Alternatívne spôsoby na zníženie teploty u detí
Ahojte. Prosím ak robíte zábaly alebo niečo čo pomáha napíšte
Naše deti, ked majú studené ruky a nohy, tak im ich zohrievam elektrickým vankúšom, skôr zábaly nedávam. Pokiaľ sú studené končatiny, teplota klesať nebude. Je to fáza stúpania teploty. Cievy na perifériách - teda na rukách a nohách - sú zúžené a teplo sa drží v jadre tela, teplota stúpa.
Ochladzovaním jadra tela (zábal) sa stiahnu cievy a telo tým pádom začne vyrábať ešte viac tepla a teda to v konečnom dôsledku vedie k ďalšiemu zvýšeniu teploty. A tiež to vedie k ešte väčšiemu stiahnutiu ciev na rukách a nohách, čím spomalíme cirkuláciu a môžeme spôsobiť telu šok.
@gelifil z mojich skúseností, keď klesne teplota, tak sa zahrejú aj končatiny. Ak nie, snažím sa ich zohriať ja, aby som mohla dať zábaly, ak sa to nepodarilo išlo telo na telo. Mám aj chlapcov(14,5) aj dievča(11) a aj pri nich praktikujeme telo na telo. Toto zaberá najrýchlejšie
pri 14 rocnom si telo na telo neviem predstavit
@silvike zvládne to každý kto má určitý prehľad a vie čo a ako a kedy spraviť, tiež nejdem len tak hala bala. Odkrútila som si na svojom zdraví a teraz to chcem robiť inak a vidím že sa to dá. Nie som jediná je nás veľa, len nie sú na MK ale na Fb alebo nemajú ani MK ani FB. Idú podľa seba a prírody.
@senta_sofia no neviem, či záchranári a lekári v nemocnici majú zastaralé názory. 🤔 Tvoj dr. je všeobecný? Rada by som vedela, kto má teda pravdu.
@koniarova pediater, bavime sa o detoch. A mne to tiez pomaha, aj znizit, aj od bolesti hlavy, ktora bolest hlavy casto sprevadza. Neviem, cim to ma byt akoze skodlive
@senta_sofia veď práve pri deťoch mi vynadali, že či neviem, že sa to nesmie. Veď si to hod do Googlu a čítaj.
@koniarova mne nic nenaslo, preto sa ta pytam, ako je to skodlive
Vlažný obklad na čelo je v poriadku, tam je najdôležitejšie aby nebol ľadový. Avšak nemá zásadný účinok na zníženie teploty, skôr úľavový účinok, ked sa dieťa potí. Tiež platí, že v prípade studených rúk a nôh, zimnice - teda vo fáze stúpania teploty sa nemá dávať.
@senta_sofia že im spôsobím teplotný šok. Túto aj píšu. Odvtedy to nerobím.
@koniarova teplotny sok alebo prehriatie urcite nesposobi obklad na celo
@senta_sofia nevadí. Ale nebudem to radšej robiť. 😁😁😁Keď ma tak zdrbali. 😁
@koniarova mna zdrbal doktor, ze som dietatu vsugerovala, ze nemoze hybat rukou… este sa odul, ked som na neho reagovala drzo, reku vy tu zo mna robite paranoidnu kravu a ja sa mam spravat slusne? Odchadzali sme so sadrou. Takze si prosim ta nerob tazku hlavu z niekoho, kto ti potreboval dat pocitit, ze si krava a nevies zrazit dietatu teplotu

@aceris nuž preto píšem, že čo názor, to rozdiel 🤷
Ale zas na druhú stranu do podania ďalšieho lieku sme mali ešte kopec času a horúčka stúpala, ak človek nechce dôjsť nedajbože k febrilnym kŕčom, tak vyskúša asi všetko.