icon

Ako zvládnuť reflux u dojčiat?

karolinakr_ba
19. nov 2025

Ahojte, dcera ma 4 mesiace, doteraz sa naozaj ojedinele stalo, ze by grckala mlieko.. Posledne dni je toho mlieka vsak vela, pocut aj v hrdle ze tam nieco ma (ak lezi na chrbte), no ona sa chce stale pretacat na brucho, neudrzim ju na chrbte, a to z nej teda kopec tak polostraveneho mlieka vyjde a po case zacne aj neutisitelne/uboleno plakat..
Pediater hovori, ze ked ma dost mokrych plienok a pribera, netreba to riesit, mavaju to do roka babatka..
Tak som sla hladat na net co v pripade, ze ma babo reflux - ona je dokopy so vsetkym hore hodinu, 15-20 minut mame len kojenie a vymenu plienky a podla netu teda by som ju mala drzat cca pol hodku po jedle vo zvislej polohe.. a to prosim Vas co s nou robite?! Prechadzala som sa s nou po byte, spievala som jej, na chvilu sa ukludnila, no vzdy spusti opatovne plac a to uz bude podla mna taky mix toho “boli ma nieco a aj sa nudim” placu.. Tiez co s tummy time? Nasa ma aj rozne cviky dane, no to tiez s nou nestiham za ten cas, a hlavne nie s revajucim babom. Som z toho nestastna, teraz ide obdobie len krmenia, vymeny plienok a nosenia na rukach? Ziadna hra ziadne cviky? Ako by som jej mohla pomoct, aby neplakala? (Teda nerusi ma ten plac ano?! Zrejme je to kvoli diskomfortu/bolesti, a ja chcem riesit to, okrem toho ze ju nosim na rukach proste a ma podlozenu hlavu v postielke). Za aky cas sa vie ten reflux znormalizovat?

anonym_9ea9be
19. nov 2025

@karolinakr_ba moja má 8 mes. a grca na bruchu 6x do dňa. Takže všetko smrdí , ona sa odmieta prezliecť, prebaliť a na pol hod vo zvislej polohe som zabudla už dávno.

kiki68
19. nov 2025

@karolinakr_ba Mali sme aj my a boli to afty, mala uplne vzadu afty v hrdle, ledva to lekar videl. Po tyzdni zo preslo a odgrcla uz iba tak na efekt, ako vzdy

anonym_ec6033
Autor odpoveď zmazal