tak 2x má. Skúšame teraz tie orálne probiotiká, uvidíme. A chodil do skoly ked užíval atb ? Naša dr ze aby zostal doma, ale je to strasne veľa pre prváka, ked bol v škôlke sa to este dalo. Vždy využíval 10 dní ATB, kontrolný výter bol vždy ok a aj tak sa mu to vracia.
@anonym_autor no my sme mali cca pred rokom, ale kazdy rok tak 2x má. Skúšame teraz tie orálne probiotiká, uvidíme. A chodil do skoly ked užíval atb ? Naša dr ze aby zostal doma, ale je to strasne veľa pre prváka, ked bol v škôlke sa to este dalo. Vždy využíval 10 dní ATB, kontrolný výter bol vždy ok a aj tak sa mu to vracia.
@lulula1990 aj nám sa to stále vracalo, preto mu musela dať tých antibiotík viac za sebou. Potom sa už nevrátilo. A áno, chodil do školy.

Kapucínska je len pre dospelých , podľa dávkovania na obale .....