Aký zvlhcovač vzduchu na pomoc pri nádchach?
Aký zvlhcovac by ste mi odporučili? Pomáha to vôbec pri nadchach? Deti mávali sople aj doteraz, ale malý začal chodiť do škôlky a akosi sa to stále točí... Rozmýšľam kúpiť nejaký zvlhcovac, lebo mokrá osuska na radiátoroch nič nepomáha, ani ešte vlastne nekurime, len cez deň trochu... Ale vôbec sa v tom nevyznám, čo pozerať, na čo dať pozor?
@zabina27 - @zabina27 - na chorobu je naj ozaj ten inhalátor, doporučila nám ho aj ORL doktorka. Je určite účinnejší pri chorobe ako zvlhčovač, nakoľko inhalátor má vyslovene liečivé účinky, zvlhčovač len uľahčí dýchanie a udržuje optimálnu vlhkosť.
Treba mať vlhkomer, aby si si vedela premerať vlhkosť vzduchu. Ten býva napr. súčasťou meteostanice, ak máte doma.
Treba si pozrieť, aká je optimálna vlhkosť, a podľa toho prípadne zvlhčovať. U nás je nízka vlhkosť najmä v zime (len okolo 20), keď mrzne. V lete máme zvlhčovač odložený, teraz máme vlhkosť okolo 60%. Ono svoje robí napr. aj to, keď v byte (dome) vešiaš prádlo po izbách, vtedy ide vlhkosť tiež hore.

@zabina27 ja by som namiesto zvlhčovača kúpila proti soplom inhalátor kde dáš vincentku a inhaluješ. Môžete ho využiť celá rodina. Zvlhčovať ti môže urobiť aj plesne po stenách ak sa nebude správne vetrať, čo je ešte horšie pre dieťa.