icon

Alergia na bielkovinu kravského mlieka - strava 8 mesačného dieťaťa

anicka766
18. jan 2017

Ahojte co papa vase 8 mesacne babatko najlepsie potraviny bez mlieka lebo mame ABKM.

bienennest
18. jan 2017

@anicka766 Ahoj, co je ABKM? Je to intolerancia mlieka?
Ja som varila mojim chlapcom v 8. mesiaci rano obilnne kasicky, napriklad ovsenne, z krupice, atd. (varila som ich vo len vo vode a podavala s ovocim - roztlaceny banan, sezonne ovocie) zeleninove kasicky na obed (bud s priadnim hov. masa alebo prosa kvoli zelezu), na olovrant mali ovocnu kasicku a vecer som ich kojila.

anicka766
autor
18. jan 2017

@bienennest ahoj je to alergia na bielkovinu kravskeho mlieka...kedze maly ani jogurt nemoze tak uz fakt neviem co mu dat na desiatu alebo olovrant

tarvika
18. jan 2017

@anicka766 v tomto veku tak ci tak este kravske mlieko nepotrebuje. takze uplne normalne, na obed zeleninovu kasicku s roztlacenym zemiakom, cestovonou alebo ryzou, niekedy aj maskom alebo bielkom. na desiatu ovocie, rano mozes skusat aj chliebik alebo roztek. na veceru to iste co na obed, pripadne obilninovu kasu - da sa uvarit aj vo vode, v MM alebo ryzovom mlieku.

anicka766
autor
18. jan 2017

@tarvika mozem davat aj bielko? Doteraz som davala len zltko

lorela
18. jan 2017

@anicka766 Až po 1. roku sa odporúča.
A v 8. mesiacoch nie je u žiadneho bábätka zase až tak pestrá strava čo do rôznych variácií a kreativity 🙂, bábätko veľa potravín môže jesť stále dookola; nezunujú sa, stále a ešte dlho to budú "nové chute" pre bábätko.

tarvika
18. jan 2017

@anicka766 jaj prepac zltko, pomylila som sa🙂

gondyo
18. jan 2017

my sme papali nemliečne kaše nestlé a pod. doteraz používame ovsené mlieko,sojové pudingy,ale vačšinou detičky z toho vyrastú...

bienennest
18. jan 2017

@anicka766 Ahoj, moj syn to mal tiez ako babatko ale vyrastol z toho. lekar mi odporucil pockat s kravskymi vyrobkami do 1. roka a potom som zacala skusat s troskou tvarohu, ktory je vraj dobre znasanlivy (lepsi ako mlieko) a uz na to nereagoval. takze skus este trosku vydrzat a mozno sa ta intolerancia aj u nho trosku zmeni. na desiatu mu davaj ovocie, ovocne kasicky a oblininove kasicky (tie sa daju zarobit aj s vodou, teda bez mlieka).