icon

Alopécia u dieťaťa. Malo ju to vaše?

xenia2734
12. dec 2009

Mamicky je tu prosim Vas niektora, ktorej dietatko ma alebo malo alopeciu 🙂 Potrebovala by som sa s niekym poradit, porozpravat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, prosim ☹

freyusha
Odpoveď bola odstránená
freyusha
Odpoveď bola odstránená
margot
2. máj 2013

@lentuska môjmu synovi vypadali vlásky vo februári tak na 1x1cm a dorástli tak do mesiaca, páchne mu zo žalúdka tiež od februára a pred mesiacom sa mu urobila čudná vyrážka na tvári do týždňa zmizla a včera sa mu urobila ďalšia..neviem, či to všetko spolu súvisí..u kožnej že vraj všetko OK, očká OK, krvné testy OK, na parazity OK, na cukrovku OK, v hrdle mal streptokoka a hemophylusa pred 2 týždňami a mali sme na to naše prvé antibiotiká, na týždeň zápach prestal a teraz opäť..súvisí to spolu? Môj pediater ani nevie, kde nás má poslať..ja som rozmýšlala, že by sme skúsili to gastro, ale počula som, že sa to vyšetruje s tou hadičkou, ktorá sa prehltne, inak to neide? Ďakujem maminky za všetky rady 😉

mimka24
2. máj 2013

@margot . Dobrý večer. Chcela by som vám pomôcť,poradiť. Mohli by ste mi poslať váš mail aby sme komunikovali takto?

iuventa
19. máj 2013

@ada11 ahoj čítala som, že ak sa nezistí príčina vypadávania je to zbytočné a u malých detí sa ani nedá robiť

teuska
21. máj 2013

Aj my s dcerkou sa trapime s alopeciou. Zatial sa jej dari vypadane kolesa vlasov schovavat pod celenku, ale stale je ich viac a viac. Vsetky vysledky o.k. Rozmyslam nad homeopatkou.

allen2222
27. jún 2013

Dobrý deň všetkým mamičkám,
ja som tiež budúca mamička (termín mám 10:10:2013). Chcem vám napísať o vlastnej skúsenosti s mojou 7 ročnou sesternicou, ktorá má plešinky až 5 cm. Moja teta skúsila už naozaj skoro všetko, no nič nezaberá. Vlásky len padajú a neobnovujú sa vôbec vlasové folikuly (cibuľky). Mala robené všetky vyšetrenie a všetko má v poriadku. Nakoniec jej zistili streptokoka na mandliach. Mandle vybrali a lekári povedali, že do 2 mesiacov vlásky začnú znova rásť, no prešli 4 mesiace a zmena žiadna. Ja som zisťovala, čo by ešte mohla skúsiť až som sa dostala k tabletkám Imune, ktoré obsahujú 4 riasy. Tak ma to oslovilo, že som s tým začala pracovať a sú s nimi veľké úspechy (vyliečili jedného chlapca z leukémie). Moja sesternica ich začala úžívať, budem vás informovať ako jej zaberajú! Jeden pán ich skúšal na sebe , lebo mu padali vlasy vo veľkom množstve, skúsil Imune a vlasy začali znova rásť. Ak by ste sa chceli informovať napíšte mi: www.allen.lendvayova@gmail.com

ruzenkaf
24. sep 2013

ahoj,
ja mám 8-ročného synčeka a je to asi 2 týždne, čo sa mu začala robit lysinka vzadu na hlavičke. Zial, rozširuje sa to a preto, ako je to aj u vás sme začali s rôznymi testami. Zatial je všetko ok, čakáme, čo štítna žlaza, lebo ja sa liečim na žlazu a pokial viem je to dedičné. Hladám informácie na nete a alopacii, lebo toto slovo už padlo u nášho obvodaka. Mám už teraz strach, pretože si neviem predstaviť ako moj syn zvládne pripadne výsmechy detí. Je to taká citlivá osobka. Ale vždy je to o tom, že deti su silnejšie ako my. Hladám teraz informácie a rady ako to všetko zvládnuť a len dúfam, že mu nevypadnú vlásky úplne. Ak máte nejaké dobré rady, tipy na liečitelov alebo čokolvek, budem vdačná az hocičo, čo mu može pomôcť.

mikita4
8. dec 2013

@xenia2734
@zmok366ef
@zmok366ef Dobrý deň, v lete sa nám objavilo koliesko na hlave potom ako spadol z bicykla povedal že sa šuchol po zemi, ale velmi neplakal nič len trošku červené to mal, pripisovala som to tomu že vlaský narastú... v oktobri to mal ako asi 2 eurovka a vlasy nenarástli, teraz to má ako 2 dvojeurovky aj sa mi zdá že mu tam rastú malé bodečky ale nič moc, stále som si myslelaže je to z toho pádu a že tie korenky má spálené alebo čo neviem ... ale teraz som si našla túto chorobu že je niečo aj také doteraz som o tom nepočula , dr nám dala ZINAVIT každý deň jednu a mastičku TRIAMCINOLON mastit ráno a večer ale nepovedala mi nič že z čoho to má ... zajtra idem volať kožnému tam ma ešte neposlala len dúfam že ma objedná ešte tento týždeň, neviem, som z toho zúfalá keď som videla aj obrázky a komentáre čo sa može stať, neviem mohol sa aj zlaknúť a z toho to je, v rodine takéto niečo nemáme ... ☹

kiki68
10. dec 2013

mam kamarata s alopeciou, ten je od 13tich holohlavy,ako radsej si to sam ostrihal uplne, seka s tym inak brutalny image, proste on si z komplexu spravil uplne ze trademark 😉 ale lahke to nemal,tiez mu to zacalo velmi skoro. Vtedy sa s tym hlavne nedalo vela robit. Dnes je to z myslim ovela lepsie.

Neviem preco,ale v umeni som stretla uz viac ludi s alopeciou, mozno je to sposob ako sa vyrovnavaju s tymto osudom a tam sa to berie ako nieco zaujimave v ramci osobnosti 😉

ixix
15. máj 2014

dobrý deň chcem sa opýtať, ak máte skúsenosť niekto, môj syn má 2 roky a 4 mesiace po vrchu hlavy a bokoch má úplne bielu hlávku akoby mal nahusto lupiny proste suché miesta a teraz mu začali strašne liezť vlásky a na niektorých miestach má dokonca už lysinky na kožnom nám pán doktor predpísal olej na tzv. temenice, ktoré sú dá sa povedať iného vzhľadu a mám mu vraj vyčesávať len ked mu to natriem hlávka ostane čistá po umytí to má znova a mám pocit, že o chvíľku nebude mať vlásky vôbec, nemal niekto na toto náhodou nejaký iný liek? ďakujem veľmi pekne

zajkka
15. máj 2014

Bože baby,my sme to tiež mali,keď mal syn asi 3roky,úplne mu vypadli všetky vlasky...každý doktor len hľadel cez lupu a krútil hlavou,vlasy im ostávali v ruke....vypustili sme vaňu po kúpaní a na dne samé vlasy ...manžel pobalil veci a odcestovali sme do Chorvátska a tam sme ho ponárali do tej presolenej vody,prišli sme domov a tak za cca mesiac,primárka pozerá lupou a vraví,rastú...plakali sme veľmi,lebo malý vyzeral zle...ľudia sa nás aj hanbili opýtať že čo mu je...starší syn má tiež stále takú 20centovku vypadanu,ale to mu akože nechce narast....ja som si istá,že je to z očkovania ☹

alopecia
Autor odpoveď zmazal
alopecia
Autor odpoveď zmazal
miruska15
5. sep 2014

ahojte aj ja sa pridavam. moj syn bude mat 5 rokov a vypadavaju mu vlasky. pobehali sme vysetrenia zatial ma vsetko ok len zubky ma moc pokazene tak nam hrozi ich vybratie lebo aj to moze byt pricina padania vlasov. kozna nas posla do Martina tak skusam sa tam objednat uz mesiac. dnes konecne som sa dovolala a mam si zavolat o tyzden, som s toho vsetkeho smutna ked vas tu citam ze vam nic nepomohlo. a zostava len zmierit sa stym len ono to ide tazko. neni nic horsie ako ked sa matka pozera na svoje dieta ako trpi.

joiner
11. sep 2014

@alopecia
Ahojte ludia !
Moja dcera ma alopeciu od 9-tich rokov. Budem strasne rad ak by ste sa so mnou kontaktovali. Rad budem zdielat svoj nazor nase skusenosti, nase place, nase vytaztva.

Po takmer pol roku s holou hlavickou sme nasli sposob ako to zvratit. Mame krasne vlasky - radost zit. Zial lieky ktore nam k tomu pomohli nam sposobili aj problemy a tak sme dospeli k vysadeniu. Teraz bojujeme s detmi v skole - pretoze su neprijemne, bojueme s bolavou dusov. Ma 13 je to kocka ktora sa chce pacit a zial, po sprave ze koncime s liekmi nas skoro znenavidela. Ale nestracajte hlavu!!!!

Som v kontakte s Americkou Asociaciou pre Alopeciu. A oni vravia. Nie je to choroba ! Proste je to tak. Neverim, ze sme sami na tomto malom Slovensku, tak mi kludne napiste. Sme z Kosic a aj ked viem Alopeciu neporazime, tak mozeme aspon spolocne pomoct detom ! Budeme zdielat nazory, postupy, nehladajme liek, neverte kade komu kto z Vas len vytiahne peniaze a vy ich tak ako ja zaplatite len aby ste pomohli dcere, alebo synovi.

Skusil som to, patil som to. Potom som zmenil nazor a zacal sa o to zaujimat. Je to neprijemne, ale da sa s tym zit a dlho !

Teraz sme dospeli do stadia, kedy sme kupili parochnu z pravych vlasov. Ja viem je to posledne riesenie, ale radsej byt zdravy s holou hlavou ako mat vlasky za kazdu cenu a kazdy tyzden chodit na testy obliciek, pecene, zleza a podobne.

Takze este raz, prosim kludne ma kontaktujte, skusme dat dokopy ludi co maju rovnaky problem a aj ked na nic neprideme, aspon budeme vediet ze nie sme sami

Palo Bea a nasa Nikuska

zmok366ef
2. okt 2014

Nechce sa mi verit, ze som sem pisala pred viac ako rokom. Tak to bezi...
Chcem Vam vsetkym, ktori ste citali moje minule prispevky napisat ako sa mame ( ja a moj syn) a mozno Vas tym povzbudim.
Druha faza ktoru som opisovala v predchadzajucom prispevku prebiehala v narocnom skolskom obdobi ( 9 monitor, prijimacky atd)..lekari by mali zase argument ze "stres". Dokonca ani dieta bez lepku, mlieka a vajec nie je nic prijemne. Len ze my sme hrali na pohodu. Na prijimacky ho pripravovali nie len odborne zdatni ale hlavne pohodovi uciteli ( takych nie je vela).A nasa dieta pri intolerancii nebola o hladani nahrady ale o znizeni prijmu problemovych potravin. Aby som vysvetlila, bezlepkove, bezmliecne a bezvajickove veci chutia inak, ak ich uplne vylucim, dieta podvedome tuzi po tej chuti co poznalo. My sme nehladali nahrady, ale ked mal raz za cas chut na chlieb, tak si ho dal. Prekvapivo stale menej a menej po nom tuzil. Pozor toto sa da len pri intolerancii, nie pri vaznych chorobach.
Prisla tretia faza-zber ovocia. Pred 3 mesiacmi zacali rast. Zatial len sem tam, tak o dusu holime hlavu (aby nebol porast nepravidelny) a smejeme sa, ze ake to bolo prakticke bez nich. Syn ma par trefnych vyhovoriek pre zvedavych ( vraj sa holi do hladka preto, lebo robi rychlostne plavanie...), ale stale je v pohode!!!!
Ak ste cakali, ze opisem zazrak, tak Vas sklamem. Chcela som Vam len povedat, ze ta vnutorna pohoda dietata, mamy aj blizkej rodiny je nad vsetko ostatne.
Hladajte svoje rezervy aj tymto smerom a piste.
Zmok

lubieta
26. jan 2015

Dobry den...prosim Vas,mozem poprosit na Vas nejaky kontakt? Chcem sa blizsie informovat..dakujem

lubieta
26. jan 2015

@joiner
dobry den ,mozem poprosit kontakt? Chcela by som sa blizsie informovat...dakujem

zmok366ef
30. jan 2015

@joiner
prispevok mi hovori do duse.

aklimka81
6. mar 2015

Caute baby, prosim Vas, vcera som si u malej vsimla, ze jej vypadali vlasy na celej lavej strane nad uchom, neviete mi povedat, ci je to alopecia? netusim, kedy jej tak mohli vypadnut, ziadne vlasy som nikde nenasla v byte, este minuly tyzden som jej robila cop a vlasy mala v poriadku.. v pondelok s nou idem k doktorke, ale mam z toho velmi divny pocit.. diky!

tamichloe
24. mar 2015

@mikita4 ahoj toto co opisujes sa stalo dnes nam..spadla na bicykli..buchla si hlavicku...teraz vecer ju cesem....straaasna kopa vlaskov.....a pozrem plesinka vedla odreninky.....tiez to pripisujem tomu padu....som zufala....rano ideme k lekarovi,mam strach....pred rokom a pol jej zistili celiakiu.....☹....ako sa mate?

mikita4
25. mar 2015

@tamichloe Ahoj, písala som že pojdeme ku kožnému aj sme išli, dali nám len mastičku volá sa Locoid crelo mali sme natierať 2 x denne... natierali sme asi pol roka vlasky začali rásť také ako malému bábatku jemné potom hustejšie nakoniec to zarástlo ... bola to alopecia ... mali sme to potvrdené... výsledky z krvi všetko bolo ok ... až v auguste začali vypadávať znova na tom istom mieste zase to mal ako 2 eurovka, skoro ma porazilo už som nešla k dr , natierala som zase tou mastičkou , išli sme ale k psychologičke lebo že vraj stres pred školou tam sme chodili asi pol roka nevidela som v tom budúcnosť ... ale vlásky znova narástli začala som to skor natierať ako pred tým ,,, teraz je to ok tak uvidíme čo ďalej ,,, držím palce aj Vám ... 😉

tamichloe
25. mar 2015

@mikita4 boli sme dnes u toho kozneho,tvrdila mi ze to nie je alopecia,ze to bolo sposobene mechanicky,teda tym padom...a nema to taky pravidelny tvar....mame vtierat vitanol c a keby sa to zapalilo alebo chrasticky tak mam ihned prist...tak budem dufat,ze vlasky porastu...ja som si to nevsimla,ci to mala pred tym padom,ona ma dost huste vlasky.....tak uvidime.....drzte sa😉

lu17
20. apr 2015

@tamichloe Ahoj, aj my máme po páde na hlavičku miestoasi 1 cm bez vláskov☹ Čo si na to dávala?Dakuejm .

tamichloe
20. apr 2015

@lu17 boli sme u kožnej,že by mali dorast, a už rastuuuuuu 😉 ,kazala nam potierat vitamin c, v tych ampulkach,kupiš v drogerii

lu17
20. apr 2015

@tamichloe Ďakujem 🙂 Ja som sa zľakla,lebo malý spadol na hlavku udrel si ju a ao par dni miesto bez vlaskov ☹

tamichloe
20. apr 2015

@lu17 aj ja som sa strašne zľakla, a na 2.den utekala kožnej... No začali rast az po dvoch týždňoch

adam510
16. júl 2015

Dobrý deň dovoľte aby som sa podelil so svojou skúsenosťou emoticon Moje meno je Adam mám 20 rokov keď som mal 4 a potom 6 rokov sa mi objavilo presne také lysé miesto vzadu na hlave no mne pomohla obyčajná homeopatia a potom to akosi samé zmizlo ale pred dvoma rokmi sa mi objavilo jedno holé koliesko vzadu na hlave. Dal som si porobiť všetky možné vyšetrenia a kožný lekár mi pravidelne robil kryoterapiu ( neviem či som to správne napísal ale ide o zmrazovanie dusíkom ) a taktiež mi predpísal kortikosteroidy. So začiatku to prvé dva týždne fungovalo ale potom sa to začalo zhoršovať a to až do takého štádia že som skončil s alopeciou totalis. To znamená že som prišiel asi o 98-99% ochlpenia a vlasov na celom tele takmer aj obočie a kopec mihalníc. Samozrejme popri liečbe u toho doktora som skúšal všetky možné maste, šampóny, vodičky, zinok, železo proste všetko o čom som sa na internete dočítal že by mohlo pomôcť ale márne. Taktiež to stálo nemále peniaze ale ja som sa nehodlal s mojimi vlasmi rozlúčiť v takom mladom veku. Ku lekárovi som prestal chodiť a dostal som sa k jednej pani Lekárke ktorá mi to vysvetlila z úplne iného hľadiska. Teda je známe že alopecia je autoimúnne ochorenie a vedci teda vraj nevedia čo to spôsobuje. Ale moja doktorka mi povedala že pokiaľ ne je v poriadku imunita je to vec pečene a lymfatického systému a samozrejme má pravdu tieto dva orgány určite vo veľkej miere súvisia s imunitným systémom každého človeka. A príčina oslabenia tohto systému je prostá. Je to zanesenie tela toxínmy všetkého druhu hlavne je to to čo pijeme, jeme, dýchame. Tak ona mi pekne vysvetlila ako sa o svoje telo starať a čistiť ho prírodne bez chemikálii a v čo najviac bio dostupnej forme. Povedala mi že musím dať svojmu telu šancu a možnosť aby sa zregenerovalo samé pretože kadžý živý organizmus má neuveriteľne úžasnú funkciu regenrácie. Lenže telo potrebuje tieto prostriedky dostať najme zo stravy alebo teda cez črevá. Narušená imunita je vec tráviaceho traktu. Takýto problém sa musí riešiť jedine z vnútra, žiadne šampóny, mastičky vodičky vám nepomôžu a ak aj áno tak to nie je trvalé pretože ak sa to niekomu opäť problém vráti nie je vyliečený maximálne ten problém na určitú dobu zamaskoval ale neliečil prvotný faktor ktorý to spôsobil. Výsledok je taký že asi po 3-4 mesiacoch sa mi telo krásne regeneruje na jednej strane sa cítim omnoho lepšie ale na hlave, stehnách, chodidlách, hrudníku, prstoch na nohách, rukách, na brade krásne vidieť nové ešte trocha jemné ale sto percent zdravé vlasy a teda aj ochlpenie z čoho sa teda ja osobne veľmi teším a dalo mi to novú chuť do života emoticon A to až do takej miery že som sa rozhodol zasvetiť svoj život pomoci ľuďom ktorý si buď nevedia pomôcť sami alebo nechcú sa liečiť chémiou, liekmy, behaním po doktoroch atď.. Momentálne pracujem v centre zdravia a zdravého životného štýlu v Bratislave, občas pôsobím aj v Partizánskom. Ak by vás teda zaujímalo niečo viacej o takomto prístupe alebo by ste chceli viacej informácii veľmi rád Vám pomôžem alebo poradím najviac ako to bude v mojich silách emoticon

cairka
23. feb 2016

Aj my sme dnes vyfasovali túto diagnózu. Je to následok infekcie spôsobenej zlatým stafylokokom. Pozerala jej nejakým prístrojom, niečo ako sono, že v mieste plešiny nemá žiadne vlasové korienky, tak už asi tam rásť nebudú. A ešte brala vlasy na dáke testy,tak uvidíme, čo sa ešte potvrdí.