Alergická reakcia na uštipnutie komárom
Ahojte. Hládam mamičky, ktorá má podobný próblém. Synček takto reaguje na štipance. Už to mame tretýkrát. Dnes nás dokonca pustili z nemocnice. Boli sme aj u imunoalergológa. Vraj alegiu nemusí mať ( koncom mesiaca sme objednaní na krv). Chcem sa len spytáť či to majú aj Vaše detičky. Ako to lekári riešili, či to časom ustúpilo. Hocičo mi pomôže.
@misaatko ahoj. Aky stary je syn? Moje deti mali hrozne reakcie na akykolvek stipanec, kym boli malicke (asi do 3r). Skusali sme to riesit s alergologom, ale vraj oficialne alergia na komare nie je (netestuju komare ani pavuky), takze sme len natierali a davali Fenistil (ten ale neodporucam, detom nesadol), a zabijali vsetok hmyz okolo..Uz v 4 r. to bolo postatne lepsie. Pevne nervy.
Presne toto iste mavali moje deti. 😖
Ja mam alergiu, ale nie az takuto. Hlavne, ak ma nejaka mrcha stipne, tak si to nesmiem chytat. Vtedy to do par dni predje, ak si to nahodou rozskrabem, tak mi to cele navrie (2 -3 cm) a mam to tam aj 3 tyzdne.
Asi jedine skusit nejake babske rady aby telo odpudzovalo komare. Teraz som citala cosi o bobkovom liste, skus vyguglit. Doma by som davala tie odpudzovace komarov (nie je to zdrave, ale kortikoidy tiez nie su...)
drzim palce
Idem na to ;)
@misaatko nikto nám ju špeciálne nepotvrdzoval, príznaky berú ako dostatočný prejav a všade nám ju píšu ako platnú diagnózu.
Ja som len chcela dodať, že u nás sa to netýka len komárov, ale aj všetkých ostatných štípajúcich "potvor", komár prebehne len tak, ako je na fotkách vyššie, ostatní štípajúci hmyz oveľa horšie-ťažkosti s dýchaním, dusenie a pod.
Fuha, tak to je naozaj zle. Nic ine ho zatial nestiplo, a dufam ze ani nepostipe... Uvidime co nam ukazu vysledky
@misaatko každopádne si dajte pozor na akékoľvek štípance a akýkoľvek hmyz, pretože ja osobne nepoznám prípad, keby šlo len o reakciu na jeden typ hmyzu (s výnimkou ôs, pri tých môže človek reagovať a na iné nie), obvykle, keď dieťa reaguje UŽ na komára, tak oveľa viac reaguje aj na jed ostatného hmyzu...
čím väčší hmyz, tým viac jedu, tým väčšia reakcia... 😖
@misaatko ahoj, nasa mala tak dopadla pred Velkou Nocou, postipal komar, az mala ocko uplne napuchnute. tam nastastie zabrala octanova mast, potierali sme a pomohla. ja ako decko som tiez reagovala zle, opuchla som, vyrastla som z toho, dnes ma polozi uz len stipanec osy, alebo nejakej vacsej havede. co som teraz citala tak proti komarom pomaha mat pod oknom alebo na parapete zasadene paradajky, vraj odpudzuju komare, alebo este aj citronovu travu, matu a eukalyptus vraj tiez odpudzuje, alebo klinceky. je to hnusne a hlavne clovek siaha hned po chemii, ale tiez chcem vyskusta nieco prirodne.
ked maly tak reaguje na komare tak v lete odporucam davat velky pozor, malu mi postipala minule leto vcela.... nastastie sme hned zareagovali a zneutralizovali stipanec. niekedy sa to ale neda obist a cloveka tie hnusoby dostanu. drzim palce aby ste boli skoro fit. hlavne skusit natierat a nech sa neskrabe aby si to nerozdrazdil este viac.
Dnes som bola s dcerou 4r. u lekarky, od soboty mame taketo stipance a vraj asi od komara.
@misaatko nie, doteraz vobec. prvy krat v sobotu som si to vsimla, na rucickach, potom v nedelu sa zobudila s ockom opuchnutym a na licnej kosti a tiez na rucicke celkom zapuchnute az bordove. Zatial mi dala lekarka kvapky zodac a, ze sa mam pytat alergologovi na testy. Presne to ma ako vy na fotke, ocicko, rucicku ako pampusik :o(((
Baby ale ved ked niekoho ustipne na oko komar tak vzdy takto spuchne to oko, este som nevidela malicky stipancek na oku.. a teraz lieataju spica malicky komarikovia a my sme tiez taki hrcaty doma.. dokonca aj ja mam take fajn 3-4 cm hrce... dcera teraz na cele 2ks a jednu pod nosom... strachovala som sa co nas to stipe tak som bola do 1 rano hore kym na mna nieco nesadlo 🙄 Typ top som vyriadila, vyvetrala, dokonca som zaviedla repelent cez vikend od zufalstva
Skuste sa otestovat na histaminovu intoleranciu. Pri nej sa moze objavit silnejsia alergicka reakcia nez byva zvykom.
@magimary ale syncek ma urobene komplet testy.
@petrak13 tiez mame zodac, ako prevenciu do konca sezony. Ak ho aj nieco pichne ma to omoc lepsie ako predtym. Mame doma aj cipky pre pripad nudze, ale to iba ked to ma na nejakom citlivom mieste. A lokalnu mast fucidin to su tiez kortikoidy. Ta ucinkuje rychlo a zmiernuje opuch. Vyskusajte sa spytat lekarky
@simca06022011 toto je stipanec na licku. A to mu to este len zacalo puchnut ked som fotila
Ahojte, akurat googlim a nasla som tuto diskusiu. Tiez mam na komara takuto reakciu. Po vcerajsku dva stipance na stehne, opuchnute, mierne cervene a priemer toho celeho 7-8 cm. Zaujimave je, ze takto reagujem len asi posledne 2 roky a len niektore stipance takto extremne napuchnu do takeho priemeru. Dufam, ze tie komare nie su niecim infikovane. Borelioza vyzera inac, ale bohvie co este mozu prenasat 😖
Preklikala som sa na tuto temu, akurat to riesim tiez. Doteraz ziadny problem, syn ma 4rocky a tento tyzden dva krat hrca, opuch a obrovsky cerveny flak, najskor na ruke to ale za dva dni preslo a potom ho postipalo do clenka a ten na druhy den uplne opuchol a teraz ma cervene cele predkolenie. Nikdy som sa s niecim takym nestretla. Druhe stipance co ma su celkom ok ale tieto dva v priebehu tyzdna ma uplne odrovnali. Nastastie som mala doma dithiaden po kiahnach tak som mu dala ten. Uvidim ako sa to bude vyvijat dalej, no a planujem v pondelok lekarku 🤔 svinske komare
@kondaska1 ahoj.. Aj my riešime zrovna tento problém.. Už vyše týždňa hľadám z čoho koze mat naša malá také fľaky.. Som sa bála ze je alergická na slnko ale ako vidím môže jej vadiť aj ustipnutie komárom.. Naša malá ma niečo podobné..