Alergia na vodu?

piacere
1. máj 2011

Máte niekto skúsenosť s tým, že by bábätko reagovalo vyrážkami na vodu z vodovodu?

Malý sa mi vo štvrtok vysypal vyrážkami na rúčkach, zatiaľ mu to neschádza... od stredy mu dávam (kvôli soplíkom) fenistil... na vyrážky nezaberá. Už neviem, kde hľadať príčinu, nemal žiadnu novú potravinu, ktorá by to mohla vyvolať. Akurát som mu v stredu dala čajík HIPP (harmanček, lipa, medovka).. myslela som aj na čaj, ale od stredy ho nepil a vyrážky má stále. Nuž a cca od utorka-stredy mu nerobím mliečko z dojčenskej vody, ale začala som prevárať vodu z vodovodu.... Mohla by byť práve ona príčinou vyrážok?

Potničky to podľa mňa nie sú....

😖

kaja73
1. máj 2011

@piacere harmanček je silny alergen.Moj sa z neho vysypal a vysyp trval vyse tyždna.Po čase som mu ho znovu dala-na skusku a to iste.Takže ho už nepije .Voda ta asi nebude,aj ked kto vie.Skus dat zas dojcensku vodu a ked vyražky zmiznu daj znovu ten caj,ked sa nevyhaze, tak to asi bolo z vody,ked sa vyhadze tak to bolo z caju.

danielahamar
1. máj 2011

tiež si myslím, že to ten čaj, ale a mlieko to nemôže byť? 😉

piacere
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielahamar
1. máj 2011

@piacere len alergia sa môže ukázať hoci kedy, mne sa ukázala napr. až v 26 na určité jedlá, tak preto sa pýtam

bubelko
1. máj 2011

@piacere nemoze to byt reakcia na ten fenistil? 😕

ela2710
1. máj 2011

@piacere podla mna to nie je z vody, tiez sa priklanam k nazoru, ze to moze byt reakcia na fenistil, alebo na mlieko, ci tie caje, s harmanceka sa vyhodil aj kamoskin syn...

kvojtanikova
1. máj 2011

@piacere ja si myslim tiez ze to je na ten caj, ak su to take "alergicke" vyrazky. Pripadne ak bol predtym chory (teploty) tak to moze byt aj ta "siesta choroba". Ak to do zajtra neprejde, skus skocit k doktorke pre istotu.

majkapatko
1. máj 2011

Piacere, papate bio-potraviny? Ak nie, tak staci, ze obchod, v ktorom nakupujete potraviny, objedna hoci len obycajnu mrkvu od dodavatela, ktory pridava do hnojiva viac (alebo inej ) chemie, ako je normal a uz su vyrazky na svete. A pritom maly ani nemusi papat novu potravinu, len ma reakciu na urcitu chemicku zlozku, ktora sa v zelenine alebo mäse nachadza...
Co sa tyka reakcie na vodu, boli by ste jedni z mala... Aj ked sice, mozne je vsetko... Ak vodarne pridali do vody viac chloru, mohlo mu to poskodit.
Ale skor by som tipovala na prvom mieste kontaktnu, az potom potravinovu alergiu.
Kontaktna alergia je alergia vonkajsia - ak maly chytal nejake kvetinky (pupavy, harmancek,...)
Potravinova alergia je tiez mozna, ale deticky, ktore su na nieco alergicke, sa nevyhadzu najprv na ruckach.... Zacina sa to drsnymi lickami, potom flakmi pok krkom, kolenami, v laktovych jamkach, az dalsie stadia su potom flaky na velkych plochach koze....
Nas maly bol alergicky na 99% potravin, pol roka sme boli na vode, kukurici, ryzi, jablku, banane, kalerabe, mrkve, brokolici a zemiakoch, kralicom a jahnacom mäse. Bolo to velmi krute pre celu rodinu, ale nejako sme to prezili a teraz moze okrem maku a orechov vsetko. I preto, ze mame s potravinovou alergiou bohate skusenosti, si myslim, ze to vyhadzanie sa na rucickach je skor z niecoho, co do nich chytil. Ale samozrejme, mylit sa mozem, radsej chod k alergologovi.

P.S. Nas maly je alergicky na Fenistil-kvapky, Fenistil-gel mu robi dobre. A tak sme na alergiu dostali Zyrtec, neskor Aerius.

Drzime prsteky, nech cim skor zistite, z coho to ma....

piacere
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ela2710
2. máj 2011

@piacere tak skus tie cajiky....drzim palce, nech sa rychlo najde ten alergen 🙂

piacere
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bubelko
3. máj 2011

@piacere vyskusaj mu ich teda nedat a uvidis. ak sa to bude zlepsovat, mohlo to byt aj z tych bananov. ak nie, tak budes hladat dalej 😉

majenkajulka
7. máj 2012

piacere, ako ste dopadli u doktorky? Moja dcerka ma tiez vyražky- taky ekzem na ručkach a tiez to zacalo pri piti vody z vodovodu a neviem si rady.

anjelik0907
7. máj 2012

@piacere no teda čítam tu o vode z vodovodu a som trocha mimo 😕 ja som tiež začala piť vodu z vodovodu, ktroú som doteraz nepila vždy to boli len minerálky alebo sladené vody ,ale keď bolo tak teplo prešla som na čistú vodu a čuduj sa svete tiež sa mi objavili na rukách vyrážky.Boli také drobnučké červené a svrbeli skôr pod kožou ako na koži ☹ Myslela som si ,že je to zo slniečka ,ale teraz fakt neviem 😲 Mala som to viac na ľavej ruke a postupne to prestáva, miznú a svrbia väčšinou večer.

ninmotylik
19. jan 2013

ahojte, no tak sa zda ze ja mam prave dieta ktore ma alergiu na vodu, zacala to cervenymi flakmi na tele na bruchu, na chrbate na zahlavi, pod krkom a na koniec aj stehna....zacalo to ked mala 6 mesiacov a to este nemala ani prvy prikrm...a najhorsie to bolo po kupani a bola som u dvoch koznych a obe mi dali rozne masticky a ziadna nezaberala...iba, ked sme prisli na vychod domov kde nasi maju vodu zo studne do piatich dni flaky zmizli a konecne si uzivam detsku krasnu pokozku.....a ked sme sa vratili naspat do Bratislavy opat sa to spustilo a Fenistilom som ju dopovala kazdy den a dlhodobo ale najhorsie to bolo vecer pri zaspavani vsetko ju svrbelo a teraz na Vianoce sme za opat vratili na vychod a zase jej zmizol, boli sme aj na alergologii kde jej robili kozne testy ale vsetko negativne...cize ideme vyskusat sprchovyy filter a uvidime, cize baby kludne to moze byt aj voda, ale nie su to vyrazky ale ekzemovite cervene mapy

salome123
10. dec 2013

@ninmotylik
@anjelik0907
@piacere
baby potvrdila sa vam ta alergia na vodu z vodovodu? ono to moze byt aj alergia na NIKEL (pri nej by sa nemala pit voda z vodovodu, plus treba zo stravy vylucit orechy, margarin, ovos, paradajkovy pretlak, kakao a ine).
po roku badania sme vcera s muzom prisli k zaveru, ze nasa dcera ma tiez problem s vodou z vodovodu... zatial ideme testovat ci to nase podozrenie sa potvrdi a takisto skusime robit opatrenia ako keby mala alergiu na NIKEL a budeme ju pozorovat.