Alergia na zlato
Ahojte, 11 mes bábo sa mi celé vyhádzalo pred 2 týždňami po celom tele má červené flaky a malé vyrážky. Práve vtedy som jej dala zlaté náušničky. Stalo sa vám niečo podobné? Aké máte skusenosti? Dakujem za odpoved.
@modrykon12 alergia na kov sa vyskytuje len v tom mieste, kde dochádza ku kontaktu s kožou, ak to má po celom tele, tak s tým zlato nič nemá
@modrykon12 Ahoj mam alergie na kovy, konkretne na nikel a kobalt a ako sa pise uz vyssie, alergicka reakcia sa prejavuje lokalnou dermatitidou v mieste kontaktu - tzn servene a svrbiace miesta tam kde som do kontaktu s kovom dosla (usi po nausniciach, krk po retiazke a pod.)
Neviem ci vobec existuje alergia na zlato kedze zlato je antibakterialne a je to vlastne jediny kov okrem medi co mozem. Nikel je totiz tak pevny a lacny ze ho miesaju do striebra, bieleho zlata a nachadza sa vo vsetkom co ma "striebornu" farbu - klucky, zipsy, opasky, gombiky...
tak to bude skor z jedla... V kapsicke bola jahoda, malina... avivaz som nemenila, od narodenia pouzivam ten isty.
@maria1678 dermatologicka i alergologicka mi potvrdili obe nezávisle od seba že alergia na kovy vibec nemusí byt iba na miestach kde kovy nosíte, čiže ja som alergická na CO a ekzém sa mi vytvorí hocikde na tele, kde ani so žiadnymi šperkami, hodinkami alebo cvokmi. Môže to byť aj inde na tele. Čiže od hodiniek napríklad na krku alebo na nohe...
@littleslovak do zlata sa tiež dávajú iné kovy. Cobalt, chróm i meď.

Mozne ale malo pravdepodobne ak je zlato ciste, väcsinou su alergie na ine kovy ako nikel, nebolo to z jedla, nemenila si prasok na pranie, avivaz atd. Moze to byt velmi Vela moznosti ....