Artroskopia u detí
Dobrý deň.
Mám 17 - roč.syna, aktívne hrá futbal, občas tenis.
Od novembra minul.roku ho začalo bolieť koleno. Bol na ortop.vyšetr. u viac.lekárov, bol aj na mag.rezonancii, taktiež aj na rehabilitáciach.Nič mu nezistili.Užíva výž.doplnky na kĺby a svaly, nič mu nezaberá.
Teraz ho objednali na ortop.vyšet.v Žiline na artroskopiu.
Máte niekto skúsenosť s takýmto problémom u dospiev.detí? Syna to veľmi bolí, aj pri chôdzi, aj v pokoji, teraz vôbec nešportuje, nemôže.
Ak ste mali podob.problém, ako ste to riešili?
Ďakujem Vám vopred za odpoveď, želám pek.deň.
Dobrý deň,
ďakujem za oba príspevky,aj keď neskôr, ale predsa 🙂... áno po artroskopii budeme múdrejší 🙂, akurát že musíme počkať do kon.februára ☹..potom uvidíme, čo a ako. Zatiaľ synovi nehovorím o športovaní nič, všetko sa ešte len rieši....akurát neviem, čo mu dávať od pichav.bolesti ☹...má na to maste aj lieky ako Ibuprofen, nič nepomáha...
@saona Ahoj,
áno, syn bol na tej artroskopii.
Zistili mu ,,rozstrapkanú chrupavku" pri kolene, tak začali v nemocnici s liečbou.
Bol na 1.sérií injekcií , bral 5 týždňov po sebe naraz po 2 inj.do toho kolena .
Po pár týžd.prestávke začal brať 2.sériu, dnes má ísť na tú 10. V pol.tejto 2.série mu to začali pichať 1inj.zač.týždňa a 1 koncom týždňa. No to koleno ho stále bolí, dokonca začalo aj to druhé ☹. Avšak priznám sa , výživ.doplnky- ich jedenie syn trošku zanedbal, nakoľko ja som sa s ich otc.rozviedla, syn býva pri otcovi. Avšak každý deň si voláme a pripomínam mu, či si to zjedol, či si odpočinul a podob. Chcem, aby to riadne užíval, dlhšiu dobu a potom uvidíme. A samozrejme, ešte stále nešportuje. ☹ Avšak verím tomu, že mu to všetko spolu pomôže. 🙂.

Koleno 17 r. športovca už isto nevyzerá ako detské,to len k nadpisu....Neviem aké iné riešenie máš na mysli ako to,čo máte- teda urobiť vyšetrenie,optikou pozrieť do kolenného klbu a príp. riešiť zásahom čo treba- či meniskus,či skrížené väzy......podľa toho sa uvidí aká bude prognoza,či bude môcť aktívne športovať alebo nie