Alergia na Pamycon alebo Opthalmo - Framykoin
Ahojte,
2r. dcerka zacala uzivat Pamycon a Opthalmo-Framykoin na zapalene ocka v nedelu vecer 20.4. Od predvcera 24.4. sa jej zacali v priebehu dna robit cervene flaky s bielymi koprivkovymi vyrazkami na roznych castiach tela. Hlavne po poobednom spanku a k veceru. Po asi hodinke od vysypu zmiznu. Co to moze byt? Moze to byt alergia na tieto ATB i ked ich uziva do ociek a nie vnutorne? Uz ma alergiu na Biseptol, ale to sa prejavilo cervenymi flakmi priemeru 1 cm po celom tele. Tieto vyrazky su koprivkove, ine. Dakujem krasne za rady, tipy.
A este ma napadla alergia na avivaz, Silan. Nepouzivam avivaz a teraz som jej obliekla veci co boli vyprate v tej avivazi...ale zda sa mi to velmi nepravdepodobne, lebo ked bola babo, bezne som Silan Sensitive pouzivala a nic jej nebolo. Ako sa prejavuje alergia na avivaz? Skor si myslim, ze je to asi z tych liekov, no doteraz som nepocula, ze by niekto bol na tieto lieky alergicky.... co myslite, skusenosti, rady, nazory? Dakujem!
samozrejme, že môže dojsť k alergii pamycon aj ophthalmo - framykoin obsahuje dve učinné látky bacitracín, neomycín, čiže kľudne može dojsť k alergii na niektorú z týchto látok.... 🙂
@bleelka ahoj..prosim ta, viem ze je to uz dlha doba..ale pamatas si po akom case vam koprivka zmizla? Opakovala sa este niekedy? Mame s 2r dcerkou teraz tento isty problem..je cela vyhadzana..svrbi ju to..s 99% je to z pamyconu (do oci aj do nosa dostala)..uz jej to nedavam ale vyrazky sa stale vo velkych plochach objavuju. Doktorka nam povedala len pozorovat a v pripade pretrvavania prist. Dakujem ti za odpoved
@melonik7 ahoj, to mizlo v priebehu dna postupne, na dalsi den to uz nebolo. Ona ich nemala vela, len zopar a ani odfotit sa to poriadne nedalo. Cize nemala to rozsiahle. Ak vam to trva dlhsie, riesila by som to vysadenim a ak nepomoze, tak s lekarkou dohodnut dalsi postup. Zelam vsetko dobre!
@melonik7 prosím ťa, pamätáš si ako to u vas dopadlo s vyhadzaním? ja som dcére dávala framykoin od piatku, od soboty sa pravidelne vyhadzuje žihlavkou na tvári aj rukách, v nedeľu som jej framykoin nedala ale žihlavka sa stale objavuje, velmi ju to svrbí.. Lekárka tiez povedala ze sledovat ale ja uz som zúfalá ..dakujem

Oprava, avivaz bola pouzita Lenor Spring (modry). Nie Silan.