icon

Antibiotiká Klacid

slamka890
15. dec 2015

Ahojte maminy
mate skusenosti s antibiotikami Klacid ? .. Dnes nam ich lekar predpisal (vraj su dost silne ) Po 10 dnovom uzivani nam Zinnat nepomohol tak rocny syncek dostal taketo .. MNAMKY :/ .. ma vacsi zapal pluc tak .. dufam ze zaberu :/..

Strana
z2
slamka890
autor
18. dec 2015

@stevkagallova No ja vzdy musim zistit co mu chudatu idem vlastne davat 🙂 . ale onten Klacid je zo zaciatku fajn sladky ..ale ked ti zostane v ustach tak je uz hnusny horky -.. 😒

majulino
18. dec 2015

Su velmi dobre dcera ich brala cxa 2x pri zapale priedusiek a rychlo zabrali

fajnzienka
18. dec 2015

My tiež berieme Klacid od utorka na zápal priedušiek. Dcéra si išla vykašľať pľúca, dnes je piatok a už v pohode, zakašle len sem-tam, pekne zaberajú 🙂

slamka890
autor
18. dec 2015

@fajnzienka Aj my ich mame od utorka :D .. Ale nas syncek vobec nekaslal ani nechraptel ani ni c.. 🙂.. ale tak ..kontrola ukazala , ze uz jeto lepsie .. taak som strasne stastna 🙂 .. Aj Vam drzim palce ;)

lenka1208
18. dec 2015

@slamka890 perfektne, zda sa ze ozaj dobre zabera 🙂

nanulka24
18. dec 2015

My sme ho brali na zapal priedušiek minuly rok, po dvoch dnoch užívania sa zapal rozšíril do pľúc. Klacid uz nechcem ani vidiet, ale samozrejme ze je to individualne. Niekomu pomoze, inemu zaberu ine ATB.

libka1
18. dec 2015

@slamka890 u nas klacid vzdy zabral 😉

slamka890
autor
19. dec 2015

@nanulka24 Preee pana .. tak to ma mrzi :/ .. to som nevedela ze aj taketo zlo moze narobit 😒

timikaj1
19. dec 2015

Dôležité je, že sú rôzne skupiny antibiotík a Dr. Už vie na ktorú chorobu čo treba napísať a po správnosti by sa mala urobiť citlivosť a dať atb cielene , aby bola istota , že zaberú! Dlhoroční pediatri už ale podľa obrazu choroby vedia, či dať penicilínové, makrolidové(Klacid), alebo cefalosporínové atb...A ja by som určite neochutnávala atb, čo dávam dieťaťu, pretože si pestujete parádnu rezistenciu,odolnosť voči atb.!!!

slamka890
autor
19. dec 2015

@timikaj1 Urcite ich nepijeme na litre 🙂 .. A budem ich skusat nadalej ;) .. jeto moje dieta a chcem vediet co mu davam ! 🙂

marianka0101
19. dec 2015

@slamka890 ak ste nemaly žiadny kašel, ani teploty, môže to byť studený zápal pluc, ten sa myslím dá zistiť iba na rtg. Nám klacid tiež zabral

timikaj1
19. dec 2015

@slamka890 Nehovorím, že ich pijete na litre, ale tým , že sa Vám určité množstvo atb dostane do tela získavate rezistenciu t. j.odolnosť voči antibiotikám, pretože baktérie sú veľmi "prešibané" a vedia si zapamätať ,že už prišli do kontaktu s takou látkou a vedia si voči nej vytvoriť odolnosť príp. si ju zabudovať do svojho metabolizmu a potom keď ochoriete Vám nebudú atb zaberať! V podstate tie bacily otužujete 🙂 .. Narobíte zle sebe, ale takto sa baktérie stávajú rezistentnými a preto ľuďom zaberá čoraz menej druhov antibiotík...Za chvíľu nás lekári nebudú mať čím liečiť...

fajnzienka
19. dec 2015

Ešte sa chcem spýtať baby, ak dlho u Vás trvala liečba Kladidom? My ich máme prvý-krát, atb. berieme od utorka, čiže dnes piatý deň, no dávku máme už len na zajtra ráno a zajtra večer, neviem, ale zdá sa mi, že liečba by mala trvať dlhšie aspoň 7 dní. Mali sme zápal priedušiek, kašeľ ustúpil po 2 dňoch, ale dnes malej tieklo z nosa strašne, tak neviem či bude ešte zajtrajšia dávka ráno a večer stačiť na to aby bolo zdravá... nevidí sa mi to... poraďte... a zas hneď pondelok ráno s ňou nechcem letieť k lekárke, kde bude milion-tisíc-päťsto chorých ľudí.

marianka0101
19. dec 2015

@fajnzienka klacid sme mali 1 balenie, neviem ale kolko sme ho brali. Kolko vazi dcera, moja mohla pred rokom v decembri vazit okolo 15kg, pozriem do zaznamov, to by sme mohli podlavahy porovnat

marianka0101
19. dec 2015

@fajnzienka ano takze okolo 15,5kg mala

fajnzienka
19. dec 2015

@marianka0101 My vážime 14 kg a berieme každých 12 hodín 5 ml

marianka0101
19. dec 2015

@fajnzienka tak to by mohlo sediet, my sme mozno brali 5 dni. Nemozes v pondelok rano zavolat doktorke a spytat sa, ci to ozaj staci? Ak malu videla a treba dlhsie brat, tak ti moze sestricka recept pripravit a dat medzi dvermi. Nasa to tak robi. Teraz ma moja dcerka streptococovu anginu, berie atb a ked sme boli uz vonku kricala na nas sestricka, ze tie atb musime brat 10dni a 1 balenie nestaci, tak mi niesla recept na dalsie balenie. Doktorka si to az neskor uvedomila.

fajnzienka
19. dec 2015

@marianka0101 ďakujem veľmi pekne, tak to určite zavolám, lebo ísť s ňou medzi choré deti veľmi nechcem, radšej v prípade potreby skočím len po recept, určite napíšem aj tu ako sme dopadli... už bolo včera úplne super, až dnes soplíky po kolená, tak som nechápala... uvidím ako bude zajtra

slamka890
autor
22. dec 2015

@fajnzienka Tiez neznasam ked musime chodit s chorym dietatom medzi chorych ludi :/ .. Aspon ze nas detsky byva stale doma a ezme nas na kontrolu aj po pracovnej dobe ;)

fajnzienka
22. dec 2015

@marianka0101
@slamka890 tak nakoniec to tak bolo, volala som lekárke a liečba má trvať 10-14 dní. Ak by bola mladšia, tak by stačilo jedno balenie po 2,5 ml každých 12 hodín, ale už je staršia (neviem presne ako sa to uvádza na kg) tak už mala po 5 ml každých 12 h a už jej jedno balenie nestačilo, tak mi napísala recept a liečime sa ďalej... dnes je 8 deň liečby, ešte stále trochu kašle a aj soplí ☹ ale inak ok, vystrája akoby jej nič nebolo 🙂

marianka0101
22. dec 2015

@fajnzienka ten kasel pravdepodobne neprejde uplne, neviem ci kazala aby ste prisli na kontrolu, nasa chce vzdy este popocuvat po dobrati.atb, no kasel moze mat este kludne 2-3 tyzdne, my sme to.tak vzdy mali, ale priedusky uz boli ciste

slamka890
autor
23. dec 2015

@fajnzienka Nomy sme boli vcera na druhej kontrole .. a vraj tam este trosku nieco Dr. pocul .. taak nam kazal uzivat dalsich 7 dni Klacid (takze spolu ho bude uzivat 14 dni) .. Ale absolutne nekasle a taktiez vyvadza akoby mu nic nebolo 🙂 ,Prajem aj Vam skore uzdravenie 🙂 A Vesele Vianoce ;)

evina2
2. mar 2022

Ahojte. Moja dcérka strašne kašle. Keďže je COVID tak nás lekárka nechce priať na ambulancii. Dala jej antibiotika klacid. Dnes je to druhý deň čo ich užíva. Ale hrozne kašle. V podstate vkuse. Už neviem čo mam robiť. Myslite že ešte zaberie klacid? Za koľko dni zabral vašim detickam?

nika1224
14. nov 2024

@evina2 to by som aj ja rada vedela

Strana
z2