icon

Akútna cystitída - zápal močového mechúra u 5 mesačného dieťaťa

pata90
19. mar 2016

AHojte 🙂 Môjmu 5 mesačnému synovi diagnostikovali Dilatáciu ľavej panvičky gr.I. Ešte nebol ani očkovaný 😒 lebo sa to nestihlo, kvôli problémom so zápalom močového mechúra. Musí užívať aj pyridoxín, kvôli zlému krvnému obrazu. Chcem sa opýtať, či má niekto s takou diagnózou skúsenosti, čo Vám pomohlo pri zápale u takého malého dieťaťa, ktoré je výlučne dojčené. A tiež ma zaujíma, či sa tá dilatácia upraví sama - vývojom (po narodení mal obličky aj všetko ostatné z nefro hľadiska OK.), alebo ako prebieha liečba a pod.
Ďakujem veľmi pekne 😉

janinah
•
19. mar 2016

Dilatácia je jedna dg,zápal m. mechúra je iná dg....áno,dilatácia sa môže upraviť aj sama rastom dieťaťa,ale aj nemusí.....hľadaj vo fóre,je tu o tom dosť popísaného.

8291
•
19. mar 2016

Malá mala dilataciu močovodu,zistili to v 2.mesiaci,no a v 10.mesiaci uz bolo všetko OK.upravilo sa to samé.Na uroinfekt malej veľmi dobre zabrala a rýchlo Uroval forte sirup,je od 6.mesiaca.

pata90
autor
•
19. mar 2016

@janinah Áno, sú to rozdielne diagnózy, asi som to len zle napísala, ak to vyznelo, že to vnímam ako jednu🙂 Ale chcela som sa opýtať na obe súčasne. Keď budem mať viac času tak skúsim prejsť aj fóra, zdala sa mi to najrýchlejšia možnosť, ospravedlňujem sa.

pata90
autor
•
19. mar 2016

@8291 Ďakujem veľmi pekne 🙂 Dúfam, že zápal ustúpi, užívame Biseptol - koncom mesiaca máme kontrolu, ale viem aspoň do budúcna, čo by mohlo pomôcť na tie URO problémy.

janinah
•
19. mar 2016

@pata90 Dilatáciu treba len sledovať,zápaly treba liečiť.Zápaly u tých detí sú častejšie,moč tam totiž stagnuje a to sú "dobré" podmienky na vznik infekcie.Dobré sú brusnice aj ovocie aj lieky z nich- podľa veku.Akešte nedávaš vodu resp. detský čaj,tak by som dávala,nech sa moč. cesty preplachujú.

pata90
autor
•
19. mar 2016

@janinah Ďakujem za radu, budem sa snažiť zavodniť ho čo to dá.