Alternatívy k Sudocremu: Ktoré sú najlepšie?
Baby Aviril, zinkova mast
Rybilka-je vyborna.
@sella38 prosim ta nerad taketo veci. Imazol je antimykotikym, ma jasne pravidla ako a kedy sa ma uzivat. Nie je to masticka, ktora sa maze hore-dole. Je to liek.Zbytocne si vyrabaju ludia rezistencie, lebo bez rozumu natieraju cokolvek.
a este lepsi ako Sudokrem je Penaten na zapareniny (celkovo vyborna detska kozmetika s lanolinom), len u nas sa neda kupit
Weleda baby nechtový krém na zapareniny 👌 DM
Spiridea krempasta, rybilka, zinkova mast, bepanthen, weleda, svoje kremy na zadocek ma aj dmka, hipp, sebamed a mnoho dalsich, tych moznosti je mnoho… imazol, ako uz bolo napisane, je liek a nemal by sa pouzivat akomprevencia, ale az ako liecba infikovanej zapareniny.
@stanulienkat prispevok je bez textu. Z otazky v nadpise nikto z nas nevie, na co krem potrebuje. Ci dietatu do plienky, ci na existujucu zapareninu u dietata, u dospeleho, ci ho pouziva na akne. Vzhladom k tomu, ze aj imazol je bez predpisu, tak ano, je to alternativa. A ci je pre nu/jej dieta vhodny uz musi na zaklade pribaloveho letaku rozhodnut sama.
@sella38 áno dotaz je bez akéhokoľvek textu, ale už z uvedeného názvu mastičky mi vyplýva, že to má byť ekvivalent detskej masti na zapareniny. A to že Imazol je voľnopredajný ešte neznamená, že to nie je liečivo ktoré sa má používať vo vymedzených indikáciách. Bohužiaľ na Slovensku sa antimykotiká dajú voľne kúpiť, co je obrovská chyba podľa mňa. Potom ľudia majú domienku, že to môžu mazať halabala na čokoľvek a zbytočne sa to zneužíva.
@stanulienkat a hlavne nikto necita pribalovy letak a potom vypestuju rezistentne kmene bakterii, na ktore treba pouzivat stale silnejsie a silnejsie lieciva
weleda je top
@viestta sudokrem vysiel v testoch ako najhorsi pripravok , obsahuje ropu a dalsie dve latky, ktore boli oznacene za poskodzujuce endokrinnu sustavu dietata
Sudokrem ziskal znamku 0 z 20
Naozaj toto je lepsie?
nam kozna radila bepanthem
Ja rada pouzivam Bepanthen, ľahko sa umýva je skôr taký tekutý, ale keď už je moc začervenanie tak vždy sudokrém zabral, ano síce vyšiel veľmi zle v testoch ale žiaľ ten vždy zabral. Ešte som používala od HIPP, Penaten a Bebelo ale osvedčil sa mi Bepanthen
Obyčajná rybacia masť je super pre dieťa, pod plienku
@taktotedanie ja neviem, ja som sudokrem doma nikdy nemala. My sme pouzivali Penaten a ked nebol Baby Aviril
@viestta tak naco potom radis nieco o com nevies nic blizsie 🤷🏻♀️a este taka medvedia rada, taky produkt niekedy je mlcat zlato
Pekny den
@taktotedanie ja som poradila alternativy sudokremu, ci mas pocit, ze som sudokrem chvalila?
@mama4444 moja malá trpela stále zapareninami od bábätka... sudocrem to bola hrôza, hipp krem na zaoareniny jej na chvilu pomohol ale nie na dlho, potom sme mali rybiu masť ale ta tiež bola iba na chvíľku a tu sme museli už použiť aj imazol krempasta lebo to bolo hrozné akú mala ritulku vystipanú tak par dni sme potierali imazol (iba rano a večer) a veľmi pomohol... a ako som bola na gynde(moja dr.sa zaoberá aj detskou gynekologiou) tak som sa spýtala či mi nevie poradiť niečo pre dcérku na zapareniny že nám nič nepomáha ani sudocrem a jedine imazol len ten nemôžme používať stále...tak mi povedala že sudocrem už nie je to čo kedysi býval a nám skúsiť bepanten baby... dala mi vzorku a môžem povedať, že ako sme ho skúsili tak malej zapareniny zmizli...a používam len bepanten baby ...

imazol