icon

Alopécia u dieťaťa. Malo ju to vaše?

xenia2734
12. dec 2009

Mamicky je tu prosim Vas niektora, ktorej dietatko ma alebo malo alopeciu 🙂 Potrebovala by som sa s niekym poradit, porozpravat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, prosim ☹

Strana
z3
jmajka
17. aug 2016
ttjasu
7. dec 2016

ahojte mam 13 rocnu ceru .ked mala 2 a pol roka zacali jej vypadavat vlasy na hlavke samozrejme vsetky tie vysetrenia a netrvalo dlho a vypadali jej vsetky vlasy 10 a pol roka je bez vlaskov bez mihalnic a obocia je zdrava dobre sa uci ma krasnu tvaricku este v zaciatkoch nam poradil svokor ze nemame kupovat ziadnu parochnu ze ak si ju vnucka niekedy zaziada ze on jej ju kupi vcera sa moja cera sama vyjadrila ze tuzi mat vlasky ale parochnu bi si na hlavu ziadnom pripade nedala spitala sa ma ci si ju v dospelosti vezme muz za zenu moja odpoved bola ano samozrejme

iv272
20. feb 2017

@evka29 prosim vas ozvite sa mi ohladom tej liecitelky na moj e mail: ivana@haviar.com
dakujem

bibaryba
21. feb 2017

Môj syn mal prvýkrát v 6 rokoch keď som bola na školení 2 mesiace výsledok emocionálny stres prešlo to po pol roku. Druhýkrát keď som povedala že som tehotná,sa asi bal že ho nebudeme ľúbiť o reslo po 3 mesiacoch. Lekármi sme prešli všetko v poriadku aj bunková imunita. On chvalabohu vlasy naspäť má. Teraz však máme iný problém.

bajsa25
21. feb 2017

Ahojte, tí ktorí ste davali robit parochnu zo živých vlaskov, kde ste davali robiť, kolko to stalo, alebo pripadne kde ste kupovali parochne pre deti. Dnes sme boli v Trenčíne a prekvapilo ma, že vobec nemaju parochne pre deti.

spongia16394
22. feb 2017

Mamicky ja som si vsimla u 2rocneho syna vypadnute vlasky a teraz ma plesinku vacsinou kde sa nachadza vlasovy vyr aj moj tam mal vlasovy vyr a teraz tam ma plesinku 😥 zajtra ideme na odbery viete my poradit kde sa mam pytat na vysetrenia prosim 😖 syn zle znasa doktorou a strasne sa bojim co nas caka 😞

bajsa25
8. mar 2017

@spongia16394 Mojej dcére začali padať vlásky pred vianocami a pochodili sme už skoro všetko-najskor nám obvodná brala krv, potom sme išli na kozne, alergo-imunolog, endokrinologicka, zubárka, krcny, včera sme boli na kramaroch, pravdepodobne bude hospitalizovana, ešte máme ísť na gastro,infektoligicke a psychológovi....

miroslavhricko
25. máj 2017

@xenia2734

Ahoj.
Tvoj clanok ma velmi zaujal a preto aj reagujem nan.
Najprv sa Vam vsetkym chcem ospravedlnit ze sa miesam do zenskeho cetu alebo fora no strach o dieta lame moje vsetky predsudky. Myslim si ze viac ludi viac informacii.
Tak ze prosim PREPACTE. ze som tu asi jediny chlap.

Vcera som sa dozvedel ze mojej malej 8 rocnej dcerke sa obiavilo na temene hlavi mali kruh kde nema vlasi jednoducho jej vypadli. Ten kruh ma rozmer ako 50 pencova minca. Smalou Sofinkou bola mamka u lekarky a ta diagnostikovala ALOPECIA. (Alopeciu ). Hned ju poslali ku koznemu a ten jej predpisal ALPICORIT LIKQ DER 1x100ml. ze to ma natierat 1x dennie.

Tu som sa docital ze mate s touto chorobou velke problemi a neviete si rady.
Cital som ze pricitou tochto ochorenia je aj strava, posobenie a vpliv rastu dietata. Absolvovali ste vela vysetreni a na zaujima ci vobec nieake lieky zabrali a ci nie ??? Ak mozte my odpovedat alebo nieako poradit budem velmi rad. mozte mi aj napisat email na : miroslavhricko123@gmail.com
D A K U J EM .

spongia16394
25. máj 2017

Dobry ako som pisala vysie mojmu synovi tiez vypadli vlasky boli sme na odberoch vysledky boli v norme a aj na koznom ta na predpisala zelezo a niaku gafrovo mentolovu vodicku nastastie clasky zacali rast takze u nas alopecia nebola comu som aj velmi rada

miac
8. apr 2018

Ahojte.Moja dcerka prisla o vlasky,ked mala 2 roky...uz s tym bojujeme rok a stale nic.Mam jedinu otazku...Ako sa zachovat,ked deti na nu ukazuju prstom a vykrikuju,ze nema vlasky?Pre mna je to strasny pocit,ostanem ako obarena,nehovoriac o dcerke,ktora si zatial neuvedomuje,ze je az tak ina..ale vie,ze nie je ako ine doevcatka a vlasky tuzi mat najviac na svete. ☹

bibaryba
24. apr 2018

@miroslav viaceri hovoria ze pricinou je emocionalny stres aj u nas sa to pitrdilo bola som ako mama na 3 mesacnom skoleni asi syn to nezvladal a poton to preslo takze .... skuste porozmyslat ci aj u vas nieco take nevadi jej

casperka1980
17. jan 2020

Ahojte maminy.. práve sme na začiatku cesty.. synovi 2r. začali vypadávať vlasy... sme obj. na kožné.. tie co ste si tým prešli.. zmeeeeenilo sa niečo.. narastli detičkám vlasy...? Ci sa máme zmieriť, ze vsetky vlásky synovi vypadnu?

miac
27. feb 2020

@casperka1980 u nás žiadna zmena už 3 roky :( stále skúšame všetko možné..

majushinka
3. máj 2022

@bajsa25 ja mam 10 rocnu dcerku s alopeciou a rada by sa zoznamila s inymi detmi, co maju tiez alopeciu......nemali by ste zaujem?

ivanka0603
4. júl 2022

@ixix ahoj. Ako ste vtedy dopadli? Pomohol malému ten olej? My máme teraz ten istý problém. Syn má vo vlasoch suchú pokožku a začali sa mu robiť lysinky. Na kožné sme objednaní, len som strašne nervózna z toho čakania

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
nananka
31. aug 2022

@majushinka ahoj, ja mám 13 ročnú dcéru, a práve teraz absolvujeme sériu vyšetrení, keďže som jej našla vypadané miesto, ona už má aj dva roky také krehké a hrboľaté nechty..

essinna1
20. mar 2023

@nananka dobrý deň ako ste prisim dopadli ja som masla 10 ročnej dcérky

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
essinna1
20. mar 2023

@malicka1986 dakujem

shandy137
15. nov 2024

Ahojte maminky, citam citam a placem...prosim poradte mi, dodajte trosku sily, nadeje.

Syn 8r tuto pliagu ma uz 3x, no az teraz zial je to uz vyse polroka horsie a horsie, od marca 2024. Nechcela som ho stresovat a znova tahat po spominanych prvotnych vysetreniach po odbornych dr.

Tajne som dufala, ze prazdniny, more, slnko vlasky rozziaria a porastu same. Doma sme s muzom tuto temu neotvarali ako chorobu ale bavili sa o nej ako jednej z moznych variant ,,kozmetickych chorob,,.

Tym ze to hlavne okolie zacina coraz viac riesit, naskocili sme teraz od novembra na fototerapiu na Kramaroch, 2x tyzdene u pani primarky Veleckej. Mame 4 sedenie za sebou, sice bez zmeny, no vnutorne som tomu uverila ze sme na dobrej ceste. Okrem toho koncom mesiaca mame termin ku psychologovi. Docitala som si celu diskusiu, vase skusenosti a sama neviem co skusit, obmedzit...

Vy co mate po tomto obdobi, kolko najdhsie vam toto ochorenie pretrvavalo, kym loziska znova zarastli?

Ako pisete na dr uz mam averziu ja, nieto este syn. Navyse ked sa chcem pred nim tvarit ze to mame pod palcom.

Inak ste mi tiez potvrdili, co som si spatne myslela osobnym zhodnotenim, ze prvotny popud davam za vinu MMR vakcine/ockovaniu :(

Prosim, ak mozete ozvite sa mi.

M

Strana
z3