Alergia a pocikávanie, pokakávanie sa odplienkovaného 27 mesačného
Mile mamicky viem ze tu najdem diskusie podobneho typu no nemam cas aby som to tu vsetko citala a nemam uz ani nervy na dnesne zdravotnictvo. Mám na vas prosbu a aj otazocku zaroven, je tu nejaka maminka, ktorá mala odplienkovaneho drobca a zacal sa znovu pocikavat a potom aj pokakavat co teda od jedneho roka sa kakat pytal. Od augusta 2012 ked sme mali v kuse asi 10dni vysoke teploty a behali sme od lekarky po pohotovosti a dokolecka a kazdy ma odbil, ze vysledky mame dobre, nic mu nie je bude to len viru s ktorým musi zabojovat jeho telicko a to mal 21mesiacov. Následne na to dostal hnacky potom striedava stolica a az ked som sa na pohotovosti uz od nervov rozplakala a priznala doktorke ze ja mam rakovinu a preto sa o syna bojim, az potom sa so mnou bavili a hned ho aj objednali na gastro vysetrenie. Tam sme mali veeelmi milu pani doktorku, odbery z ktorých sme sa dozvedeli, že mame vysoke eozynofili a alergiu na kazein, laktozu a BKM mame hranicnu, tega norma je do 0,35 a my sme vsetko mali rovno 0,35. Tak nam odporucila odcervenie. Totot sa urobilo no problemy boli aj nadalej, nocny plac, striedava stolica, zelena stolica, napinanie na vracanie, nechutenstvo, bolesti bruska... tak sme v decembri s vysledkami boli na kontrole u pani doktorky pneumologicky, nakolko aj tam chodime pre caste choroby dychacich ciest a zapalov stredneho uska. Brali sme singulair, maly bol agresivny nespaval. Ked sme si s pediatrickou mysleli, ze to moze byt aj z tychto liekov vyskusali sme vynechat agresivita presla no vsetko ostatne zostalo. Tak patranie pokracovalo. PaNI DOKTORKA PNEUMOLOGICKA VYbrala singulair a dala nam sprej do nosteka NASOFAN to mal 25 mesiacov co su lokalne kortikosteroidy a klop klop choroby su prec, ale nepaci sa mi ze su to kortikosteroidy a zato zas patranie po hlavnej pricine alergickych reakcii. No Nasofan zaucinkoval dobre ale striedava stolica, bolesti bruska, prehananie, vyhadzanie sa okolo pusinky....nezmizlo a este sa nam pridruzil ekzem ci??? nevieme este co to je na rucicke, kozicka sa zlupuje v okoli nechtov a koncekov prstov a pravidelne pocikavanie sa a uz asi dva tyzdne aj pokakanie. Tak v piatok nas caka imunoalergolog a som zvedava ci konecne nieco zistime alebo zas dalej patrat... Baby mali ste niekto podobnu skusenost? Vraj mu alergie mohli vyvolat pocikavanie sa a aj pokakavanie.... S pediatrickou som dohodnuta, ze pozrieme ake odberi nariadi imunolog a potom este dorobi nejake vyteri. Maminky som uplne zufala z maleho, on vobec neciti ze sa pocikal ci pokakal co ak si len cvrkol doteral uz za mnou utekal "mama Samo pocikal" a kanie ani nehovorim, to ma nahanal, "mama rychlo, Samo kakat na veuky zachod"
Ja mam uz zhorsene vysledky u endokrynologa a aj na hematologii, vraj sa nemam znervoznovat, no pri tychto behackach po lekaroch, robota a moja choroba, da sa to???? Zvladam vsetko domacnost maleho aj robotu ale ked vidim, ze mu nie je dobre, teda on sa cez den tvari akoby nic ale vidim stolicu, tri lyzice obeda, nechut doi jedal v noci bolesti tak mam pocit ze nieco nezvladam. Boli to mna a boli ma sice aj to ze som s nim nemohla zostat doma ale to by sme mali potom veeeelke financne problemi. Prosim o radu a cenne skusenosti, buidem vdacna

@sylvia78 v prvom rade sa ukludni ak sa da, je mi luto ze bojujes s rakovinou, ale prave preto sa zamysli, ci by sa nedalo riadne uskromnit a ostat doma s dietatom
pri diagnozach ake mate, by si dostala aj predlzenu rodicovsku zo zdravotnych dovodov dietata, a to by ti chodilo aj tych 200e co je rodicak.
ak uz budete mat odbery u alergo, nic ti nebrani vypisat jeden papier, dopise ti tam veci aj alergologicka, aj kozna aj pediater....
to na uvod.
tvoj maly je taky preto, lebo jednak ma odpisane creva podla toho co pises, a jednak tie choroby a hnacky ho dostali do velkeho stresu a soku a jednak nervy a stres citi aj s teba.
ako prve sa zamysli co mu varievas. napis co bezne papa. ako druhe, kup kvalitne probiotika, na zaciatok infandophilus a zacni davat, a a tiez kup b komplex kvapky od generiky. a tiez kup konopny olej. v bio kvalite, alebo v lekarni taky, ktory sa da uzivat vnutorne. ked to budes mat, napis IP, napisem ti davkovanie
nechaj ho min dva tyzdne alebo aj mesiac na plienkach, a ked sa mu upravi travenie, potom zacne aj normalnejsie jest, potom zacnite nanovo odplienkovat.
ty sa ako stravujes a liecis? ktory typ mas?