icon

Aneuryzma predsieňového septa alias dierka na srdci u detí

margetakuska
8. feb 2014

ahojte, máte niekto skúsenosť s touto diagnózou? našej Adelke kardiolog zistil dierku medzi predsieňami keď mala 3 mesiace (boli sme u neho kvôli modraniu) kázal nám prísť na kontrolu v 5 mesiacoch lebo počas jeho praxe sa to pacientom postupne zrastá, v 5 mesiacoch ju mala však stále 5 mm veľkú tak čakáme do júna a uvidíme, ako bude dierka rásť respektíve sa zmenšovať,,, máte niekto skúsenosť? bolo treba operáciu? a kedy ju akože môžu operovať alebo je vôbec operácia nutná? a treba užívať nejaké lieky? nemá žiadne problémy, papá pekne, priberá, len je omnoho kľudnejšie dieťa ako naša Nelina je síce pomalšia (chodili sme na cvičenia, lebo nedvíhala hlavičku ale už sme to rozcvičili) budem rada ak sa nájde niekto kto mi bude vedieť poradiť vďaka 🙂

Strana
z2
regina76
3. okt 2019

Ahoj dúfam,že ťa moja odpoveď povzbudí.Tiež mám dcérku s touto chorobou.Tiež modrali ústočka a iné choroby má toho dosť.Rozumovo je vyspelá veľmi vyniká od škôlky nad ostatnými.V škôlke vedela čítať a písať.Od prvého ročníka chodí na dramatický a výtvarnú.Má hlavné úlohy zaradila sa medzi veľké deti.Od škôlky chodí t.j.od necelých 6 rokov chodí na Judo podotýkam vybrala si to sama.Taktiež vynikala nad druhými mala trochu problémy z dychom ale má aj astmu takže nerobili sme tragédiu oddýchla a pokračovala. Stále chodíme na kontroly v minulom roku lekárka povedala,že operácia nieje nutná.Vie čomu sa venuje.Nikdy s tým nemala problém vravela ak jej to robí dobre tak prečo nie.Športom sa jej svaly naprali a taktiež na srdiečku.Teraz má 11 rokov je majsterka Slovenska vo svojej váhe a veku.V škole ani nehovorím.Ale má problémy s krvou dedičné.Že to vraj pri tejto chorobe môže.Mám ešte staršiu dcéru taktiež s takouto krvnou dedičnosťou majú to rovnaké.Tiež nás odporúčilá kardiologička na hematológiu ani by sme nevedeli.Som jej zato vďačná.Dá sa krásne plnohodnotne začleniť do kolektívu len treba brať deti ták povediac normálne.Krásny deň.

monkastar
14. aug 2020

@margetakuska Dobrý deň, my ideme zrovna na konzultáciu do BA v septembri a tam nám povedia, či bude zákrok nutný, alebo nie. Dcérka berie už trištvrte roka aj lieky, je síce drobnejšie, ale pekne papá aj rastie. Ale keďže dierka nieje malá a ani sa nezmenšuje, poslala nás naša kardiologička na konzultáciu.
Zákrok je rýchly, robí sa katetrom, operáciu treba len v nevyhnutnom prípade.

regina76
14. aug 2020

Dobrý deň,no nám tiež ešte pred 2 rokmi hrozila operácia a ako zázrakom na kontrole nám povedala,že nieje nutná.Že už tam nič nevidí. Veľmi nás to potešilo.Dúfam len,že na ďalšej kontrole nezmení názor. Tak držím aj celé päste aby Vám to taktiež dobre dopadlo.

Strana
z2