Aký máte názor na podávanie kravského mlieka malej?
mam 7 mesacnu dceru a vsetky moje susedy uz davaju v takomto veku svojim drobcom n aveceru krupicu z kravskeh mlieka tak sa neviem rozhodnut co mam robit. A kedy ste zacali davat malym jogurty?Ja by som chcela malej na olovrant davat uz na miesto mlieka nieco ine len neviem co, ci zase ovocie ako na desiatu. Viete mi poradit?
náš malý mal od narodenia atopický ekzem......kojila som, potom jedol UM Bebu, od 11 mesiacov sme prešli na kozie mlieko, občas aj kravské, ale nie to z automatu. synovi nič nebolo..teraz bude mať tri roky a odrazu nám dostal atack na priedušky, vážne respiračné problémy..boli sme tri tt v nemocnici a stále nie je nič vyriešené...bol na respiračných sprejoch, antihystamenikách, berie odrazu lieky na alergiu...a na 99% odrazu dostal alergiu na kravské a kozie mlieko. takže zas pije špeciálnu bebu ha s oddelenou bielkovinou a tu dobre znáša..no a čaká nás veľké testovanie...prestali sme dávať všetky mliečne výrobky. takže ťažko povedať čo je a čo nie je správne....nemali sme žiadne problémy a teraz odrazu z plného zdravia až na jisku...... 😖
Ja som malej uz zacala davat kravske mlieko . Chystam sa ju pomaly odstavit (kojim rano a vecer a neberie to nejako vazne, parkrat si cucne aby sa nepovedalo) a rada by som rovno presla na kravske plnotucne. Zatial jej davam male davky, mlieko je prevarene a ide sa za nim zblaznit. Ked ho vypije spusti rev akoby ju rezali ze este chce, takze veeelmi jej chuti. Ci je to dobre, nechavam na lekarku, ta prechod na kravske po roku odsuhlasila.
ked ho chces dat dietatu, tak nedoporucujem. ono zevraj do troch rokov by dieta nemalo kravske mlieko pit.
cele kravske mlieko je len vyplachnuta kada...
Ahojte, momentálne aj v našej domácnosti riešime otázku prechodu z UM na kravské. Dievčatá majú 13 mes. a rada by som počkala ajpoň do 18 mes. s KM. Dali sme im odsúšať ale nevypili ho. Zaujalo ma spomýnané sójové mlieko. Osobne som ho neskúšala a preto sa chcem opýtať, či ho používať ako KM. To znamená prevariť a ako dlho po prevarení vydrží.....
Ahojte,
u nas doma sa kravske mlieko nenachadza a uz nikdy ani nebude.Dôvodov bolo viac a po osobnom presvedceni sa ako mi skodi a aj mladsiemu synovi som ho prestala povazovat za zdravu potravinu.Nasa detska lekarka ho povazuje za biely jed a existuje mnoho publikacii kde je jeho skodlivost dokazana.Okrem ineho spôsobuje osteoporozu, obsahuje sice vela vapnika no clovek ho nedokaze zuzitkovat, iba teliatka a pod.
Aj ked som este o tychto veciach nevedela,tak starsi syn pil do 3 rokov Nutrilon,prve jogurty - Sabi dostal ako rocny a taveny syr nepozna dodnes - ma 4,5 roka.
Krupica je pre dieta neuveritelne tazko stravitelna a odporuca sa az od troch rokov. Ja ju malemu pripravujem s ryzovym alebo ovsenym mliekom a chuti super.
Ak by som chcela niekedy zacat davat detom mliecne veci, tak by som zacala po roku bielym jogurtom - napr. Sabi a pod, Activiu,Zott a pod.nepovazujem za jogurty,syry -iba tvrde by som nedavala skôr ako od dvoch rokov a KM od troch.
Ono podla mna to co je v krabici od trvanliveho mlieka nie je mlieko,iba velmi cudna zmes "ktoviecoho" a ked som videla co sa z nej leje po par dnoch od otvorenia 😝 .... tak sa mi obratil zaludok.
Este ma napadlo, nasa detska lekarka nema v ambulancii deti ktore by mali astmu, ekzemy a pod. choroby, na vzniku ktorych sa vo vyznamnej miere podiela aj mlieko 😉 .Teda ak rodicia prijmu fakt, ze za to môze aj mlieko.
Tot môj nazor na mlieko,nikdy by som ho nedala pit detom mladsim ako 3 roky a ak sa bojite nedostatku vapnika, tak staci jest strukoviny, dat do polievky vyvarit morske riasy a mak, brokolica ...No a vo vareni sa da krasne nahradit 😉 , môj muz to ani nezisti 😀 ,teda s vynimkou zapekanych jedal ...
mojej dcére, alergičke - astmatičke od dvoch rokov, prešla alergia po tom, čo som vysadila lieky a vysadila kravské mlieko, toto čo je v kravskom mlieku je neskutočné svinstvo...
čo sa týka sójového mlieka - pozor aj na sóju - vo veľkom množstve je tiež škodlivá - spôsobuje problémy napr. so štítnou žľazou (viď štúdie na nete, napr. na stránke www.badatel.sk)
Ahojte ja som alergicka,moj muz neskutocny alergik a to by som mala riskovat aj u malej???istotne ju nebudem niecomu takemu vystavovat a este jej aj zatazovat oblicky,mame rok a do troch isto nebudem ani skusat kravske mlieko
My pijeme kravské mlieko od 1,5 roka a bez problémov. U nás bol skôr problém v tom, že malý nechcel žiadne umelé náhrady mlieka, podľa môjho názoru boli sladké. A keď hovorím kravské mlieko, tak priamo od kravičky, prevarené. Teraz už dávame zo sáčku, čo má trvanlivosť 2 týždne, máme odskúšané aj krabicové.
Veď dnes je sajrajt vo všetkom, je to hrozné, ako je všetko prechemizované, to by sme už nemohli nič jesť...
Pokiaľ je však alergia v rodine, tak to treba vylúčiť radšej skôr ako neskoro. Pravdepodobnosť u rodičov alergikov a nealergikov je 50%, že bude aj dieťa alergické, tak z čoho si vybrať ☹
Ahoj, ja synčekovi dávam kravské mliečko 1,5 od 6 a pol mesiaca. Teraz má 8 mesiacov a denne mi skonzumuje minimálne liter mliečka. Chcela som mu na 6 mesiacov urobiť mliečko BEBA, aby nebol hladný, keďže som začala prikrmovať. Vôbec mi to nechcel vypiť. Tak som mu urobila z toho mliečka kašičku, ale odmietol mi ju zjesť. Vyskúšala som tri sušené mlieka a malý mi to odmietol piť, alebo jesť takýmito mliekami jedla. Tak som skúsila to kravské. Ešte stále malého aj kojím, ale dopĺňam to aj mliečkom kravským, ale tým 10dňovým. Nezdieľam názor, že mliečko je pre teliatko, ako je to v reklame. Veď aj my sme na tom vyrastali, tak prečo to nedať aj naším babatkám. Viem, že veda ide ďalej, ale prečo by som mala niečo testovať na svojom bábatku? Som presvedčená, že svojmu synčekovi dávam to najlepšie, čo matka môže dieťatku dať.
mlieko je alergen a zahlienuje organizmus. Ja nepijem mlieko uz niekolko rokov a vobec mi to nechyba. Ak chces svoje dieta uchranit od alergii a zahlienenia organizmu, nedavaj vobec. Existuju super susene mlieka, napriklad pohankove, ktorym mozes normalne mlieko nahradit. Je to chutne a zdrave.
daducha, prip. ostatne nepriatelky mlieka ako nahradzate mlieko vo varenych jedlach prip. tavene syry? Tiez sa ho chcem raz a navzdy zbavit, ale niekde mi bude chybat, napr. segedin, rozne natierky - vacsinou tam davam syr, fazulova polievka na kyslo, spenat,....
všade sa hovorí o tom, aké je nevhodné pre malé deti - no skús dať dieťa do jaslí a tam dajú len kravské
ja som syna kojila 18 mesiacov od 17 mesiacov nastúpil do súkromných jaslí a tam mu šupli krabicové polotučné - zo začiatku ho preháňalo, potom si zvykol
po mesiaci v jasliach sa sám odstavil, chcel krabičkové - teraz denne vypije 1-1,5 litra mlieka + 2-3j ogurty ----asi nás do osemnástky vyžerie 😀 😀 😀 😀 😀 😀
teraz má 2,5 roka
ako taky svoj nazor na kravske mlieko nemam vy sa tu bavite o mlieku z obchodu lenze to nieje mlieko to je hnoj ja kravske mlieko povazujem normalne cerstvo nadojene mlieko od kravy .Poznam par deti co piju nadojene kravske mlieko mozno vobec nepasterizovane a tie decka su zdrave jak fras chodia cely rok do skolky a maju max.1do roka nadchu Takze teraz neviem ci to suvisi s tym ze piju mlieko na litre alebo co moje deti teda prostredny syn ma atopicky exem a jemu taketo mlieko nerobi dobre staci ze 2-3dni by ho pil a hned sa mu zhorsi exem zato najmladi syn ten by mlieko pil na hektolitre keby som mu davala ale zdravy vobec nieje ale na druhej strane nepije mlieko kazdy den tak ja neviem co si o tom mlieku mam mysliet
Neviem ked to tu tak citam co si mam vlastne mysliet my pijeme mlieko vsetci cela rodina moja manzelova a kazdy koho poznam a mam vo svojom okoli pije mlieko obycajne v krabici a sme vsetci tu ano byvame aj chory ale isto by som to nepripisovala mlieku. Neviem baby co tu pisete ze uz neviem kolko rokov nepijete mlieko a no com ste vyrastali vy ? Typujem ze na obycajnom mlieku. Moj mali bude mat rok teraz som mu zacala davat kravske krabicove mlieko znasa ho super a budem mu ho davat nadalej a nikto ma nepresvedci o tom ze mlieko je nezdrave. Samozrejme primerane mnozstvo.
ahojte ja som zacala davat malej kravske krabicové mlieko v prvom roku a pije ho doteraz a nic jej nie je. a zeby boli chore deti z mlieka? asi tažko naša malá nič vážne nemala. takže pokračujeme ďalej v pití mlieka a malému ho dám tiež.
starsiu dcerku som kojila 1mesiac kravske mlieko som jej dala v 1roku a 4mesiace pije ho dodnes a nevie si predstavit ze by ho nemala aspon raz za den.Tak ako pise Montinka ani nasa nebola vazne chora takze pochybujem ze by z mlieka boli deti chore.
Na noc nevarim ani kasu ani nezahustujem mlieco v mame a ja som citala ze to neovplyvnuje dlzku spania a myslim si ze by mohlo zatazit brusko
mladsiu dcerku ste kojim a ak vydrzime budem sa snazit aspon do roka ale urcite po roku a pol jej zacnem davat kravske krabicove mlieko
no kazdopadne rozhodnutie ci davat alebo nie kravicove kravske mliecko je na kazdej maminke
nas maly dostal kravske mlieko prvykrat v 2 rokoch, ale prevazne sme este na Sunare, ma rozhodne viac vitaminov a potrebnych latok....
zla a nevhodna strava, vcetne mlieka sa neodzrkadli hned, ale az po niekolkych rokoch.......ale je to na kazdej mamine a na jej informovanosti a ochoty investovat do dietata, inak si to nevysvetlujem..
s jogurtami sme zacali v 9 mesiacch, zasadne s plnotucnymi bielymi, ochuteny jogurt maly dostal az v roku a pol, a aj teraz mu iny jogurt ako plnotucny nedam....
tavene syry je velmi vynimocne, nakolko ani nam nechutia...davame prednost tvrdym syrom...
ahoj my sme malému začali dávať kravské mlieko po roku-plnotučné krabicové. A choroba z mlieka ktorá sa prejaví po niekoľkých rokoch?No čo už na toto napísať...Môj malý ťuk ťuk ťuk užíval zatiaľ jediný x antibiotika, takže neviem. A keď dá maminka dieťatku jogurt, ktorý je z KM a nedáva mu piť KM to je fakt sranda. 😀 Väčšina kamarátok dáva piť KM deťom od 1 roku a je to super 😎 Jasne že je iné keď sa u dieťatka zistí alergia na kravské mlieko, ale pokiaľ nie je problém ja by som sa km určite nevyhýbala🙂

nas pediater: UM mlieko od 1. roka nahradzat KM...
plnotucne jogurty cca od 8.mesiaca som davala, activiu nie
add "ecka": pritiehnute za vlasy pozerat ci nejaky sirupcek ci jogurt obsahuje E...Reklama robi svoje, totiž, zlozenie sa da napisat pomocou symbolov (E a trojciferne čislo;, vlastne E -cislo ma i vitamin C (E300) a mozno to i rozspisat napr. namiesto "pridavok vitaminu c" sa napise: "pridavok: kyselina askorbova" alebo: pridavok: E300. Reklama len vyuziva nevedeomost ludi...Vsetky E su prisne kontrolovane, vid potavinovy kodex ...jasne, ze niektore je detom podavat nevhodne, napr. sorbitol (E420), a niektore konzervanty ale to vsetko sa pise v potravinovom kodexe...keby sa ale konzervanty nepridavaju do potravin tak napr. chlieb by bol na dalsi den plesnivy...takze asi tak, riadit sa tym ci je na zlozeni potraviny napisane E je nezmysel
je to odbocenie mozno od temy ale niekto tu o Eckach pisal...