icon

Alergia u 5-ročnej - správna liečba a starostlivosť

taja567
11. dec 2025

Ahojte, včera som písala o mojej 5 ročnej neterke, ktorá bola chorá, dutiny, prešlo to aj cez ocka, brala 7 dní Pamycon, Erdomed + framykoin masť do očí. Lieky vybrala, očká už boli dávno v poriadku. V utorok píla po dlhej dobe fenyklovy čaj. V stredu skoro ráno sa vysypala, také mapy a par malých pluzgierikov. Dala som jej podľa váhy 15 kv.fenistil, do hodiny ustúpilo, ale nie všetko a všade. Celkom vystrašená, som išla s malou k pediatricke, nato ku kožnej. Pediatrička povedala, že fenistil ráno a večer, pre kľud mi dala vym. lístok ku kožnej. Kožna ze 15 k. ráno fenistil, večer 1 tbl ditiaden + tekutý púder. V lekárni mi povedali, že 1 tbl ditiadenu je veľa, nech dávam polovičku tabletky. Tak včera večer 1/2 ditiaden, v noci som ju stále kontrolovala, mala tie mapy také slabšie na brušku, zrejme tým teplom, keďže spinka na brušku, tam "ostali". Ráno fenistil zase 15 k., no je to trosku lepšie, vyrazí to na chrbatiku, zmizne to a objaví sa na nožkách. Teraz večer, len slabú ké to ma, akoby to migrovalo z miesta na miesto. Dávam jej piť len čistú vodu, jedlo, naozaj prísna diéta. Ale stále mam zlý pocit, že to nieje správna liečba. 5,6,7 choroba to nieje. Pokiaľ je to z tých liekov, stačí to?

janinah
11. dec 2025

Co je podla teba spravna liecba? To co naordinovali lekari alebo to čo napíšu laici na nete? Stav sa zlepsuje,nic viiac netreba. V noci sa kludne vyspi,staci ju skontrolovať rano.Zrejme nie si jej zakonny zastupca,konzultuj vsetko s jej rodičmi.