icon

Alergická reakcia na uštipnutie komárom

misaatko
6. jún 2016

Ahojte. Hládam mamičky, ktorá má podobný próblém. Synček takto reaguje na štipance. Už to mame tretýkrát. Dnes nás dokonca pustili z nemocnice. Boli sme aj u imunoalergológa. Vraj alegiu nemusí mať ( koncom mesiaca sme objednaní na krv). Chcem sa len spytáť či to majú aj Vaše detičky. Ako to lekári riešili, či to časom ustúpilo. Hocičo mi pomôže.

Strana
z2
kondaska1
19. jún 2019

@lenuskaa92 ahoj, u nas to za 2 dni zmizlo, natierala som ho iba fenistilom a dala mu tabletku dithiadenu ked to bolo najhorsie. Dnes su uz take reakcie na ustipnutie ze jeden by neveril. Ak to ma ale tvoja vyse tyzdna, tak to moze byt aj z niecoho ineho, to mi na stipanec pride uz dlho...

kudu
14. jún 2022

@magimary Mam podobnu skusenost, mam 40+ rokov, a posledne roky mavam kazde leto takyto problem. Stipanec na 90% od komara, vzdy na nohach, velky bolestivy opuch, scervenanie, aj 20cm v priemere, je to "horuce". Nesvrbi, len boli. Hlavne ked po lezani/sedeni vstanem a postavim sa na nohu tak je to ukrutna bolest. Trva to aj tyzden, kym to zacne miznut. Tento rok sa pridal este aj pocit unavy, malatnosti, podobne ako pri chripke alebo po ockovani.

jana005
14. jún 2022

@kudu ináč vraj aj komár vie preniesť na človeka boreliózu, nie len kliešť. Keď máte príznaky chrípky, tak si dajte pre istotu vyšetriť krv na boreliózu

sisapd
27. apr 2023

@magimary po uštipnutí komárom

magimary
27. apr 2023

@sisapd hej, alergická reakcia na poštípanie, treba podať antihistaminiká lokálne aj celkovo aspoň pár dní.

Strana
z2