Alergia na peľ u deti do 1 roka. Boli ste u alergológa?

janifer
28. mar 2017

Mame 5,5 mesacne dieta a podla vsetkeho podedilo nase neduhy. Zatial uziva kvapky Fenistil, lekarka tvrdi, ze tak male dieta na alergologii nevysetria. Ma prosim niekto realnu skusenost? Ake lieky uzivaju vase deti okrem Fenistilu? Do oci, do nosa... dakujem za odpovede k teme.

ukulela
28. mar 2017

myslim, ze aj tu na MK som citala, ze na alergo s cca 3 rocnym mozno az. z webu:
,,Mladšie deti síce môžu byť testované, ale vzhľadom na to, že je tu potrebná istá spolupráca pacienta a vyšetrenie môže byť pre dieťa traumatizujúce, musí sa k tomu pristupovať individuálne,“ objasňuje problematiku alergologička MUDr. Adriana Kondrlíková.
pol rocne je ozaj malo. mas pocit, ze fenistil nepomaha?

pininka
29. mar 2017

Aj my sme mali ten problem, najstarsi syn od mesiaca v kuse soplil, vyskusali sme hadam vsetky kvapky do nosa co boli na trhu pre jeho vek, doktorka ze je zdravy,tak nakoniec sme isli v 9. Mesiacoch na alergo, vzala mu krv a brali sme dlhodobo zyrtec, pomohlo mu to. A pritom u nas nikto alergie nemal. Moja detska mi vravela,ze ked to tak skoro zacalo,ze to aj prejde. A mala pravdu, od troch rokov mal pokoj uplne a imunitu super, ani nastupom do skolky vobec nebol chory.

janifer
autor
29. mar 2017

@ukulela mna na alergologiu s tym 5mesacnym posielala zastupujuca detska doktorka, ze potrebuje lieky na oci a nos, zato nasa obvodacka tvrdi, ze max Fenistil a dovi dopo. Viem ze aj inhalator aj ten Zyrtec predpisuju, synovi by pomohli tie kvapky do nosa a oka, ale fakt netusim, cinore tak male dieta sa nieco moze davat. Kazdopadne sa chystame na hory na 2 tyzdne, ked prepukne sezona

ukulela
30. mar 2017

@janifer tak minimalne na predpis inych liekov by ste na to alergo mali ist. otestovat ho este urcite neotestuju .... na tvojom mieste by som sa pytala, ked fenistil nepomaha. resp mozno aj obvolaj nejakych alergologov, ci by vas zobral s takymto problemom a od dok si pytaj len vymenny listok a basta. ,

lubina
30. mar 2017

@janifer aj nasa starsia ma alergiu a presne to mi Dr. hovorila, ze tak male deti este netestuju, ze tam sa imunita este len tvori a testovanie by aj tak nemuselo ukazat pravdu, kedze o tyzden dva by to mohlo byt ine....boli sme az ked mala 3 roky, ale nakoniec to nie je az take hrozne, ked kasle (u nas sa alrgia prejavuje kaslom), tak jej davam Zodac ale inak nastastie nic...5,5 mesiaca je ozaj dost malo na testovanie na alergiu si myslim...

janifer
autor
31. mar 2017

To mi je jasne, ze do 3 rokov neotestuju, mozno z krvi by nieco vedeli napr.alergiu na vajce? Ale tie kvapky do oka a nosa by pomohli, mozno lepsie ako Fenistil, sama neviem. Ale aj taky "liek" ako Fenistil ma vedlajsie ucinky napr.zazivacie problemy, bolest hlavy.

emilia788
9. sep 2018

Ja mam najlepsiu skusenost so Stopalergom (stopalerg.sk) ak mozem napisat aj nazov.. skusila som xy priprvkov, kremomv, tabliet, doplnkov a podobne (aj chemickeho zlozenia), ale toto je proste prirodny doplnok, teda ja ho davam aj dcerke, cena je ok, ucinky neporovnatelne a myslim, ze ho ocenia naozaj len ti, ako som bola ja, teda taki, ktorí maju extremne prejavy alergie.. cervene oci, ze pomaly nic nevidim pol dna, nonstop nadcha, opuch a pod..

patkaba
2. okt 2018

@emilia788 Tiez ho davam malej, kedze som ho mala otestovany na sebe a je to super

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz