Alergia na med

czechzuzanaba
17. feb 2012

Ahojte, potrebovala bych radu ohledne alergie. Ja sama zadne nemam, ani manzel. Ani u prvni dcerky nebyly problemy. Ted se nasa dvoumesicni vyhazela a nevim z ceho to ma, drzim kojici dietu. Doktorka rikala, ze to muze mit z ovocnych jogurtu, tak jsem je vysadila, a ted me napadl ten med, ze to bude asi ono. Tak vysadim aj ten med, a uvidim, ci to zmizne. Ma teda vyrazku na lickach a na zadech, davam ji Fenistil kapky. No a zajimalo by me, ci nekdo mate zkusenost s timto, hlavne za jak dlouho to zmizne, kdyz alergen vyloucim ze stravy? A za druhe, ci to znamena, ze ted bude alergicka na med uz porad a nebo to treba za dva roky muze byt ok? Diky.

henulienka
17. feb 2012

Nevim ti poradiť ako je to u detí, ale viem ako to bolo u mňa, mám sennú nádchu, ale med mi nikdy nevadil, až kým som nebola tehotná s prvou dcérkou, zjedla som dva krajce chleba s maslom a strašne som sa vyhádzala. Na kožnom mi povedali, že tým, že mám sennú nádchu som citlivá aj na pele v mede, a aj keď dovtedy sa to neprejavilo, v tehotenstve je telo citlivejšie. Odvtedy med nemôžem, svrbí ma telo, vyhádžem sa a koža mi akoby opuchne. Takže alergia mi ostala.Trvalo to vtedy vyše týždňa, kým mi vyrážky ustúpili.

kbeata
17. feb 2012

@czechzuzanaba vies co ma napadlo?aj moj bol mierne vyhadzany,a dozvedela som sa ze to sa z tak maleho babatka este vyplavuju moje hormony,ja som to so stravou nejak neriesila lebo to za par dni preslo 😉

czechzuzanaba
autor
17. feb 2012

@henulienka diky za odpoved. Dnes uz jsem med schovala, tak uvidim, ci to pomuze. Vycitam jsi, ze jsem blba, ze me to nenapadlo driv 🙂 Uz jsem si vsimla dnes, ze to ma i ta starsi, ale opravdu trosilinku na rukou, ani o tom nevi. Takze my s medem urcite pockame par let tedka 🙂

czechzuzanaba
autor
17. feb 2012

@kbeata no to nebude ono, moja uz to ma vic nez par dni. No dnes sme uz bez medu, tak uvidim, ci to zmizne. Snad ano. 🙂

diid
18. feb 2012

Podavanie medu detom je v usa zakazene do minimalne 1 roka, obsahuje toxicku latku, ktoru deti nevedia este spracovat a to moze sposobit aj smrt. Moj ujo vyraba a predava med a povedal to iste.

ak je alergicka na nejake jedlo z toho moze vyrast, treba testovat kazdy pol rok ci uz z toho vyrastla, obycajne do 3r alergie zmiznu. Moja dcera je alergicka na vajicka v 2 aj 2.5r stale ma alergiu ale slabu, zjest moze jedla ktore obsahuju vajicko ale samostatnu napr. prazenicu nemoze zjest.