icon

Aký zvlhcovač vzduchu na pomoc pri nádchach?

zabina27
14. okt 2017

Aký zvlhcovac by ste mi odporučili? Pomáha to vôbec pri nadchach? Deti mávali sople aj doteraz, ale malý začal chodiť do škôlky a akosi sa to stále točí... Rozmýšľam kúpiť nejaký zvlhcovac, lebo mokrá osuska na radiátoroch nič nepomáha, ani ešte vlastne nekurime, len cez deň trochu... Ale vôbec sa v tom nevyznám, čo pozerať, na čo dať pozor?

3009
14. okt 2017

@zabina27 ja by som namiesto zvlhčovača kúpila proti soplom inhalátor kde dáš vincentku a inhaluješ. Môžete ho využiť celá rodina. Zvlhčovať ti môže urobiť aj plesne po stenách ak sa nebude správne vetrať, čo je ešte horšie pre dieťa.

katrinka8
14. okt 2017

@zabina27 - @zabina27 - na chorobu je naj ozaj ten inhalátor, doporučila nám ho aj ORL doktorka. Je určite účinnejší pri chorobe ako zvlhčovač, nakoľko inhalátor má vyslovene liečivé účinky, zvlhčovač len uľahčí dýchanie a udržuje optimálnu vlhkosť.
Treba mať vlhkomer, aby si si vedela premerať vlhkosť vzduchu. Ten býva napr. súčasťou meteostanice, ak máte doma.
Treba si pozrieť, aká je optimálna vlhkosť, a podľa toho prípadne zvlhčovať. U nás je nízka vlhkosť najmä v zime (len okolo 20), keď mrzne. V lete máme zvlhčovač odložený, teraz máme vlhkosť okolo 60%. Ono svoje robí napr. aj to, keď v byte (dome) vešiaš prádlo po izbách, vtedy ide vlhkosť tiež hore.